Úgy érzem nem az én hibám, hogy magányos vagyok?
28 éves vagyok. A férjem sokat dolgozik, kevés a közös program de így is úgy érzi, hogy sokat "lógok rajra". A középiskolában sok barátom volt, de elsodort egymástól minket az élet.
Két jó barátnőm van, de az egyikük külföldön, a másiknak pedig kettő pici gyereke van így alig tudunk csak találkozni.
A munkahelyemen nincsenek olyan emberek akikkel komolyabb kapcsolatot is el tudnék képzelni (generációs szakadékok vagy eltérő világszemlélet). Hiába van két igaz barátnőm ha mégis ennyire egyedül érzem magam! Voltaképpen ha szomorú vagyok már senkit sem tudok felhívni.
Alapvetően nyitott személyiség vagyok, de az évek alatt egyre inkább bezárkóztam, óvatos lettem. Változtatnék de fogalmam sincs hogyan. Változtatnék, de nem tudom hogyan.
"A külföldi barátnőmet alig tudom elérni, van, hogy hónapokig még az üzenetemre sem válaszol. Amikor beszéltünk akkor ott folytatjuk ahol abbahagytuk de az akkor is rossz így."
Egy jó barátnő nem ilyen... Akkor marad a kétgyerekes. De mondom: ne azt várd, hogy neki legyen külön rád ideje, hanem kapcsolódj be az életébe. Vagy ő nem akarja, hogy részt vegyél a rokonsággal összejövős programjaiban? Nálunk a családban sokszor van, hogy a családi összejöveteleken egy-két barát vagy barátnő is részt vesz, nem csak kimondottan a rokonok jöhetnek.
11-es igazad van a külföldi barátnőt illetően! A kisgyerekes barátnőméknél nem divat, hogy a családi eseményeken barát is részt vegyen. 10 éve vagyunk barátnők, de kétszer találkoztam kb. a húgával.
Azt sem szereti, ha úgy találkozunk, hogy ő és a gyerekek és a férjem vagy, hogy én csatlakozom hozzájuk. Vagy ketten és a gyerekek vagy pedig mindkét férj legyen ott. Nincs ezzel gondom, félre ne értsd csak kevés programom van a férjemen kívül!
Új barátnő szerzése nem opció?
Mondtad,hogy még nincs gyerek csak szeretnél. Esetleg meló mellett/előtt/után valami emberközeli hobbi? Sportolásnál,kondiban sok a barátságos ember. Illetve akár könyvtár (hasonló téma összehozza az embereket) vagy egy olyan szomszéd nő aki nyitottabbnak tűnik?
Ezek csak felvetések,nem tudom mennyit és meddig dolgozol,de egy valami azért szemet szúrt: a férjed vélekedése. Érthető ha akarja a saját terét,de a te érzéseidet hisztinek és szükségtelennek beállítani...
9:24
"Mondanám hogy lépj félre"
Nem kell a ribikre hallgatnod!!
Hát, ha szerinted a férjed keveset foglalkozik veled, ő szerint pedig túl sokat, akkor nem igazán egyeznek az igényeitek egymás társasága iránt jelenleg :/
Fel kellene kicsit frissíteni a kapcsolatotokat, kivenni 1-2 hét szabit és elmenni valahova, ahol még sosem volt egyikőtök sem. Norvégia hegyeiben lehűlni kicsit mondjuk, új dolgokat átélni együtt.
Ilyen korban már nem a barátokról kell szólnia az életnek, hanem a családról. Mindenki elfoglalt. Ha egyenesbe jönnétek a férjeddel, egymást megértve, ti is elkezdhetnétek majd gyerekben gondolkodni, és máris meg lenne oldva az unatkozásod is és a társaság hiány is.
" A férjem sokat dolgozik, kevés a közös program"
"szerinte pedig hiszti, mert sokat nyaraltunk és sokat beszélgetünk még az ágyban."
Sajnos úgy tűnik, hogy igaza van. Ez hiszti.
Utalj rá egyértelműen, hogy babázni szeretnél! (Pl. apró kis rugdalózók nézegetése üzletek kirakatában - akár.)
Említsd meg neki, hogy a közeljövőben jó lenne valamilyen zenés-táncos szórakozóhelyre elmennetek!
Majd vonulj félre és kezdj el valamilyen irodalmi alkotáson gondolkodni... IDŐIGÉNYES FELADATKÉNT GONDOLJ RÁ!
Lehet hosszabb lélegzetű mű is. Önterápiás módszerrel jegyezd le milyen dolgok foglalkoztatnak éppen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!