Valaki segítene?
Olyan emberek válaszait várom leginkább akik segíteni szoktak másoknak. Hogy miért? Nos...röviden egy olyan személyiség vagyok aki mindig pozitív de persze reálisan látom a dolgokat. Szinte lételemem mások segítése és hosszú ideje "játszom" a pszichológust. Rengeteg ember életét mentettem meg már a tanácsaimmal, támogatássommal stb...és azt, hogy megmentettem egyesek életét szó szerint értsétek. még mások problémáit előtérbe helyezem addig a sajátomét a háttérbe szorítom amivel persze nincs is baj. Viszont hogy lehet az, hogy mikor nekem kellene egy kis segítség igen komoly problémák miatt amiket most nem igen részleteznék ugyanis utálom ha sajnálnak, senki sincs ott? Még az sem akire számítanék. A kérdésem az, hogy velem van a baj? Túl sokat várok azzal az emberektől, hogy viszonozzák a kedvességet, szeretet és törődést amit másoktól kaptak? Miért gondolkodnak ilyen hülyén az emberek és nem mernek önmaguk lenni? Holott a saját félelmük és a fájdalomtól való félelmük miatt nem tudják őket szeretni, megérteni. Vagy én "fogom ki" mindig a "rossz" embereket? Igazából konkrét választ nem várok csak pár véleményt és gondolatot, hogy szerintetek miért van mindez. A válaszokat előre is köszönöm.
Az értelmes használható gondolatokat meg nagyon nagyon köszönöm. :) Persze bárki írhat aki úgy érzi, hogy a mondandója érdekes vagy tanulságos lehet.
ugyanez a helyzet itt is..
ezzen nem tudsz segíteni, én úgy vagyok vele, hogy azért ha lehet segítek...
Persze akinek van valami problémája miről szívesen beszélgetne írjon bátran. Igyekszem minél értelmesebb tanácsokat adni. Itt gyk-n "szeret szolgálatnak" szoktak hívni. :D
Személyesen meg csak szimplán "rosszabb vagy mint egy pszichológus" :D ...szóval akinek valami lelki vagy bármilyen jellegű problémája van komolyan írhat. kórtól/nemtől függetlenül.
Én nem vagyok az a tipikus lelki szemetes, mert bár szívesen meghallgatok bárkit (tanácsot nem szeretek osztogatni, inkább csak támogatom, mutatom neki, hogy ott vagyok mellette), legtöbbször idegesít az emberek szerencsétlensége, és ha pl csak a véleményemet kérdezik, akkor meg is mondom, hogy idegesítő a szerencsétlenkedésük. (persze felismerem azokat a helyzeteket, amikor nem szabad ilyet, mert tényleg mély sebeket oszt meg velem/valós, borzalmas dolgokat/problémákat.)
Az utóbbi időben velem is az volt, mint most veled, hogy egyszerűen nem tudtam kivel megosztani a problémáimat, mert akivel biztosan meg tudtam volna, ő is gyatra állapotban volt, nem akartam terhelni, vagy ha másnak elkezdtem mondani, legtöbbször láttam, hogy nem érdekli a dolog, csak muszájból hallgat, így végül senkinek nem mondtam el, és már addig jutottam, hogy képtelen vagyok más emberrel megosztani a problémáimat, mert egyrészt nem akarom senkivel megosztani, hogy mi zajlik bennem, másrészt félek a közömbösségtől, amit kaptam.
Nem hiszem, hogy te feltétlen rossz embereket fognál ki, csak mindenki el van foglalva a saját kis problémáival, kevés az olyan ember, aki nem helyezi a sajátjait előtérbe (önzőség, de bennünk van).
Ha van valami nagyon jó barátod/lelki társad, akkor neki tuti elmondhatod, sőt ő észre fogja venni, hogy nem vagy a legjobban, és magától kihúzza belőled, és az meg hogy pl sajnálni fog, azt nem szánalomból, hanem szeretetből teszi, az nem rossz dolog. (szerintem 😊)
#7-köszönöm nagyon jókat írtál. lelki szemetes én sem szoktam lenni bár néha összejön, hogy pár mondat erejéig beszélgetek valakivel.(gondolom miután megkapta amit "akart" nem volt oka tovább maradni).
Én csak azért nem szeretem megosztani másokkal mert tudatában vagyok azzal, hogy mindenkinek vannak gondjai de kérdem én ha bennem és még sokan másokban megvan az, hogy a saját problémái mellett is tudnak minimum jó hallgatóság lenni akkor ezt a gesztust legalább az akinek segítettünk miért nem tudja viszonozni? Nem hiszem, hogy belehalna bárki is egy kevéske jóindulatba. Lényegében van olyan akinek talán elmondhatom de jelenleg sajnos ez nem lehetséges...ezért vagyok itt. Vagy hát pontosan nem is tudom miért vagyok itt...csak reménykedem hátha ír valaki valami olyat amit használni is tudok. természetesen eddig mint hozzászólásban mint üzenetben is csak azt kaptam. Szóval köszönöm szépen mindenkinek aki vette/veszi a fáradtságot és valamilyen módon segíteni próbál. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!