A munkahelyek miért húzzák el a mézesmadzagot a szerencsétlen dolgozó szája / orra előtt?
A munkaszerződés a mérvadó, nem az, hogy mit ígértek az interjúkon. Tényleg szoktak ígérgetni, ezért érdemes figyelni éa észnél lenni, amikor a papírt eléd tolják, hogy írd alá.
Ami a szerződésben van, azt be kell tartaniuk, minden más felejtős. Ha viszont az írásban foglaltakat sem tartják be, akkor érdemes munkajogásszal beszélni és előkészíteni a jogi lépéseket (békéltetés, munkaügyi per).
Ezt én se értettem soha a szépítgetést. De igazából sok helyre nem menne senki ha őszinték lennének. És sok ember nem tudom miért de fél otthagyni egy rossz melóhelyet is.
Volt ismerősöm aki tavaly heti 5×12 órában dolgozott egy kisboltban egyedül. Majd havi 35 ezer forintot kapott. Vissza kellett költöznie a szüleihez, és a belét kidolgozta a semmiért feketén, szerződés nélkül. Állandóan panaszkodott majd egy éven keresztül. Mikor mondtam neki hogy hagyja ott, akár én is be tudom szervezni a céghez akkor pedig tiltakozott. Úgy volt vele hogy végre van egy melóhelye akkor azt nem akarja otthagyni mert számítanak rá.
Sose értettem az ilyet. De vannak ilyen emberek. A munkáltatók szeretik az ilyeneket. Én meg úgy vagyok hogy akinek ennyi esze van azon segíteni se lehet és nem is kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!