Miért bánt el velem így az élet?
Őszintén, én rühellem az olyan cigányokat akiket leírtál. Én is ismerek olyanokat (mint te a leírásod alapján) akik dolgoznak, becsületes. Szintén ismerek egy veled hasonló korú fiút, apja cigány, elhagyta őket, az anyja magyar, a fiú a Sztojkát le is cserélte az anyja nevére. Becsületes, tisztelettudó, nem cigány jellemű, "jól lett nevelve". Ha meglátok egy cigánynak kinézőt, nem mondom, hogy elítélem, de előtte a fejemben mindig lejátszom a legrosszabb esetet, hogy mit csinálhat velem, mert megúszná azzal, hogy cigány (ismerek ilyent is, hogy mert cigány volt nem ítélték el megerőszakolásért).
Én kb. február óta gyűlölöm szinte az összeset mikor egy megpróbált "elcsábítani". Elfutottam előle, nem lett semmi.
"Egyébként meg nem járnék cigánylánnyal.."
Szóval te lehetsz rasszista, de ha veled szemben rasszisták az emberek azon felháborodsz...
Kortól, nemtől, bőrszíntől, magasságtól, testsúlytól Függetlenül bárkit érhetnek hasonló előítéletek, mint téged.
Aki eleve rosszindulatú, az Úgyis talál a másikban valami kivetnivalót.
Aki viszont normális és rendes nevelést kapott, helyén van az esze és a szíve, az tudja, hogy senki sem egyforma és senkit sincs joga lenézni vagy megbántani.
Egyébként én is félig roma vagyok, csak lány, és ezek alapján szintén kivételnek számítok.
19 évesen tanulás, továbbtanulás mellett diákmunkát végzek, jó tanuló vagyok és versenyekre is járok.
A megkeresett pénz egy részét félreteszem, amire szükségem van, megveszem magamnak, nem kérek a szüleimtől pénzt. Néha én vásárolok be, és kiveszem a részem a házimunkából is. Mivel még nem költöztem külön, úgy érzem ez így van rendjén, hogy levegyem a terhet a vállukról.
Szóval mindig vannak kivételek. Ahogy mindig vannak olyan emberek, akik elfogadnak, és olyanok is, akik nem. Ennek pedig az az oka, hogy senki sem egyforma, és senki sem tökéletes.
Merre laksz egyébként? Csak mert elég fura, hogy ilyen ellenségesek veled, miközben írtad is, hogy nem is látszik rajtad, hogy félig roma vagy, csak a hajad sötét, meg normális vagy mindenkivel, jól keresel, stb. Nem lehet, hogy nem azért viselkednek így veled a környezetedben lévők, mert valami más miatt nem vagy nekik szimpatikus? Talán olyan a stílusod, vagy lehet, alapból az arcod nem olyan barátságos. (Velem is történtek régebben ilyen dolgok, mondjuk azért ilyeneket nem csináltak, hogy elhúzták direkt a táskájukat meg ilyesmik, csak láttam, hogy rám egyszerűen máshogy néznek az idegen emberek is, mint másokra. Nem értettem, mi bajuk van és mellesleg nincs egy cigány rokonunk se. Aztán egyszer mondta valaki, hogy talán amiatt lehet, hogy szinte mindig olyan arcot vágok, mintha mérges lennék. Pedig nem is vagyok az, csak ilyen az alap arcom valamiért..:D)
Szóval ennyi alapján kétlem, hogy a származásod miatt utálnának, nincs ráírva a homlokodra gondolom, hogy roma felmenőid vannak.
Ja és nincsenek roma rokonaim..Max talán az igazi apám részéről akiket nem ismerek..De valahogy nem érdekeltek sosem..Egyébként én is olyan voltam mint te..Mindig besegítettem a házimunkában..Mindenre magam kerestem meg a pénzt..És próbltam mindig mindenki kdvébe járni
.De aki nem ismer nem tudja hogy én milyen vagyok..Ès fáj az emberek általánosítása :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!