Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Te valóban magányos vagy?...

Te valóban magányos vagy? Biztos? Tényleg? Vélemény a lentiekről?

Figyelt kérdés

Minden magát magányosnak valló embernek vannak barátai, akik keveset keresik, de alapvetően van néhány ember a képben, ez mindig kiderül. Mindannyian meglepődnek és keresik az okokat mikor leírom, nekem valóban nincs egy barátom sem. Tényleg. 2012 óta nem volt barátságnak (vagy komolyabbnak) nevezhető kapcsolatom, jóanyámmal beszélgetek nap mint nap, más nincs. A valóban magányos emberekre ki kellene találni egy új szót, mert még ilyen nincs és hiánypótló lenne. A magányos szót sokan a vannak barátaim, de sosem keresnek barátságokra értik.

Jellemző még a "magányos" emberekre, hogy nem akarnak rajta változtatni. Elmondásuk szerint el akarnak menni a barátokkal mindefelé, közös programokra. DE! Találkozni nem akarnak, telefonon beszélgetni nem akarnak, a neten beszélgetni nem akarnak, szóval nagyjából semmit.

2018. febr. 7. 18:47
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Én arra számítok, hogy annak egy magányos embernek szintén nincs kihez szólnia, egyedül megy mindenhová, mert nincs más, akit elhívjon, alig várja, hogy valakivel tudjon találkozni, de a végén jön a szomorú felismerés, ezek csak rám igazak. A másiknak ott az iskola, iskolatársak, kollegák, barátnő, barátok (mert a magányos embernek is van 1-2 barátja), testvér, család, valaki mindig van, ha más nem, akkor az internet vagy a játék, velem találkozni pedig senki nem akar.

A legutóbbi "magányos" ember 20 km-re volt tőlem, napokig beszéltünk a neten, aztán lelépett. Három elérhetőségét tudom, mindegyiken kerestem már, semmi válasz. Eltűnt az ember, úgy ahogy van. Eltűnése előtt a nekem tényleg nincsenek barátaim volt a téma, valamint gyanús, hogy a nevemre rákeresett és meglátta a képem. Ha elkezdek valakivel beszélgetni, legtöbbször a valóban 0 emberi kapcsolat és a külsőm tesz róla, hogy ne legyen folytatás. Valami még biztos van, de ha megszakadok sem tudom. Esetleg elárulod miért nem írsz többet? -kérdeztem már sokaktól. Válasz nincs.

2018. febr. 15. 18:14
 12/12 anonim ***** válasza:

Itt csak az a kérdés, hogy kinek a hibája a dolog.

Nem mondhatod te se, hogy 1000 emberből egy se fog kapcsolatot ápolni veled. Okolhatod a külsődet is, de szerintem egy csomó ember azért nem hajlandó barátkozni a magányos típusokkal, mert nem tudnak velük azonosulni. Nem a panaszkodást, a szomorú, igazságtalan világot akarják látni.

Neked is meg kell erősödnöd, hogy képes legyél "jófej" lenni. Ha már nem is a kinézeted, de a személyiséged miatt kedveljenek.

Nekem úgy gondolom, hogy sok barátom van, és ebből van jópár aki folyamatosan ír, aggódik értem, mert tudják miken megyek keresztül. Az én bajom, hogy nem vagoyk képes tisztán megmondani a legtöbbjüknek, hogy mennyire szarul érzem magam. Álarcot hordok. Hazudok. De ők legalább boldogok. Se család, se ismerősök. Egy netes lelkitárs van, oszt ennyi.

2018. febr. 15. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!