10 éve depresszióval küzdök. Mit tegyek? 23/F
10-es valaszolo
En a 9-es vagyok.
Igen, eltem at bizony hasonlot. Anyam alkoholista elmebeteg volt, nyomorban, testi-lelki terrorban nottem fel. Tobbszor is hazasodtam es tobbszor is elvaltam, es nagyon sokszor eltem meg a veszteseg, a kilatastalansag es ebbol fakadoan a depresszio erzeset. Tudom hogy milyen az mikor nincs motivacio.
Megis azt mondom, hogy kell talalni megoldast ra. Es aki mar ilyen fiatalon nem talal, azzal mi lesz kesobb.
Es a sportot tapasztalatbol mondtam, viszont folyamatosan csinalni kell. Amint jobban erzed magad testileg, jonni fog a lelki javulas, es ezzel egyutt a motivacio is. Persze a legjobb motivacio ilyenkor a szerelem, de vajon ki lesz szerelmes egy depresszios motivalhtatlan emberbe aki meg iszik is? Na meg arrol nem is beszelve, ha netan a szerelmunk targya ott hagy, akkor aztan visszaesunk a zero ala.
Sport, termeszet, muveszet, konyvek, zene...Mast nem tudok tanacsolni, kulonben elsulyedsz a banatban es az onsajnalatban.
Majd elmagyarázom én, hogy hogyan is működik a depresszió belülről.
Arról van szó, hogy reálisan ez tökre érthető, hogy akinek folyton cigiszagú a szája meg alkoholszagú a lehelete, az nem fog tetszeni senkinek. Az is látható reálisan, hogy a mozgáshiány nagyon betesz egy depresszív állapotban levő embernek. De annyira nincs meg a motivációja a legapróbb megmozdulásra sem annak az egyénnek aki éppen átéli a depressziót, hogy ezeket hiába magyarázzák el neki, nem lesz hajlandó e szerint cselekedni. Amikor enyhült ez az állapot, akkor fokozatosan el kezd tenni azért, hogy nem ilyen legyen, és azután fogja látni, hogy "x éveket de elvesztegettem, pedig mennyi mindent elérhettem volna... stb.". És mindez elkaphatja az embert 20-as éveiben, 30-as éveiben, egyszóval bármikor. És úgy szintén öngyilkos gondolatok és szándékok is megfogalmazódhatnak a fejében. Ez pontosan így működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!