Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Vajon miért nem tudok beillesz...

Vajon miért nem tudok beilleszkedni? 21/l

Figyelt kérdés

21 éves lány vagyok, most nemsokára végzek gyógytornász szakon.

Az a problémám, hogy egyáltalán nincsenek barátaim.

Fogalmam sincs, miért, mert alapvetően kedvelni szoktak és kedvesnek tartanak, és az is vagyok, de mégse találom meg a közös hangot. Nyitottan szoktam beszélgetni, csak az a baj, hogy sose akad igazán közös téma. Még azokkal is megreked egy felszínes szinten a beszélgetés, akik szimpatikusak.

Ma is pl. megkérdezték többen a karszalagom miatt, hogy hol voltam, és mikor elmeséltem, hogy 1000mods koncerten, akkor persze megkérdezték, hoyg az milyen, és mikor elmondtam, hogy egy görög stoner rockbanda, csak hümmögtek fura fejjel, és kész.

Itt megreked a dolog. Vagy múltkor azt kérdzete az egyik lány, mit olvasok, és mikor elmeséltem, ugyanilyen fura reakció.

Tudom, a könyvek-zene-filmek felszínes dolog, nem ez a meghatározó egy barátságban, de mégis úgy veszem észre, hogy óriási hátrány az, hogy én a mai slágereket egyáltalán nem ismerem, ami a rádióban megy, a "többiek" meg azokat nem ismeri, amit én olvasok vagy aminek a koncertjére megyek.

A tegnapi konerten egyébként volt sok szimpi ember, de olyan fura, hogy ilyenekkel miért nem találkozom más közegben. Mármint akinek hasonló az ízlése, mitn az enyém. Bár lehet az is baj, hogy senki nem néi ki belőlem, hogy én olyan vagyok, amilyen. Engem szerintem egy unalmas tipikus jókislánynak gondolnak, mert csendes vagyok, és a tegnapi koncerten is kicsit furűn éreztem magam a sok szakállas rocker között feleakkoraként.

Na mindegy, szóval az a lényeg, hogy tök érdeklődő és nyitott vagyok, csomó mindenről szeretnék beszélgetni, élményeket megosztani, de egyszerűen így nincs kivel.

Ez a koncertélményt is jó lett volna igazán elmesélni, de a fura fejes hümmögés után nem fogok áradozni arról, hogy milyen jó érzés volt látni a mellettem ülő srácot a pogózok mellett, ahogy libabőrös karral ordibálta a szöveget...

Így meg sajnos, hogy a felszínes rostán nem esek át, mélyebb témákról se tudok beszélgetni, mert hát nem lehet rögtön valami nagyon intellektuális témával nyitni egy idegenként, hogy először csak felszínesen kéne csevegni, de nem megy így....

El kéne járnom több helyre, csak mondom, ez a baj, hogy baráti társaságokhoz nem tudok csak úgy odapofátlankodni, egyedül meg nem nagyon járnak el ilyen helyekre az emberek, vagy ha meg igen, akkor gondolom direkt mennek egyedül.

Van valaki még hasonló helyzetben? Mit lehetne tenni?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2017. ápr. 5. 23:21
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippet, vicces ez az oldal, az első beszélgetőpartnerem azzal indított, hogy "van-e kedvem meglesni a farkát" :DDDD

Hát, ő aztán ért a figyelemfelkeltéshez, lehet nem kellett volna rögtön kilépnem, hanem tanulnom az illetőtől. :)

2017. ápr. 6. 23:58
 12/13 anonim ***** válasza:

Nekem azt írta valaki hogy te prosti vagy és tarifát adtál neki üzenetben :DDDD

első kommentelő :)

2017. ápr. 7. 13:33
 13/13 anonim ***** válasza:

#10 vagyok.

Üdvözöllek titeket az Anotalk tanfolyamon, ma én leszek a házigazda. Elárulok pár tippet és trükköt, amivel én sokra vittem. Na kezdjük is:

- Amikor a korodat kérdezik, ne áruld el, hanem csak mondj annyit, hogy az írásod minőségéből úgyis látszik. Ez akár többféle dologra is készteti őket, hogy megtudják a korodat. Mindenesetre kíváncsivá teszi őket.

- Írhattok orbitális hülyeségeket is a másiknak (olyat is, amit az első válaszolónak írtak), ez arról árulkodik, hogy nem vagytok unalmas emberek, és jó a fantáziátok.

- Hecceld a másikat, persze ne vidd túlzásba.

Ezeket próbáljátok ki, és remélhetőleg úgy megnyílik a másik, mintha régi barátok lennétek. ,,Sok szerencsét, és sose hagyjon el a remény!"

2017. ápr. 7. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!