Te valóban magányos vagy? Biztos? Tényleg? Vélemény a lentiekről?
Minden magát magányosnak valló embernek vannak barátai, akik keveset keresik, de alapvetően van néhány ember a képben, ez mindig kiderül. Mindannyian meglepődnek és keresik az okokat mikor leírom, nekem valóban nincs egy barátom sem. Tényleg. 2012 óta nem volt barátságnak (vagy komolyabbnak) nevezhető kapcsolatom, jóanyámmal beszélgetek nap mint nap, más nincs. A valóban magányos emberekre ki kellene találni egy új szót, mert még ilyen nincs és hiánypótló lenne. A magányos szót sokan a vannak barátaim, de sosem keresnek barátságokra értik.
Jellemző még a "magányos" emberekre, hogy nem akarnak rajta változtatni. Elmondásuk szerint el akarnak menni a barátokkal mindefelé, közös programokra. DE! Találkozni nem akarnak, telefonon beszélgetni nem akarnak, a neten beszélgetni nem akarnak, szóval nagyjából semmit.
Sokan hiszik, hogy attól, hogy valaki magányos, még vannak barátai, jó kapcsolatban van a szüleivel.
Pedig sokaknak valóban semmilyen emberi kapcsolatuk nincs.
Nekem van párom, anyám, apám, testvérem és egy nagymamám 2 unokatesóm és 4 munkatársam.
Mégis magányosnak érzem magam mert ezek a kapcsolatok a páromon kívül mind felszínesek.
Pedig a családtagok normálisabb lehetnek mint egy barátnő aki folyton versenyezget veled, és féltékeny rád mert te csinosabb, szebb stb vagy nála.
Ne haragudj, de ez a kérdés unszimpátiát vált ki belőlem.
Nem azért, mert a társas magány kategóriába tartozom, azért mert az jön le, mintha kisajátítanád a magányt. "Én igazán magányos vagyok, te nem. Engem jobban lehet sajnálni" stb.
Vagy esetleg még az, hogy irigykedsz a társas magányos lényekre, mivel legalább felszínes kapcsolataik, de vannak. (Ez angolos lett)
Vagy mi volt a lényege hogy konstatáld, hogy te magányosabb vagy mint hinnénk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!