Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Ha az ember nem él társasági...

Ha az ember nem él társasági életet abban tényleg meg lehet őrülni?

Figyelt kérdés
Eléggé antiszociális vagyok, mert nem igaz élek társasági életet. Elvagyok magammal, mert ez így nekem jó, de a hozzátartozóim aggódnak, hogy ebbe meg fogok őrülni.

2017. szept. 21. 18:29
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
82%
HA jól érzed magad egyedül is, akkor nem fogsz beleőrülni. Beleőrülni az fog, aki igazán magányos és már szinte betegesen vágyik mások társaságára.
2017. szept. 21. 20:31
 12/23 anonim válasza:
3%
Igen! Például a szocializáció teljes hiányától még meghalni is lehet! Mivel az ember társas lény. Így csak még jobban bele fásulsz,szerintem nem tesz jót. Miért nem élvezed az életet?
2017. szept. 21. 20:45
 13/23 anonim ***** válasza:
80%
Nem feltétlen. Ha ez téged nem zavar, lekötöd magad értelmes dologgal, akkor nem lesz baj.
2017. szept. 21. 21:50
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Én több mint 20 éve élek egyedül, jelentem eddig teljesen normális vagyok.
2017. szept. 22. 02:17
 15/23 anonim ***** válasza:
90%

Vegyél egy kutyát...!!!! kinyílik a világ rengeteg emberrel hoz össze!! és jó dumálni..:) ! és a kutyus is rengeteg szeretetet ad. Nekem pl. vannak kutyás barátaim is együtt járunk már futni..tudunk egymás dolgairól.:)

Rengeteg kutyás van ám legalábbis itt Bp.-en!

de van pl.programpartner-kereső is , túratárs...

vagy menj táncházba...sportolni, táncolni!!

Látogasd a rokonokat..

Kösd le magad. Már nem úgy:DDD ...

2017. szept. 22. 09:45
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Én néha csak azért kell társaságokba járjak, hogy emlékeztessem magam arra, hogy jobban szeretek egyedül lenni:)) Miután egy huzamos ideig egyedül voltam, éreztem, hogy emberi közelség is kell, de amikor ráveszem magam, és eljárok társaságokba, akkor utána jobban értékelem a magányt:))

Van akinek kellemetlen, van aki jobban szereti egyedül, de abban nem hiszek, hogy bele lehet ebbe halni. Sokféle ember létezik, vannak szociálfüggő lények, akik egy napig nem bírják ki társaság nélkül, és vannak remeték.

Szerintem az is jó dolog, ha az ember próbál összhangba kerülni magával, pl. ha én fizikai késztetést érzek arra, hogy egyedül legyek, annak oka van, miközben lenne lehetőségem arra is, hogy emberekkel vegyem körbe magam. Nem csak az válik kérdésessé, hogy miért vagy egyedül, hanem az is, hogy miért választod az egyedüllétet, miközben "elvagy magaddal".

2017. szept. 22. 10:53
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha valóban szeretsz egyedül lenni, akkor nem fogsz beleőrülni.

Azok, akik nagyon szeretnek másokkal együtt lenni és sok barátjuk van, na azok tényleg képesek megőrülni a hosszútávú magányban.

De ha van családod, rokonod, vannak munkatársaid/osztálytársaid, szóval néha társaságban vagy akkor biztos nem lesz gond.

Tehát ha csak arról van szó, hogy suli/munka után hazamész és nincs kivel kimozdulnod de nem is akarsz amúgy, akkor nem fogsz bekattani.

2017. szept. 22. 12:21
 18/23 anonim ***** válasza:
48%
Van időszak amíg nem érzi a hiányt az ember, ha van mit csinálni. A börtönben is csak úgy bírják ki, hogy valamivel elfoglalják magukat. Na de te nem vagy ilyen mértékben magányos. Azért, jó ha valami örömet szerez, nem leszel depressziós. Milyen jövőben bízol? Figyeld meg mit ír a Biblia? 37.Zsoltár 10,11."Egy kis idő még és nincs többé gonosz. Nézed a helyét és nincs sehol. A szelídek pedig öröklik a földet és gyönyörködnek majd a béke bőségében."
2017. szept. 22. 18:27
 19/23 anonim ***** válasza:
70%
De ezt ne előző. Meg kell tanulnod csendben maradni. Hidd el akkor több eredmènyt èrsz el, mint így.
2017. szept. 22. 18:33
 20/23 anonim ***** válasza:
Hittanóra a másik topicban. :D
2017. szept. 22. 21:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!