Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Hogy lehet párkapcsolat...

Hogy lehet párkapcsolat nélkül leélni egy életet?

Figyelt kérdés

30 éves férfi vagyok, eddig nem volt barátnőm, csak két futó kalandom, és ebből joggal következtethetem, hogy a jövőben sem lesz ez másképp.

Nem panaszkodni akarok és nem megkérdezni hogy ez normális-e, mert tudom, hogy az élet szívás és nem, nem normális ez.

A munka, a sport és a barátok nagyjából kitöltik az életem, úgyhogy annyira azért nem rossz a helyzet. Inkább attól félek, hogy mi lesz 10-20-30-40 év múlva?

Mi lesz ha a szüleim elhunynak, a barátaimnak pedig családja lesz? Mi lesz, mikor már végieg nem lesz senkim? Valószínűleg a munkába menekülők majd.

De a legjobban attól félek, mi lesz ha egyszer nyugdíjba kell mennem? Se család, se barát, se munka?

Tuti akkor ki is nyírom magam.

Esetleg csináljak vállalkozást, és ott akkor nincs nyugdíj?

Őszintén szólva elég kilátástalannak érzem ezt az egészet.

2018. okt. 18. 20:38
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Úgy értettem, hogy vállalkozó leszek, hogy ne kelljen kötelezően nyugdíjba vonulnom mint egy normál munkahelyen.
2018. okt. 20. 10:21
 12/12 anonim ***** válasza:

Ugyanannyi idős vagyok mint te, nekem még barátaim sincsenek, normális hobbim se, és munka/hivatás terén is egy nagy nulla vagyok. Szeretem ezt? Ugyan, hányok magamtól és az élettől. De nem olyan egyszerű ebből a gödörből kimászni, mint ahogy azt sokan gondolják.

Én csak annyi tanácsot tudok adni, amivel magamat is álomba ringatom. Talán majd egyszer tök véletlenül összefutsz valakivel, akit egész életedben kerestél, és onnantól fenekestül felfordul az életed. Szerintem a magányos, pár nélküli élet az emberek csak egy nagyon kicsiny százalékának jó. Én konkrétan nagyon sokszor elgondolkoztam már az öngyilkosságon, mert olyan szinten ember hiányom van, és ezáltal a végtelen szomorúság járja át napjaim, hogy az már kibírhatatlan. Nem 1 hete, nem 1 éve, hanem az egész húszas éveimet átölelte. Mint ahogy azt egy korábbi válaszoló is írta, szerintem is egy pár, család, gyerekek az élet értelme. Legalábbis az enyémet annak vélem.

2018. okt. 22. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!