Az emberek gonoszak? Én egyre jobban meggyőződöm róla, hogy a válasz igen.
Gonosznak nem gonoszak - bár ismerek olyat is -, de hogy mindnek van valami beütése, amitől tök megbízhatatlanok lesznek, az egyszer biztos.
Nekem is a kelleténél többet kellett pofára esnem ahhoz, hogy átértékeljem a dolgokat. Valahol sajnálom, hogy nem lehetek az az önzetlen, naiv kislány mint voltam, de úgy mindenki csak megpróbált kihasználni, eltaposni. Meg kellett keményítenem a szívem. Ez van.
A gonoszság egy társadalmi fogalom. Senki sem gonosz, csak vannak akik kevésbé tartják be a játékszabályokat.
Nem szabad vakon megbízni idegenekben, ismerősökben, csak a hozzád közel állókban.
Utolsó válaszoló. Èn megbíztam a hozzám közel állókban, értsd családtagokban és nagyon át lettem verve.
Nagyon úgy indultam neki az életnek, hogy megbíztam mindenkiben amig nem adott okot az ellenkezöjére. Sajnos én is azt szürtem le az eddigi tapasztalataim alapján, hogy az emberek többsége gonosz, nemtörödöm, felszínes, anyagias és mindenkin átteper a saját jóléte érdekében.
Sajnos azt is látom aki nem úgy viselkedik mint a nagy többség arra furcsán néznek. Pl ott egy eldobott chipses zacskó egy parkban ahol amúgy semmi más szemét nincs. Ez a müanyag zacskó zavarja a szemed. Felveszed. A többiek furcsán néznek rád, még a szemük is kidülled, azt tükrözi az arcuk, hogy "ezt most vajon miért csinálta?"
Azért, mert egyszerüen zavarta a szememet.
Próbáld ki.
Mindenki úgy indul neki az életnek hogy megbizik mindenkiben.
Csak az idö mulásával észreveszi hogy nem mindig éri meg.
Igy vagy ök is faxkalappá válnak mint a többiek vagy bezárkoznak/ elkülnölnek emberektöl.
De legalább észreveszed hogy vannak gonosz emberek.
Igy legalább valamennyire fel tudsz készülni ellenük ha jönnek.
Mig vannak olyanok akik rozsaszin álomvilágban élnek és eszre sem veszik hogy kihasználják öket vagy átverik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!