Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Van olyan itt aki fél a...

Van olyan itt aki fél a Karácsonytól, és Szilvesztertől, mert egyedül van? Hogy lehet túlélni?

Figyelt kérdés
Csak én utálom a Karácsonyt és a Szilvesztert?Miért van annyira ilyenkor megbolondulva?Mit csináljon akinek senkije sincs.Vannak szüleim persze de akkor is egyedül érzem magam.

2017. nov. 7. 16:59
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
47%

Én pont azért félek tőle, mert vannak rokonaim, akiket egész évben nem látok, és nem véletlenül.

Szerintem jótékonykodj.

2017. nov. 7. 22:17
 22/43 anonim ***** válasza:
Én is egyedül élek, nem is szoktam az ünnepekkel foglalkozni, de ettől még nem utálom őket.
2017. nov. 7. 22:54
 23/43 A kérdező kommentje:
Én lány vagyok ugy értem hogy lány barátnőm nincs csak 1 de vele se sürün talizunk. Pár havonta. Mindenki leszar ha szükség lenne rá se én mindenkinek segitsek.Majd lesz valami már nem is érdekel
2017. nov. 8. 14:07
 24/43 anonim ***** válasza:

Én szeretem és várom is a karácsonyt ,

Bár jobban belegondolva minden évben egyre rosszabb, végig unom az egészet

2017. nov. 9. 10:58
 25/43 anonim ***** válasza:
# 14-es: kb. pont ugyanezt érzem :(
2017. nov. 9. 20:53
 26/43 anonim ***** válasza:
#25: 14-es vagyok, ha volna kedved szigorúan csak beszélgetni bármiről, akkor írj.
2017. nov. 9. 22:56
 27/43 anonim ***** válasza:

Azért írtam, hogy jótékonykodj, mert nem is látod, hol bszod el.

Panaszkodtok, hogy egyedül vagytok, és a társadalom nem foglalkozik a magányos emberekkel. És ti? Ti mit tesztek? Ti kivel foglalkoztok, kinek segítetek? Nem lenne hülyeség csatlakozni egy szervezethez, én voltam tiniként, mikor még volt szabadidőm a 2010-es katasztrófáknál ruhát és ételt osztani, takarítani, utána meg időseket látogatni. Szövődtek barátságok a többi önkéntessel. A karácsony pedig nem csak nektek nehéz, hanem a többi magányos embernek is, főleg az időseknek, akiknek a gyerekei már saját családot alapítottak, esetleg külföldön karácsonyoznak, mert nem tellett repjegyre (megtörtént sztori, karácsony előtt brutális árak vannak, mert mindenki jönne haza). Miért nem mentek át ilyen emberekhez, és kérdezitek meg, hogy vannak? Jobb esetben még süteményt is kaptok :)

De nem csak idősek és szociálisan rászorulók között, hanem a saját korosztályodban is csinálhatsz valamit. Ha két magányos ember találkozik, akkor már rögtön nem lesznek egyedül. Látom, erre itt a kérdés alatt is megy a szerveződés, ami tök jó.

Btw. én azért töltöm egyedül a karácsonyt, mert végre van három nap nyugalmam, amíg nem kell se a munkámmal, se a munkatársaimmal foglalkoznom. De ha rosszul érezném magam egyedül, akkor biztos, hogy önkéntes munkára jelentkeznék.

2017. nov. 10. 10:42
 28/43 szenes43 ***** válasza:
Igazából néhányan átérzitek hogy mint én is ülök a PC.-előtt és járkálnak a hátam mögött de kb. úgy vannak velem mint egy régi bútordarabbal. Igazából az is vagyok 74.éves és rengeteg mesélni valóm lenne de senkit nem érdekel. Nem panaszkodom csak most is hogy bottal tudok járni kerülgetnek,néha megkérdezik "jól vagy fater?" Jól persze hogy jól. Nem ázok,nem fázok,kenyérre is futja igaz hogy kidolgoztam a belemet a 40 év alatt és arra gondolok vannak sokan akiknek szarabbul megy. Ezúton szeretném közölni hogy aki az ünnepen vagy bármikor egyedül érzi magát eresszen meg néhány sort nekem és én örömmel válaszolok és máris ketten leszünk. Szinte minden téma érdekel és bár nem értek hozzá de szívesen beszélek róla.
2017. nov. 10. 17:27
 29/43 A kérdező kommentje:
Köszönöm,aki irt,vagy válaszolt!Már jól rástresszeltem,hohy mi lesz,de még majd 2 hónap.Én is szivesen beszélgetek bárkivel.Nagyon egyedül vagyok most is!
2017. nov. 10. 17:53
 30/43 anonim ***** válasza:
menj ki bulizni barátaiddal, eddig én is egyedül ültem otthon de rájöttem hogy unalmas.. ünnepeld meg magad is'
2017. nov. 13. 16:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!