Miért nem tudok beilleszkedni a társadalomba?
Én is introvertált vagyok (nem keverendő össze az antiszociálissal). Engem nem zavar, bár én már elmúltam 40.
Nem akarok mindenáron "barátokat" magam köré gyűjteni, akik nem is igazi barátok, de még csak haverok sem.
Pár "igazi" barátom van csak, velük sem napi szintű a kapcsolat. Sokkal egyszerűbb így az élet, nem kell mindenáron megfelelni egy közösségnek.
Úgy érzem, eléggé magamra ismerek, velem is ez van. Van, akikkel minden jól megy, és ők szerintem úgy is hiszik és gondolják, hogy tök átlagos, hétköznapi ember vagyok, nincs velem semmi gond.
Nem volt semmi gáz középsuliban és egyetemen sem, mindkét helyen kollégista voltam, ott kellett tudni alkalmazkodni egymáshoz, sikerült is, gond nélkül telt.
Munkahelyeken már más volt a helyzet, rossz emlékeim vannak, jó ideje most nincs is munkahelyem. Örülnék, ha lenen ismét, de amióta túl vagyok egy-két megalázó helyzeten, válogatós lettem, nagyon megfontolom, mire is jelentkezem, tartok tőle, ismét át kell élnem azokat a dolgokat, amiket korábban.
Jelenleg barátaim sincsenek, csak egyetemről, de ők nagyon messze laknak tőlem, nem tudunk már találkozni.
Nőkkel nem okozott gondot a kommunikáció sosem, előbb volt lány barátom, mint fiú, de úgy nem jártam senkivel, szerelem nem volt. Sokszor eszembe jut, vajon mit gondol rólam a szűkebb és tágabb környezetem, lehet azt, "figyeljetek, ez a hapsi biztosan meleg".
Én is eléggé kívülállónak, különcnek érzem magam. Sokszor érzem azt, ha elmegyek pl. az utcán egy fiatalokból álló csoport mellett, tuti, hogy röhögnek rajtam...
Nincsenek divatos cuccaim, jelenleg nagyon be kell osztanom a pénzt, persze próbálok ápolt, tiszta lenni, a szegénység nem egyenlő a kosszal.
Most itt vannak az ünnepek is, de olyan furcsán érzem magam...
Valahogy nem igazán találom a helyem a világban. Szeretnék családot is, de nem tudom elképzelni, hogy valaki tőlem akarna gyereket... Olyan nehéz ez az egész...
39F
Lehet, hogy egyszerűen túl intelligens vagy - ezt nem úgy értem, hogy lenézel másokat, viszont valószínűleg általában nem vagy egy hullámhosszon másokkal. De amikor sikerül, akkor az így kialakított kapcsolatok sokkal értékesebbek.
De igen, azzal a pár mondattal amit leírtál, rögtön magasan az itteni átlagos értelmiség szintje felé kerültél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!