Csak nekem nincs szeretethiányom?
Nem is értem ezt az egészet. Miért más emberektől kell várni a szeretetet? Miért kell mondjuk egy kapcsolat ahhoz, hogy valaki boldog legyen? Egyedül nem tud boldog lenni, nincs élete, személyisége, hobbija?
Miért kell mindent más emberektől függővé tenni? Miért nem tudnak ezek az emberek egyedül is boldogok lenni?
Én egyedül vagyok, és boldog vagyok. Nem függök érzelmileg másoktól, ezért nem értem.
10-es, még mindig nem érted a kérdést, de én nem vitatkozom veled!
Reménytelen eset vagy, ezt már több fórumon bebizonyítottad.
További jó szórakozást!
Sajnos a magyar felnőtt emberek nagy része analfabéta, a szó nem éppen szoros értelmében. Nehezükre esik értelmezni egy szöveget.
További szép estét, kedves analfabéta barátunk!
Szerintem azért nem érzed, hogy lenne szeretethiányod, mert önmagadat képes vagy szeretni, és valamilyen módon elégedett is vagy magaddal, az életeddel. Ezek a dolgok pedig sok mindennel függenek össze. Például családi körülmények, neveltetés, személyiség, lelki alkat, az események, helyzetek amik létrejönnek az adott személy életében, társadalmi pozíció, hordozott dolgok (ősöktől származó). Nyilván mindenki arra törekszik, hogy megtalálja az egyensúlyt és boldogságot.
És nagyon szuper, hogy neked sikerült, nyilván jó attitűddel rendelkezel, de mondjuk egy olyan gyerek, akinek alkoholisták a szülei és apja kétnaponta veri, az nem biztos, hogy lelkileg egészséges lesz, és megtanulja magát elfogadni, főleg hogy a szüleink óriási hatást gyakorolnak ránk. És persze, nem mindenkivel történnek ilyenek, de alapvetően szerintem bárki juthat oda, hogy üresnek érzi magát.
Lehet, hogy neked nem úgy alakult az életed, hogy meg kellett tapasztalnod, hogy milyen, amikor az ember végtelenül magányosnak érzi magát, de a fent említett tényezők nagyban befolyásolják, hogy hogyan fogod magad érezni az életben.
És amit még fontosnak tartok elmondani az az, hogy te lehet, hogy könnyen túl tudsz gördülni a dolgokon, és bele tudod magad engedni a jó életérzésbe, de mivel sokfélék vagyunk, valaki ennek a szöges ellentéte.
Viszont mindenképp pozitívnak tartom, hogy te ilyen jól érzed magad, nagyon jó lenne, ha minél több ember így megtalálná a helyét ebben a zűrzavaros világban. Biztosan neked is vannak problémáid persze, csak másképp kezeled őket.
Gondolj erre úgy, hogy azok az emberek még nem találták meg azt, amit te, és lehet, hogy sosem fogják. De ez nem is baj, sokféleképpen le lehet élni egy életet. És ha a sok költőre gondolok... annyi fantasztikus gondolat és mű nem született volna meg a magány, a szomorúság nélkül. De hát persze, hogy is lehetnénk mindig boldogok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!