Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Hajléktalanként élni 24 évesen?

Hajléktalanként élni 24 évesen?

Figyelt kérdés

Nem igazán van életcélom, mondhatni már semmi sincs.

Már kiszállt minden élet belőlem, minden motivációm elfogyott.

Először is, nem sok jó történt velem, amire azt lehetne mondani, hogy az én életem komolyan vehető, vagy hogy elértem volna bármit is, amire büszke lehetek.

Így az életemnek nem érzem, hogy tétje lenne. Csak vagyok, létezem, sodródom, ráadásul a lehető legrosszabb irányba.

Így arra gondoltam, hogy felszállok egy buszra, és elutazok jó messzire, ahol senki sem talál rám, bár a családomon kívül amúgy sem keresne más, és jól elleszek ott.

Több értelmét látom így hajléktalanként a mindennapi túlélésért küzdeni, mint például egy rohadt gyári munkát végezni.

Az sem érdekel, ha meghalok, vagy bármi történik velem, hiszen egyszerűen nincs értelme a létezésemnek, úgyhogy annyira mindegy lenne.

Bár nem tudom miért írtam ki ezt a "kérdést", de a véleményeteket szeretném kikérni a dologról, és olyan embereket meghallgatnék, akik hasonlóan éreznek vagy hasonló élethelyzetben vannak/voltak.

2018. máj. 10. 18:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
30%
Csatlakozhatok?
2018. máj. 10. 19:10
 12/20 A kérdező kommentje:
Azért, mert én csak úgy nem tudok csinálni egy szakmát, hogy "azért mert legyen". Ha nem érdekel, akkor nem fektetek bele semmi energiát.
2018. máj. 10. 19:10
 13/20 anonim válasza:
100%

Első vagyok

"nem is hiszem hogy megtudnám csinálni a jelenlegi hozzáállásommal"

A hozzáállásodon mindenképp változtatnod kell, mert különben csak lehúzod magad mégjobban. Tudom, hogy nehéz elkezdeni, de hidd el, megéri. Ráadásul az esti sulik olyanok, hogy a tanárok is figyelembe veszik azt, hogy munka mellett tanulsz, lényegében (szerintem) csak az érettségihez fontos dolgokat tanítják.

"mindig az jár a fejemben, hogy késésben vagyok, és le vagyok maradva a korosztályomhoz képest"

Hát hozd be a lemaradást! Nem lehetetlen. Vannak, akik még nálad is rosszabb helyzetben vannak (tudom ez nem vigasztal, de így van).

2018. máj. 10. 19:12
 14/20 anonim válasza:
28%
Az ÉLETRE teremtett minket a világ, szóval meg se forduljon a fejedben semmilyen önbántási szándék. A "nem érdekel ha meghalok" az hiszti. Ne csináld, hagyd abba. Isten mindenkit szeret. Téged is. Szeresd te is Önmagad, és felebarátodat. Krisztushoz is fordulhatsz. Ajánlom, hogy mielőtt bármit döntenél, vedd fel a kapcsolatot egy keresztény közösséggel, mert ők tudnak neked segíteni.
2018. máj. 10. 19:12
 15/20 anonim ***** válasza:
59%

Így tavasszal meg nyáron miért ne ?!

Próbáld ki ha annyira pörög rajta az agyad.

De télen lesz csak igazi kihívás.

Napi pár száz forintot csak összeszedsz valahogy kajára ha már elfogy a pénzed.

2018. máj. 10. 19:21
 16/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Tűzz ki célokat (akár kisebbeket) magad elé, találd meg, mi az, amivel szívesen foglalkoznál és tegyél érte. Ehhez sok önismeret kell, amihez rengeteg ötletet, tanácsot találsz a neten is.

Lehet, hogy nem vígasztal, de nem az az igazán erős ember, aki sosem törik meg, hanem aki képes folytatni egy lemaradás után is. Mert az ilyenekhez tényleg nincs késő, bármikor megváltozhatsz és megcsinálhatsz valamit, amit korábban valamiért nem tettél. Én is így cselekedtem, és már nem marcangolom magam a múlt miatt, hanem előre tekintek.

Ha szeretnél, írj bátran, szívesen segítek. :)

2018. máj. 10. 21:10
 17/20 anonim ***** válasza:
28%
Blablabla nyaff nyaff mijaú brühühü... Ha ennyire felesleges ember vagy, menj el önkéntesnek valamilyen harmadik világbeli országba másokon segíteni. Ezerszer több értelme van mint előadni a nyugati jólét közepében csücsülve a hattyú halálát.
2018. máj. 10. 22:48
 18/20 anonim ***** válasza:

Jó ötlet, hogy ki akarsz törni az életedből, de ne egy szakadékban ugorj bele, aminek az alján nincs semmi. A szabadságra vágysz igazából, de azt megadhatod magadnak úgy is, hogy tudatos maradsz, nem egyik napról a másikra élsz hajléktalan emberként. Beszélgettem nem egy hajléktalan fiatallal, és sokuknak volt a motivációja szabadság utáni vágy, hogy ne dirigáljon nekik senki, ne kelljen "beletörniük" az életbe.

De lehet szabad az ember másképpen is. Mondjuk megtanulsz egy nyelvet, és ha nem akarsz céges rabszolga lenni egy multinál, sem egy gyárban, akkor a nyelvtudásod használva utazgathatsz is. Igen, ahhoz is pénz kell, de pl. önkénteskedhetsz is külföldön. Ismerek ilyen embereket. Ellátásod, szállásod lesz, fizetést ugyan nem kapsz, de ÉLSZ, embereket ismersz meg, senkinek sem vagy a rabszolgája, és azt csinálsz, amit akarsz. Ha nem tetszik, továbbállsz. Én azt mondom, hogy akkor a legszabadabb az ember, ha nincsen semmije. Nem kell ingatlan, nem kell autó, nem kell jó állás, sőt, párkapcsolat és gyerek sem kell. Akkor nincs mit veszíteni. Nincs miért félned, és megaláznod magad. Amit nem vehetnek el tőled az az, amit átéltél, és amit megtanultál. Úgyhogy fektess be egy jó nyelvtanárba, menj el egy évre robotolni, gyűjts egy kis tőkét, aztán irány a világ. Boldog lehetsz, és szabad, ha céltudatos maradsz, és nemcsak sodródsz.

2018. máj. 11. 15:53
 19/20 anonim ***** válasza:
Azóta mi a helyzet a kérdezővel?
2018. szept. 3. 12:45
 20/20 anonim ***** válasza:

Attól hogy érettségije lesz még nem lesz jobb neki.

Nekem is van érettségim és szakmám is. Jelenleg tanulok még egy szakmát 3 műszakos gyári munka mellett, de akkor sem kapok 140ezernél több fizetést. Ez meg egyszerűen elmegy az albérletre és a többi kiadásomra.

Sok ember azt nem érti hogyha valakinek van munkahelye és dolgozik akkor miért nem viszi semmire.... a válasz az hogy az ember megdögölhet 3 műszakban egy gyárban havi 140ért ha a havi kiadása meg 170ezer körül van. Én is ebben a helyzetben vagyok. Ahol nincs család vagy barátok ott az ember magyarországon így végzi. Szerencsésebb esetben élete közel végéig fizethet egy albérletet.

2019. márc. 7. 23:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!