Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » A magányra a legjobb megoldás...

A magányra a legjobb megoldás az öngyilkosság?

Figyelt kérdés
Nincs senkim. Sose volt. Már próbáltam változtatni rajta. De egyszerűen nem sikerült. Se barátok,se társ. Évek óta egyedül vagyok.
2018. dec. 14. 18:22
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
71%
Amikor nincs egy "fontos másik" az életünkben, akkor ott a választás előttünk: magányossá válunk, vagy pedig élvezzük a szabadságot, amivel az egyedüllét ajándékoz meg bennünket. Amikor mélyen megélt igazságainkhoz nem lelünk támogatást a környezetünkben, akkor is ott a választás: vagy elszigeteltnek és keserűnek érezzük magunkat, vagy inkább ünnepeljük azt a tényt, hogy meglátásaink elég mélyek és erősek ahhoz, hogy túljussanak azon a hatalmas emberi igényen, hogy családunk, barátaink vagy munkatársaink egyetértését elnyerjük. Ha úgy érzed, hogy te most ilyen helyzetben vagy, légy óvatos, mikor eldöntöd hogyan tekintesz az "egyedüllétre", és vállald a felelősséget ezért a döntésedért.
2018. dec. 14. 19:24
 12/24 anonim ***** válasza:
mi az a logika xD ehhez nagyon magas iq kell hogy ilyenre rájöjj. köszönöm hogy megvilágosítottál. ha magányos leszek legközelebb felkötöm magam és így nem szenvedek xD
2018. dec. 14. 20:07
 13/24 anonim ***** válasza:
11. te író vagy?
2018. dec. 14. 20:42
 14/24 anonim ***** válasza:

#13, amit a 11-es csinált, azt plagizálásnak hívják.

[link]

2018. dec. 14. 21:35
 15/24 anonim ***** válasza:
Hogy nézel ki?
2018. dec. 14. 22:14
 16/24 anonim ***** válasza:

Nem.

Nem tudom hány éves vagy, nem is lényeges, de ha még fiatal vagy, akkor főleg ne gondold ezt, mert sok van még előtted, nem tudhatod, mit hoz a jövő. Valakinek már az óvodában rengeteg barátja van, valakinek a gimnáziumban, valakinek az egyetemen és valakinek a munkahelyén.

Nekem sincsenek barátaim, párom sem, de sosem gondoltam azt, hogy emiatt öngyilkosnak kéne lennem. Volt, hogy ez zavart és szomorú voltam miatta, de nézd addig is a jó oldalát. Most egyedül vagy, de ne foglalkozz minden nap ezzel és inkább használd ki ennek a pozitívumait. Most több időd van magadra. Csináld azt, amit szeretsz, ilyen helyekre el is járhatsz. Például, ha szeretsz nyelvet tanulni, menj el egy nyelvtanfolyamra, ha szeretsz táncolni, iratkozz be egy tánctanfolyamra, ha érdekel a zene és szívesen énekelnél, vannak kórusok is (nekem több ismerősöm is jár), ilyenek. Az ilyen helyeken lehet ismerkedni. Nem mondom, hogy biztos barátokra találsz, de hátha. Ha az anyagiak és a körülmények engedik, egy kutyus is jó lehet!

2018. dec. 14. 23:15
 17/24 anonim ***** válasza:

"A magányra a legjobb megoldás az öngyilkosság?"

Mivel tele vannak már a temetők, így ott sem leszel magányos.

:)

2018. dec. 14. 23:30
 18/24 anonim ***** válasza:
53%
Az az egész komédiája, hogy más emberek felelőtlenül osztogatják a közhelyesnek tűnő tanácsokat, miszerint valamit rosszul csinál. Mindig a szenvedő egyénbe keresik a hibát, mert ki más lehet a hibás, ha nem ő. Elég vacak hozzáállás ez a társadalom felől. Ezek a magánytól szenvedő emberek nem egyik pillanatról a másikra kerülnek ebbe a kiszolgáltatott helyzetbe. A magányt megélni nagyon nehéz, már sokszor a kedvük is elmegy az ismerkedéstől, mert az egész olyan "izzadtságszagú" már. A társadalom azért nem vállalja fel ezt a problémát, mert úgy érzik a beteg személy rájuk fog akaszkodni. És ezt senki sem akarja. Pedig kollektív törődéssel meg lehetne ezeket az embereket menteni, de nem teszik.
2018. dec. 15. 12:37
 19/24 anonim ***** válasza:
55%

Mindenki saját magának alakítja a sorsát arról, hogy magányos vagy csak te tehetsz... Felőle azt csinálsz amit akarsz, ahogy mondták előttem fordítva ülsz a lovon, de én azt mondom inkább, hogy a döglött lovon.

Ha öngyilkosságon töröd a fejed, akkor meg ne itt várj segítséget, hanem fordulj egy pszichológushoz, majd ő visszairányít az életbe.

Úgyhogy fel a fejjel és kezdj el élni! :)

2018. dec. 15. 14:30
 20/24 anonim ***** válasza:
23%
Kedves utolsó pont ez a közhelyes nettó marhaság az amivel a legtöbbet lehet ártani egy ilyen helyzetben lévő embernek. Nézz magadba. Te leülnél vele beszélgetni? Te eljárnál vele helyekre? Nem. Mert rettegsz, hogy ez nem a te feladatod.
2018. dec. 15. 16:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!