Hogyan tudnék leszokni a vagdosásról?
Mostanában elég sok rossz dolog ért engem, úgy éreztem az egész világ utál. Persze ez betudható a kamaszkornak... mindenki ezt mondja. De én nem így gondolom. Mindegy. A lényeg, hogy megvannak a saját problémáim és amikor nemtudom őket megoldani inkább fogok egy körzőt.. (penge szerintem durva) és egyszerűen elkezdem vele karcolni a kezem... Nem tudom, hogy ezt hogyan tudnám abbahagyni, pszichológushoz nem szeretnék menni, a dolgok nem fognak elfajulni addig soha!
14/L
Ha pszichiáterhez nem akarsz elmenni, akkor úgy lehet erről leszokni, hogy amikor éppen vagdosni készülsz magadat, HELYETTE mást csinálsz. És ezt mindig megteszed. Pl. fogsz egy jó nagy, kemény és strapabíró díszpárnát és elkezded püfölni: addig vered, amíg a kezed el nem fárad.
Vagy fogsz egy füzetet, mint én tettem 14 évesen (és még ma is, rég felnőtt emberként ugyanezt teszem), és elkezdesz naplót írni. És kiírod magadból a fájdalmat, a haragot, mindent. :)
3. válaszoló vagyok, nem felnött, 14/L.
Azért mondom, hogy most rögtön hagyd abba, mert most lehetetlennek tünik, de ne várd meg, ameddig tényleg az lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!