Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » 28 évesen sincs párkapcsolatom...

28 évesen sincs párkapcsolatom. Ti hogyan reagálnátok az erre irányuló kérdésekre az ismerőseitek részéről?

Figyelt kérdés

Több ok miatt nincs és nem is volt párkapcsolatom. Én ezt tényként kezelem, tudom, hogy nem vagyok rá alkalmas, de nyilván nem feltétlenül ez a megszokott.

Emiatt többször merül fel ez kérdésként is, de nem feltétlenül szeretnék a valódi okokról beszélni.

Most minden alkalommal mondjam azt, hogy nem szeretnék? Ami valahol igaz, mert arra tréningezem magam, hogy másképp alakítsam ki az életemet.

Van esetleg erre valami taktikátok? Ha voltatok ilyen helyzetben, hogyan reagálnátok ezekre a kérdésekre?

Azt sem akarom mondani, hogy "semmi közöd hozzá", mert nem vadidegenek teszik fel a kérdéseket, de közben meg nem érzem úgy, hogy bele akarok menni a részletekbe.

2019. márc. 16. 19:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Magánügy. Ennyi. Mindig lesz valami hülye kérdés, amit fel lehet tenni.

Amikor hosszú évekig nem volt párom, ez volt.

- Van párod? Miért nincs? Mikor lesz már?

Amikor már együtt voltunk, jött ez:

- Mikor lesz az esküvő?

Most, hogy házasok vagyunk: "Mikor lesz már gyerek?"

Utána majd az jön, mikor lesz már kistesó. Utána meg kb. az, mikor halok meg :D.

Ne vedd komolyan őket, de ha ez zavar, szólj vissza egy stílusban. "Neked hány párod volt életedben, és miért pont annyi?"

Ezen biztos meglepődnek, és kussolnak is utána.

2019. jún. 9. 09:29
 12/14 anonim ***** válasza:
Én idősebb vagyok nálad és nekem sincs. Van egy szomszédom (akinek kb. semmi köze az egészhez), aki rendszeresen megkérdezi, hogy mikor lesz már párom. Általában semmit nem reagálok rá. Ez beválik átmenetileg, de egy idő után megint megkérdezi, képtelen leszokni róla. Ha lenne, akkor mással zargatna folyton, szóval az ilyenekkel nem tudsz mit tenni. Durván visszaszólni nem akarok, mert amúgy nem vagyunk rosszban, de ez valami rögeszme ennél az illetőnél. Anyum meg azt szokta mondani, hogy sosem késő, mert egy ismerőse 42 évesen nősült először és azóta már több gyereke is van. Mondom, hogy az az ő dolga, miért kéne nekem is ezt tennem? Nincs megfelelési kényszerem, inkább egyedül vagyok, mint hogy belemenjek egy olyan kapcsolatba, ami később rosszul sül el és mindezt csak azért, mert a társadalom elvárja. Mellesleg a környezetemben rengeteg rossz élettársi kapcsolat/házasság van és sok a válás is, szóval én szinte csak rossz példát látok. De ez csak az én véleményem...
2019. jún. 9. 09:49
 13/14 anonymousreview60 ***** válasza:
"Több ok miatt nincs és nem is volt párkapcsolatom. Én ezt tényként kezelem, tudom, " Ez sokszor csak beképzelés. Pszichológussal megbeszélted már?
2019. jún. 9. 10:01
 14/14 anonim ***** válasza:
Nekem sincs párkapcsolatom, 29 éves vagyok, bár a huszas éveim elején volt egy féléves kapcsolatom, utána inkább csak hülyítettek és elment a kedvem az egésztől,bár szeretnék. Engem zavar ha kérdezik hogy miért nincs senkim, stb.
2019. dec. 8. 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!