Hogyan legyek boldog?
Nagyon visszahúzódó személyiség vagyok, alig vannak barátaim, nehezen ismerkedek az emberekkel, szorongok közöttük. Mit tegyek, hogy leküzdhessem ezt a problémámat? Így nem tudok kiteljesedni, boldogtalannak érzem magam, nem tudom mit tegyek. Nagyon nehéz...
U.i. Járok pszichológushoz már 1 éve, de nem sokat segít.
Akkor van mg pár éved mire teljesen kiégsz. :D
Amúgy számomra annyi lett a megoldás, hogy heti 3-4 nap buli a maradékban meg xarkedvű, de muszáj gályázás.
Viszont ha buli van, akkor minden bele kategória, pia és csajok, ami a csövön kifér. :D Lehet 50 éves koromra teljesen kész leszek, de addig van még bő 20 évem, addig meg élvezem az életet. :D A mai pont munkás nap, csak lusta vagyok folyamatosan tervezgetni, így néha szünetelek némi netezéssel. :D
@néhány előző válasz: egyet értek, hogy nem /csak/ a pszichológustól kell várni a megoldást, de azért álljunk meg, a kérdés depresszióval van tag-elve, tehát azért mégiscsak szükség van egy szakemberre.
@kérdező: igaz, hogy a hatás nem szokott azonnali lenni, de ha egy év alatt alig érzel változást, lehet, hogy ideje pszichológust váltani. sajnos nem mindig sikerül elsőre (vagy akár másodszorra, harmadszorra) megtalálni azt, aki a legjobban be fog válni.
az talán kicsit kevésbé lenne feszélyező közeg, ha csak barátok barátaival szocializálnál első körben? és persze nem nagy társaságokban, csak úgy, hogy te + egy olyan barát, akit már ismersz + neki 1 vagy 2 barátja.
ha egyetemista vagy, talán csatlakozhatnál valamilyen egyetemi klubhoz/csoporthoz, ami valószínűleg nem túl nagy létszámú? biztos itt is időbe telne feloldódni, de kicsit "biztonságosabb" környezet. egyetemen kívül is lehetnek persze ilyen lehetőségek (pl. sport? vagy valami innen: [link] ?)
egyébként embere válogatja, de sokaknak semmivel sem jelentenek kevesebbet az online barátságai, mint az élőben létrejöttek, és bizonyos emberek könnyebbnek találják az internetes beszélgetést, szóval ha a problémának része az, hogy most úgy érzed, nincs elég barátod, akkor talán neten is barátkozhatnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!