Van olyan itt aki fél a Karácsonytól, és Szilvesztertől, mert egyedül van? Hogy lehet túlélni?
Én pont azért félek tőle, mert vannak rokonaim, akiket egész évben nem látok, és nem véletlenül.
Szerintem jótékonykodj.
Én szeretem és várom is a karácsonyt ,
Bár jobban belegondolva minden évben egyre rosszabb, végig unom az egészet
Azért írtam, hogy jótékonykodj, mert nem is látod, hol bszod el.
Panaszkodtok, hogy egyedül vagytok, és a társadalom nem foglalkozik a magányos emberekkel. És ti? Ti mit tesztek? Ti kivel foglalkoztok, kinek segítetek? Nem lenne hülyeség csatlakozni egy szervezethez, én voltam tiniként, mikor még volt szabadidőm a 2010-es katasztrófáknál ruhát és ételt osztani, takarítani, utána meg időseket látogatni. Szövődtek barátságok a többi önkéntessel. A karácsony pedig nem csak nektek nehéz, hanem a többi magányos embernek is, főleg az időseknek, akiknek a gyerekei már saját családot alapítottak, esetleg külföldön karácsonyoznak, mert nem tellett repjegyre (megtörtént sztori, karácsony előtt brutális árak vannak, mert mindenki jönne haza). Miért nem mentek át ilyen emberekhez, és kérdezitek meg, hogy vannak? Jobb esetben még süteményt is kaptok :)
De nem csak idősek és szociálisan rászorulók között, hanem a saját korosztályodban is csinálhatsz valamit. Ha két magányos ember találkozik, akkor már rögtön nem lesznek egyedül. Látom, erre itt a kérdés alatt is megy a szerveződés, ami tök jó.
Btw. én azért töltöm egyedül a karácsonyt, mert végre van három nap nyugalmam, amíg nem kell se a munkámmal, se a munkatársaimmal foglalkoznom. De ha rosszul érezném magam egyedül, akkor biztos, hogy önkéntes munkára jelentkeznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!