Miért nem tudok beilleszkedni a társadalomba?
Bennem pedig, ahogy ezt olvastam, az a kérdés fogalmazódott meg hogy valóban a hatékony kommunikáció érdekében fontos számodra a "tartalmi illetőleg stilisztikai perfekcionizmusra" való törekvés, vagy lehet-e más is a dolog mögött? A nyelv egy összetett, kifinomult rendszer. Egy gondolatot többféleképpen ki lehet fejezni. Helyzettől függően, dísz nélkül is ugyanúgy érthető egy szöveg, sőt eredményesebben közölhet egy gondolatot. Mi a fantáziád, mi történne ha nem lenne a lehető legtökéletesebb amit leírsz? Nem lenne elfogadható?
Ui.: Semmi garancia arra hogy valaki a szerepévé válik. Bár hangzatos, annyi biztos de gondold át mégegyszer.
Örülök, ha segíthettem a válaszommal (8-as vagyok.) Van egy barátom, akinek talán hasonló a személyisége a tiédhez - szintén introvertált, viszont messzemenően érdekesebb, mint a legtöbb ember akit ismerek. Bár azt sem gondolom, hogy az introvertált személyiség probléma, csak akkor, ha ez valamilyen módon zavar. Az ilyen személyiség lehetőséget ad arra, ahogy az írásodból is látszik, hogy mélyebben megértsd magad.
Egyébként, én is pont azt érzem, hogy úgy akarod a gondolataidat szavakba foglalni, hogy mások is egészen úgy éljék át őket ahogy te, nem pedig csak a gondolat utánzataként - ami már nem lenne ugyanaz. (És ez valamiért Kosztolányi stílusára emlékeztet, akit egyébként nagyon szeretek olvasni, így a te írásodat is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!