Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Miért nem tudok beilleszkedni...

Miért nem tudok beilleszkedni a társadalomba?

Figyelt kérdés
23 éves férfi vagyok, magas intelligenciával. Tetszem a nőknek is, voltak is párkapcsolataim és rendszeresen kapok egyértelmű pozitív visszajezéseket a részükről, sőt még sportolok is. Ugyanakkor, egyszerűen nem vagyok képes beilleszkedni a munkahelyi környezetembe semelyik munkahelyemen sem, illetőleg problémáim vannak a párkapcsolat szerzéssel (ha szabad így folmaznom) is. Vannak barátaim, sőt elvétve szerzek új barátokat is, és érdekes módon mindenféle emberrel őssze tudok barátkozni, csak nagy átlagban nem megy, a kollégák "elviselnek" de nem tudok jó ifazán jó viszonyba kerülni az emberek 98%-val..mit csinálok rosszul? Kívülállónak érzem magam..

2016. dec. 23. 23:51
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Kedves előző! A nyelv a gondolatok kifejezésére szolgáló eszköz. A személyes véleményem az, hogy egy komplex gondolati-érzelmi töltetet, csakis a tartalmi illetőleg stilisztikai perfekcionizmusra törekedve lehet kellő mélységében átadni (legalábbis az átadását megkísérelni). Főleg azon esetekre igaz ez, ahol a kommunikáció két résztvevője nem tarózkodik egy fizikai térben, illetőleg a személyes ismeretség hiánya is tovább nehezíti azt, hogy hatékonyan lehessen kettejük között nemcsak a gondolatot átadni, hanem azokat az illékony, nehezen megragadható érzelmi foszlányokat is továbbítsuk amelyek az ember számára élővé teszik azt az adott gondolatot. (Látod? Erről beszélek..) Érdekes, hogy a kérdésemre a te saját kérdéseddel válaszoltál, ez bevallom tetszik, de akkor kérdezőként most válaszolok neked: Nagyon fontos számomra a tökélettességre való törekvés, és szeretem, ha az emberek megértik azt, amit mondok. Ehhez mint mondtam elengedhetetlen a megfelelő eszköztár rendelkezésre állása. A kérdésed második felére pedig csak annyit, hogy mind szerepeket játszunk, de ha azokat elég ideig, akkor végül a szerepünkké válunk, és magunk sem tudjuk eldönteni azt, hogy mik is voltunk valaha.. mert mind egyfajta személyes ideál felé konvergálunk életünk során, legyen bármi is az. Ezt talán az egyén evolúciójának nevezhetjük.
2016. dec. 26. 16:36
 12/13 anonim ***** válasza:

Bennem pedig, ahogy ezt olvastam, az a kérdés fogalmazódott meg hogy valóban a hatékony kommunikáció érdekében fontos számodra a "tartalmi illetőleg stilisztikai perfekcionizmusra" való törekvés, vagy lehet-e más is a dolog mögött? A nyelv egy összetett, kifinomult rendszer. Egy gondolatot többféleképpen ki lehet fejezni. Helyzettől függően, dísz nélkül is ugyanúgy érthető egy szöveg, sőt eredményesebben közölhet egy gondolatot. Mi a fantáziád, mi történne ha nem lenne a lehető legtökéletesebb amit leírsz? Nem lenne elfogadható?

Ui.: Semmi garancia arra hogy valaki a szerepévé válik. Bár hangzatos, annyi biztos de gondold át mégegyszer.

2016. dec. 26. 17:01
 13/13 anonim ***** válasza:

Örülök, ha segíthettem a válaszommal (8-as vagyok.) Van egy barátom, akinek talán hasonló a személyisége a tiédhez - szintén introvertált, viszont messzemenően érdekesebb, mint a legtöbb ember akit ismerek. Bár azt sem gondolom, hogy az introvertált személyiség probléma, csak akkor, ha ez valamilyen módon zavar. Az ilyen személyiség lehetőséget ad arra, ahogy az írásodból is látszik, hogy mélyebben megértsd magad.

Egyébként, én is pont azt érzem, hogy úgy akarod a gondolataidat szavakba foglalni, hogy mások is egészen úgy éljék át őket ahogy te, nem pedig csak a gondolat utánzataként - ami már nem lenne ugyanaz. (És ez valamiért Kosztolányi stílusára emlékeztet, akit egyébként nagyon szeretek olvasni, így a te írásodat is.)

2016. dec. 26. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!