20 éves vagyok és nem volt még párkapcsolatom. Szerintetek pszichológus segítene rajtam?
Segíteni csak azon lehet, aki akarja. Ha segítséget kérsz, akkor hiába halmoznak el jobbnál jobb ötletekkel, ha különböző kifogásokkal ("ez nem nekem való", "félek") visszautasítod, akkor nem fogsz tudni egyről a kettőre lépni.
Az is lehetséges, hogy te még nem értél meg egy párkapcsolatra, ezzel semmi gond nincs. Addig is használd ki az időt arra, hogy odafigyelsz az egészségedre és arra, hogy bővüljön a tudásod is, hogy amikor majd elérkezik az idő, amikor belépsz egy kapcsolatba, akkor készen állj rá. Bár igazi ismereteket majd csak tapasztalatok útján fogsz szerezni.
Nézd, nem kell ezt az egészet erőltetni. Beszélgess, találkozgass olyan srácokkal, akik szimpatikusak illetve bejönnek neked, aztán majd alakulnak a dolgok. Ha adsz magadra, majd felfigyelnek rád.
Annak nem sok értelme lenne, ha beleugranál egy kapcsolatba. Mindennek megvan a rendelt ideje. :-)
az önbizalomhiányon és a dolgok rendbetételében valószínűleg egy pszichológus tud segíteni, ha úgy érzed, hogy egyedül nem megy, de nem biztos, hogy szükséged van rá. mehet akár egyedül és a barátaiddal/barátnőiddel is. ha megteheted és szükségét érzed, akkor keress egy pszichológust, ártani biztosan nem fog és lehet, hogy gyorsabb, vagy eredményesebb leszel vele, mint nélküle. szerintem beteg nem vagy, csak túl sok időt pazaroltál el egy srácra/miatt. én is így voltam ezzel (csak lányok miatt).
viszont a párkapcsolatokra felkészülni nehéz párkapcsolatok nélkül. várhatod és vágyhatsz rá, de felkészülni nem tudsz rá, mert egy kapcsolat tele van olyan helyzetekkel, problémákkal, amik csak párkapcsolatban fordulnak elő és csak ott tapasztalhatod meg őket és azt is, hogyan lehet/kell/érdemes kezelni őket. például az olyan kommunikációs, aktivitás/passzivitás és egyéb problémákra, amikről te is írsz ezzel a korábbi sráccal. ahány ember, annyi féle és mindenki máshogyan viselkedik, máshogyan kommunikál és máshogyan fejezi ki a gondolatait, érzéseit. egyik túl sokat beszél, a másik csak hallgat és azt hiszi, hogy ebből minden gondolata kitalálható, mert számára világos, hogy mit érez és nem érti, hogy te miért nem értesz a jelekből, amikről azt hiszi, hogy ő ad, miközben nem. ezeket csak gyakorlással lehet megtanulni, ahogy az is csak sok próbálkozással jön össze, hogy olyan társat találj magadnak, akivel egy hullámhosszon vagytok és ugyanazt akarjátok és ki is tudjátok magatokat fejezni egymásnak.
keresd meg, hogy téged mi érdekel, mivel foglalkozol szívesen, élj azoknak a dolgoknak, amik téged érdekelnek és ne másoknkak, közben pedig ismerkedj másokkal és akivel úgy érzed, azzal oszd meg az életed és az idődet. ha nem a kapcsolati dolgokra koncentrálsz, de lehetőséget adsz nekik az életedben, akkor sokkal könnyebben alakulnak a dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!