Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Mit tegyek igy az eletemmel?...

Mit tegyek igy az eletemmel? Ugy erzem minden szetesik.

Figyelt kérdés

Ugy erzem nincs miert elnem mar. Kezdjuk ott, hogy rossz palyat valasztottam es elpazaroltam 4 evet egy bena iskolaba, ami folosleges volt, mert nem tanitottak semmit. Most vizsga elott jovok ra, hogy engem nem erdekel ez es zenevel akarok foglalkozni. Mar korabban is ez volt a tervem, de lebeszeltek rola. Most 5 ev utan megint a zene erdekel, de nagyon. Nem valo nekem ez a suli se a Magyar Oktatasi Rendszer. Zenet akarok tanulni, de mar keso, mert 3 honap mulva vizsga es azt kell tanulnom, ami nem erdekel, hogy egy olyan dolgot tanulhassak tovabb, ami szinten nem erdekel.

Tovabba csomo embert elvesztettem. Van osszesen 4 ember, akit baratnak hivhatok, ebbol 2 olyan, akire barmikor lehet szamitani olyan szinten, hogy, ha baj van, akkor nem kerdeznek, hanem jonnek segiteni. Az elmult egy evben meg csomo baratom volt. De mar nem beszelunk, mert vagy baratnoznek, osszevesztunk masok az erdeklodesi koreink vagy nem keresnek vagy en nem keresem oket. Volt olyan is, akinek majdnem, hogy az eletet mentettem meg a depressziotol es most lesz*r engem, mert baratnovel van, akivel persze en hoztam ossze. Barataim voltak mind ketten, de mar azt setudjak, hogy elek-e.

Egy eves kapcsolat utan "baratnommel" mosolyszunetet tartunk. Attol tartok ebbol szakitas, sot biztos vagyok ebben. Lany barataim termeszetesen nincsenek, mert baratnom miatt megszakitottam veluk a kapcsolatot. Csak egy lany baratom van, de o neki meg mar van valakije.

Egyszeruen unom az eletet, semmi sem akar ossze jonni az utobbi idoben.

2017. febr. 21. 18:51
 1/3 anonim ***** válasza:

Zenével munka, suli mellett is lehet foglalkozni. Örülj hogy van amivel szeretnél foglalkozni, és értesz valamihez. Az ilyen barátok meg ne érdekeljenek, tudom később egyre nehezebb barátokra lelni, de lehet nincs is szükséged rájuk jelenleg, vagy később. Barátnőddel ha szakítasz ez van, ettől nem leszel eunuch, majd lesz valamikor barátnőd. Tudom mindenkinek a saját problémája a legrosszabb, de pl. én csak a leírtakból irigyelni tudnak, nekem sokkal sz@rabb a helyzetem.

Szerintem egyelőre foglalkozz azzal amit szeretsz, a zene. A leírtakból gondolom érettségi előtt állsz, még bármi lehet belőled, az élet csak most kezdődik. Hidd el nem lenne jó ötlet nem tovább tanulni, ha meg annyira nem akarsz itt tanulni, menj ki külföldre dolgozni. Ennyi idősen nagyon kemény lesz, időd sem lesz magadra, nem hogy a hobbidra.

2017. febr. 21. 21:18
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Hàrom fontos dolgot tarts szem elõtt, bàrhol is jàrsz.

Az elsõ, az elfogadàs.:Bàrhol is vagy épp, bàrmilyen helyzetben lehetsz, mindig van vàlasztàsi lehetõséged.Elfogadod az adott helyzetet, vagy nem fogadod el, és energiàdat arra pazarlod, hogy kikerülj egy olyan helyzetbõl ami àltal lehet fejlõdhetsz is bizonyos szempontból.

A màsodik fontos dolog, az elvonatkoztatàs és a megértés.:Amint képes vagy elfogadni példàul azt, hogy nem az érdeklõdési köröddel kapcsolatban tanultàl és kevesebb baràtod van mint amennyit szeretnél jelenlegi élethelyzetedben,,amint ezt ezt elfogadod, egyúttal képes lehetsz elvonatkoztatni tõle, és megérteni, hogy mindez nem lehet hatàssal életed minõségére.

Azt mondod, a zene érdekel.Ez teljesen rendben is van, hol itt a gond?Amikor egyedül vagy, tökéletesen elmerülhetsz abban amit szeretsz.Kreatív lehetsz.Ha igazàn szeretnéd, csak rajtad múlik és meg fogod talàlni a módjàt, hogy mindezt véghez vihesd egyedül is akàr.

De azok a gondok, és problémàk amiket fenttartassz a fejedben azàltal, hogy nem vonatkoztatsz el tõlük, ezek a problémàk nem hagynak teret ennek a szabadsàgnak amit önmagadban hordozol.

Lehet, hogy tanulni szeretnél a "zenével" kapcsolatban, lehet csak ez a mòdja, hogy úgy megtanuld és arra legyen jó amire igazàn szeretnéd.Viszont lehet, hogy ha nem ragaszkodsz ehhez az egyetlen módhoz, talàn élvezni is fogod tudni az önmagad àltal megszerzett tapasztalatokat a zenével kapcsolatban mindaddig, amíg ez nem tud vàltozni.

Amit elfogadsz, az a tér, a sajàt szabadsàgodnak szabadul fel mindenféle életszempontból nézve.Amit nem tudsz elfogadni, az leköti életenergiàd, figyelmed, akàrhànyszor szembetalàlkozol vele.Csak vetítsd ki ezeket a szempontokat jelenlegi életedre, majd megérted, nem kell vàltoztatnod semmin sem, csak a nézõpontod vàltozik.Minden a helyére kerül, és az életed értelmet fog kapni abban amit szeresz és élvezel.

2017. febr. 21. 21:19
 3/3 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Rád erőltettek egy olyan döntést amelyet te nem akartál, sajnos elég későn jöttél erre rá. Sajnos ebben a helyzetben tanulmányaid terén nem sokat tehetsz: vagy vizsgázol, vagy elölről kezdesz mindent, talán lehetőség volna 9.-be átmenni zene sulira, ezt te kell eldöntsd és megérdeklőd.

Az hogy kevés barátod van és hogy sokan figyelmen kívül hagynak, annak ellenére hogy segítettél nekik, arra vezethető vissza, hogy az emberek többsége nem értékeli a többieket, és csakis magával van elfoglalva. Képesek kell legyünk felismerni a számunkra kedvező kapcsolatokat, azokat amelyekben kölcsönös a szeretet.

Mindenképp javasolnám, hogy keress fel egy pszichológust, gondolom az iskoládnak van. Mond el neki ezt a gondodat, és ő tud benne segíteni. Semmi szégyen nincs benne, főleg mivel pályaválasztási szándékkal keresed fel, és persze később az érzéseidről is beszélhetsz.

Üdvözlettel,

A. Pszichológus

2017. febr. 22. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!