Vannak még rajtam kívül olyanok nő, akik a családi életet elcserélnék a szingli életre?
Ha pedig egyetemre jártál volna, akkor gondolom menne a helyesírás.
Kukoricajancsi
Kedves kérdező!
Nem ritka a véleményed, csak éppen nagyon kevesen merik nyilvánosan felvállalni - még anonim módon is viszonylag kevesen. És akik nem vállalják fel, de ugyanígy éreznek, na azok jönnek ide téged köpködni.
44/N
300 e mióta sok?:DD végzős egyetemista vagyok és többet keresek egy cégnél.
22N gépészmérnök
300 elérhetetlen vágyálom...
(a mi cégünknél még a mérnökök se keresnek 200 nettó felett, legyen az építész, gépész vagy villamos..)
50 évesen???
Mondd, te teljesen hülye vagy?!
Az 1960-as születésűekre már 65 év a nyugdíjkorhatár, 50 évesen nem hogy idősotthonba nem kerülhet be, hanem bőségesen húzni fogja az igát, hogy a gyerekesek juttatásait finanszírozza az állam a keresetéből!
Ennyire üresen puffogtatott fenyegetést még életemben nem pipáltam.
Arról végképp nem beszélve, hogy van képed a önző magával törődésnek aposztrofálni a gyerektelenséget, amikor a legfőbb érved az, hogy ne dugják idősotthonba, mert nincs aki törődik vele... ismételten megerősítetted hozzászólásoddal azon megfigyelést, hogy a gyerekcsinálást legjobban erőltetök
1, a legrosszindulatúbbak
2, legönzőbbek
3, legkevésbé képesek gondolkozni...
Köszönjük, Emese :D
Látom sikerült megragadni a lényeget...
Nem az 50 éven volt a hangsúly, hanem azon, hogy amikor már teljesen legyengült állapptban leszel idős emberként, és eltávozol, senki nem fog a halálos ágyad mellett ülni a kezedet fogva. Ha csak azért nem akarsz gyereket vállalni, mert problémás, akkor el kell keserítselek, az életben mindig lesznek problémák. Ha nem gyerek, akkor más miatt, és ugyanúgy fogod megélni, mintha a gyerekedért tennél.
Nekem mindegy, hogyan éled az életedet, azért írom le ezeket, hogy tisztában legyél a döntésed következményeivel.
Amúgy ha mondjuk 20-25 évesen szültél volna gyereket, akkor 50 évesen a gyereked már pont abban a korban lesz, hogy tudjon neked segíteni anyagilag és érzelmileg. Olyan ez mint egy befektetés (elején sokat bele kell tenni, de később érzed a pozitív hatásait) azzal a különbséggel, hogy férfi/nőként az utódnemzésre vagy kódolva. Szvsz nem érdemes csak azért lemondani erről, hogy te tovább "fejleszd" magad, mert senkit nem fog érdekelni, hogy hány nyelvvizsgád van.
Sajnálom, hogy valid érvek helyett személyeskedésbe próbáltad folytani az egyébként izgalmas vitát. Feltételezem, hogy agyilag nem vagy azon a szinten még, hogy ilyen dolgokról higgadtan lehessen veled beszélgetni. Pár évnek még el kell telnie :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!