Hogy lehet leszokni a vagdosasrol?
Majdnem egy eve hagytam abba, de most megint elkezdtem sajnos es érdekelne hogy hogy tudok veglrgrsen leszokni rola, vagy ha can valaki itt akinek sikerult leszokni tudna adni par tippet?
14L
Ha a akaraterőd nincs, akkor egy másik hobbit kell, hogy talál magadnak ami kevésbé káros, gondolok itt pl arra, hogy 14 évesen már majdnem elég érett vagy hozzá, hogy sminkeld magad. Tudom mások korábban, mások meg később kezdik, és lehetne azon elmélkedni, hogy hát de minek is csinálják az a lányok, de a lényeg, hogy jól eltudnak vele lenni, önbizalmat szoktak meríteni abból, hogy ha általuk szépnek definiált köntöst tudnak az arcukra varázsolni, és tény ami tény amit még ha nem is vallanak be a fiúk, hogy tetszik nekik a kifestett lány, ha másért nem is mert a próbálkozás amit a sminkben látnak, hogy a lány felkeltse a környezete figyelmét már eleve gyöngéd érzéseket vált ki a férfi fajban, legyen szó szeretetről, szánalomról, csodálatról.
Az a lényeg, hogy váltsd ki mással a szokásod.
De, olyan, mint a cigaretta, mivel a fájdalom hormonokat szabadít fel.
Tegyél egy befőttesgumit a karodra, és húzgáld, hogy megcsapja a bőrödet. Zuhanyozz le hideg vízben, fuss, ameddig ki nem fulladsz teljesen, vagy csinálj bármit, ami kellemetlen, minimális fizikai fájdalommal is jár, tehát ugyanazt a hatást éred el vele, de nem okozol magadnak kárt.
# 4
Ne haragudj de ez egy igazán ostoba válasz, nagy felelőtlenség ilyeneket írni..
Csapkodni magad gumival vagy más módon kínozni pótcselekvés, kiváltja azt a kínzást amit a vagdosással csinálsz. Tüneti kezelés, semmit nem ér. Inkább ülj le gondolkodni hogy miért csinálod, milyen következményei lesznek(ronda sebek, egész életedben rá fognak kérdezni, a gyerekeid is, a munkában is), mit éreznek a szeretteid ha látják a kezedet.. Ha ezután se tudod abbahagyni fordul szakemberhez, ne ilyen hülyeségeket csinálj hogy gumival csípkeded a kezed vagy máshogy kínzod magad, az ugyan olyan nyomorúságos, csak kevésbé feltűnő.
Nem is értem, hogy hogyan tudnak ilyeneket írni egy tizennégy éves lánynak, mint amit az előttem lévők (egy kivételtől eltekintve)...
Úgy gondolom, leszokni egy ilyenről nagyon nehéz, és egyedül nem is fog menni. Régen volt egy ismerősöm, aki vagdosta magát, sajnos az évek alatt elszakadtunk egymástól és nem tartjuk a kapcsolatot, de tudom, hogy neki sikerült leállnia, úgyhogy nem reménytelen a helyzet.
A legfontosabb, hogy tényleg elgondolkozz azon, mi váltja ki ezt nálad, már ha nem vagy még vele tisztában. Szakemberhez fordulni is érdemes lenne, hiszen ők erre specializálódtak. Ha nem szeretnél először, akkor pedig beszélj a barátaiddal, olyanokkal, akikben megbízol.
Neked is tejesen akarnod kell. Sok sikert, és ha beszélgetni szeretnél, nyugodtan írj, általában jó hallgatóság vagyok. :) (24/L)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!