Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Miért nem találom a közös...

Miért nem találom a közös hangot senkivel?

Figyelt kérdés
Egyre nehezebben viselem, hogy képtelen vagyok kommunikálni az emberekkel, szociális készségeim nagyon fejletlenek... Ez nagyon megnehezíti az ismerkedést, párkeresést. Legutóbb itt az oldalon először jól indult a dolog valakivel, de mint mindig, megint elszúrtam, mert nem tudom ezt fenntartani, nem jönnek nekem spontán a témák, pedig nagyon szeretnék érdeklődő, barátságos személyiség lenni. Egy ideig vagy néha-néha sikerül a nyitottam formám hoznom, de mivel az alaptermészetem is csendesebb, visszahúzódóbb, az ismerkedés eleji állapothoz képest a szöges ellentétemmé válok. Évek óta tart ez az állapot, sokat szorongok is emiatt, pszichológust is felkerestem már korábban, szerinte szociális fóbiám és depresszióm van, és néha tényleg annyira belesüppedek a gondolataimba, meg abba, hogy miért vagyok olyan, amilyen, hogy elmegy az életkedvem és csak a szobámban kuksolok vagy mint egy zombi teszem a dolgom. Nagyon szeretnék változni, őszinte, mély emberi kapcsolatokat kialakítani, mert úgy érzem, ez hiányzik igazán az életemből és erre lenne szükségem, de kudarcba fulladnak a próbálkozásaim és ez csak még inkább visszaránt a melankóliába. Szerintetek mit kellene tennem? Miért nem találom a közös hangot az emberekkel? Vagy ha igen, miért veszik ez el, veszítem el az addigi lazább énem? Jó lenne még, ha sikerülne azzal a személlyel újra "egymásra találnunk", akit itt ismertem meg. Mit tanácsolnátok egy elkeseredett, huszonéves lánynak?

2018. márc. 20. 09:08
 1/6 anonim ***** válasza:
84%

Próbálj meg nem rágörcsölni semmire. Ne azon gondolkozz, hogy milyen nem vagy, hanem legyél önmagad. Nagyon sok hozzád hasonló ember van, kicsit én is ilyen vagyok. Nekem is voltak szociális fóbiáim, de úgy voltam vele, hogy jobb ha elfogadom magam ilyennek, és akkor kevesebb gondom van. Ha igazán nyitott vagy, akkor sem lehet mindenkivel megtalálni a közös hangot, ez egyszerűen lehetetlen. Sokfélék az emberek, de mindenkinek megvan a magához illő párja. Nem is egy.

Szerintem a kulcs a boldogságodhoz és így ezáltal a sikeres társas kapcsolatokhoz az, ha mersz önmagad lenni, és mersz őszinte lenni másokkal. Először magaddal kell megbékélned, és ha jól érzed magad a bőrödben, mások is elkezdenek közeledni hozzád. Ez biztos!

2018. márc. 20. 09:17
 2/6 anonim ***** válasza:
Velem is ez van most.. szóval nem vagy egyedül a problémáddal.. most még a barátaimmal se meg úgy a kommunikáció.. na mindegy. Írj rá arra akit itt ismertél meg, legrosszabb esetben nem válaszol.. csak próbáld meg :) lehet ő meg arra vár hogy te keresd.. nincs veszetni valód :)
2018. márc. 20. 10:13
 3/6 anonim ***** válasza:
Fölösleges mindig beszélni. Szavak helyett a tettek.
2018. márc. 20. 10:53
 4/6 anonim ***** válasza:

Igazából valamilyen szinten mindenkivel meg lehet találni a kozos hangot, csak keresni kell. Ha beszélsz valakivel, figyeld a reakcióit, ha unja vagy tereli a szót, hát válts témát, hisz annyi mindenrol lehet beszélgetni, foleg egy idegennel, akivel minden téma új.

Evvel a témával nagyon sokan foglalkoznak, és ezt konkrétan tanulni lehet, hogyan férkozz kozelebb valakihez, de általában van egy hátsó szándék, például hittérítok vagy eladóugynokok akik megpróbálnak rádsózni valamit, de ezt használhatod szimpla barátságkotésre is.

2018. márc. 21. 18:46
 5/6 anonim ***** válasza:

ha szeretne valaki beszélgetni ,nekem nyugodtan írhat :D

nincs életem szóval szívessen beszélgetek itt másokkal.

2018. márc. 22. 22:26
 6/6 anonim ***** válasza:

Most amit leírnak az előttem lévők bocsánat hogy ezt mondom de... semmit nem ér mind hablon szöveg mint a sok önsegítő könyv stb..

Aki benne van ebben az nem fogja megérteni a kérdező problémáját.Egyes emberekben ez a viselkedés genetikailag van kódolva és valami "csodának" kell történnie hogy megváltozzon ez az állapot.

Ha valaki megtalálta ezt akkor írjon :D

22f

2018. márc. 26. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!