Miért nem megy nekem az önbizalomhiány, önismeret? Eddig semmi használhatót nem találtam! Lehet ezeken a próblémákon változtatni?
Bizonyos területeken én is nagyon önbizalom hiányos voltam, elsősorban a munka frontján... Hoztam magammal, és a szüleim egész gyerekkoromban fegyelmeztek, hogy felnőtthöz csak akkor szólhatok, ha kérdeznek, egyébként ne zavarjam őket... Így aztán főleg idősebb kollégákkal szemben nagyon gátlásos voltam, végül emiatt elnyomtak és mentem a következő helyre...
Eleinte én is könyveket olvasgattam, előadásokra jártam, de rájöttem, hogy ez így nagyon passzív, nem személyre szóló és nem hatékony. Egy barátnőmmel együtt aztán egyszer elmentünk egy önismereti hétvégére. Itt már voltak gyakorlatok, személyesebb volt a dolog, és éreztem a pozitív hatását. Azóta sok mindennel foglalkoztam: jártam pszichológushoz, kineziológushoz, családállításra, többféle önismereti csoportba. Mindenhol tanultam valamit. Mára tudom, hogy ki vagyok, sokkal jobb az életem. Néha persze lenyomnak a problémák, akkor megint kinézek valami érdekesnek tűnő foglalkozást, és elmegyek. Az ember egy idő után "ráérez", hogy hol kapja meg a választ a problémáira.
Amit leírtam, az kb. 15 év folyamata. Van akinek jóval kevesebb kell, elég 4-5 évente egy-egy hétvége, hogy lendületet kapjon. De látok olyat is, aki állandóan valami csoportban tölti az idejét, mégse tudja a hétköznapi életben alkalmazni a tanultakat. Valami hiányzik még. Nekem egyértelműen sok megoldandó problémám van, viszonylag sokat kell magammal foglalkozni. Szóval aktív tanulással, hosszú idő alatt ki tudsz fejlődni, és foglalkozni kell a szinten tartással is.
"Miért nem megy nekem az önbizalomhiány, önismeret?"
Először a magyar nyelvet kellene begyakorolni, aztán ha képes vagy megfogalmazni a kínod, akkor jöhet az önismeret, meg a többi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!