Aki hasonló helyzetben van, az hogy látja a dolgokat?
26 vagyok. Nem mondhatom el azt, hogy túlságosan boldog az életem. Mint sokaknál, nálam is jellemző volt a zűrös család (állandó veszekedések, széthúzás, gyűlölködés). Gyerekkoromban elég sokat vertek (főleg apám), kamaszkoromtól egészen tini koromig pedig folyamatosan lelki terror alatt éltem. Napi szinten kaptam az ilyen és ehhez hasonló "bölcseleteket": "mennyi pénzbe kerülök", "egy életképtelen idióta senki vagyok", "minek élni, az élet egy szívás, nincs benne semmi öröm", "vagy végrehajtok mindent amit parancsolnak, vagy takarodjak az utcára" és még számtalan ehhez hasonlókat.
Ezek hatására szép, fokozatosan elkezdtem befelé fordulni és depizni. A gimiben emiatt potenciális célpont lettem, mivel akik egyedül vannak, azokat könnyű betámadni, ezért barátaim se voltak. Az folyamatos iskolai és családi inzultusok miatt mániás depressziós, antiszociális és neurotikus emberré váltam, a sok elfojtott stressz miatt paranoiás lettem.
A gimi után az első dolgom az volt hogy elköltözzek otthonról, ezért dolgoznom kellett. Sajnos a sok idegi berögződés (pl. állandó stressz, pánikszerű rohamokkal, vm. a kapcsolatteremtés teljes hiánya) nagyon megnehezítették a munkámat, ezért sok munkahelyet kellett otthagynom. Jártam „dili dokihoz” is, de hiába voltak kezdeti javulások, a kilátástalannak tűnő helyzetem miatt mindig visszazuhantam. Végső elkeseredésemben rászoktam az alkoholra. Mivel önbizalmam egyáltalán nincs, nem látok semmi jót az életben, nem tudom mit jelent „szeretni”, és alapvetően képtelen vagyok egyről a kettőre jutni, ezért állandóan a halál és az öngyilkosság gondolata foglalkoztat. Jelenleg már csak vegetálok és nem érdekel már semmi sem igazából. Érdekelne hogy van-e értelme így az életnek?
Olyanok válaszát várom, akik hasonló cipőben járnak, vagy jártak és képesek átlátni a helyzetet.
A tartós önutálat miatt nekem a "biztató szavak" sajnos nem sokat tudnak segíteni. Jobban szeretem az őszinteséget.
Igen ez az önbizalomhiány sajnos azt szüli, hogy magát a sikert sem fogod sikernek elkönyvelni...
Utólag visszatekintve nekem is számtalan olyan sikerem van amit mai napig nem érzek nagy dolognak, de ha belegondolok ha más tette volna milyen nagy dolognak tartanám...de a saját bőrömben úgy tekintek rá, hogy "elértem és pont", ha más érte volna el, akkor meg: "milyen ügyes, kitartó, hogy elérte ezt".
Soha nem késő változni, tenni a boldogságodért :) csak ehhez kell egy elég komoly elhatározás és tettek!
mi az amit szeretnél?
23F
"mi az amit szeretnél?"
Talán az hogy normális emberként éljek, normális körülmények között. De sajnos ismerem magam elég jól és tudom hogy az ilyen jellegű elképzelések hiú ábrándok csupán. Sokszor gondolok arra hogy be kéne fejezni, de mindig van valami "belső hang" ami visszatart. (Még ha ez egy kicsit hülyén is hangzik.)
"Még egy utolsó esélyt, még egyszer próbáld meg, hátha összejön stb." Az a baj hogy én mindig bedőlök ennek a "belső hangnak" de végül mindig ugyanoda lyukadok ki, azaz sehová.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!