Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Mit tegyek ha utálok élni, de...

Mit tegyek ha utálok élni, de nem merek öngyilkos lenni?

Figyelt kérdés
Tényleg gyűlölöm az életet. Nincsenek barátaim, sosem volt és a külsőm miatt nem is lesz olyan barátnőm, akihez vonzódnék. Utálom az egyetemet emiatt nem is lesz diplomám csak az időd húzom, és mivel nem lesz diplomám jó sok adósság is a fejemre fog hullani (1,5 millió). Haverok hiányában nem járok szórakozni, mindenhol feszült vagyok és alig várom, hogy hazaérjek, de mostanában már itthon is sz**ul érzem magamat. Fáj a hátam, zsibbadnak a végtagjaim, de ha lepihenek nem bírok aludni, mert folyton a szívdobogásomat érzem. Borzasztó nehezen veszem rá magamat az alvásra, sokszor fél 2-kor alszok el, másnap meg 11-kor kelek, ha nincs órám délelőtt. Tehát gyűlölöm az életemet, legszívesebben öngyilkos lennék, de ha meg az azzal járó fájdalomra és ismeretlenre gondolok kiráz a hideg, szóval sosem tudnám megtenni, inkább szenvedek és kínlódok. Azt sem tudom meddig fogok élni, hogy mennyi van hátra (most vagyok 23). Beteg nem vagyok, de akkor elképzelhető, hogy 60 éves koromig így fogok élni? Bár kötve hiszem, ugyanis még nincs is munkám. Mit kellene tennem, hogy elviselhető legyen az életem?

2016. nov. 21. 21:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%

Blade Bone szűnj már meg. A nagy okosságodban vedd már észre, hogy itt lelki gondok vannak, minden más csak rizsa.

Kérdező, kérlek szedd össze magad. Ahogy más is írta, depresszió is lehet. De ez csak egy âllapot, amiből kiléphetsz és utána megint pozitívabban látod majd a vilâgot. Az én tanácsom az, hogy keresd azoknak az embereknek a társaságát, akik pozitívan állnak hozzád és felépítenek. Valamint keress célokat, melyeket el akarsz érni, melyek lelkesítenek. A depresszió ellen nagyon jó, ha van valami (pl.: hobbi, hivatás, tanulás), amiért lelkesedni tudsz, ami örömet okoz és amiért hajlandó vagy küzdeni.

2016. nov. 21. 23:10
 12/16 Blade Bone ***** válasza:
33%
Ez csak nyavajgás, mivel tisztában van már régóta avval, hogy ha nem tesz semmit mi fog következni... Le is írta, csak jelzem.
2016. nov. 21. 23:42
 13/16 anonim ***** válasza:
51%

Valószínűleg depressziós lehetsz. Mindenesetre ha az vagy, ha nem, ezen is túl fogsz jutni. Nem fogsz hatvan éves korodig így vergődni. És nem fogod magad megölni. Gondolj bele, az életed igazából nem is olyan rossz. Annyi ember él az utcán a saját mocskában, fekszik halálos betegen a kórházban, születik vaknak, szenved el minden napos erőszakot, veszti el egy nap a szüleit, és a lábait, te meg itt nyavalyogsz mert csúnya vagy, és mert semmiben sem találsz örömöt, csak nyomorúságot. A te egyetlen bajod a lelki állapotod semmi más. A változás csak a te fejedben kell, hogy végbe menjen, és csak is ott tud.

Elég szomorú, mert gyakran teljesen átlagos életű emberek adják fel az életüket, mutatkoznak gyengének, és a legszerencsétlenebbek maradnak erősek. Nem mintha én más lennék tőled. Kétszer is voltam depressziós. Egyszer édesanyám halála után, oké ez nem túl érdekes, mert ez sokakkal megtörténik. Kicsi voltam, elmúlt, ennyi. De a második alkalom az maga volt a pokol. Tizenhat éves voltam, és olyan kilenc-tíz hónapig tarthatott az egész. Dehogy azalatt mennyire szenvedtem én is meg a környezetem is az hihetetlen. Ugyanezt éreztem, mint te, gyűlöltem mindent, meg akartam halni, de féltem. Leginkább magamat gyűlöltem. Vagdostam a karom, egyszer még az ajkaimat is, a tükrömbe vertem a fejem. Általában csöndesen szenvedtem, de nagyon küzdöttem az állapotom ellen, előfordult, hogy órákig sírtam. Egyszer megkíséreltem magam belefolyatni a Dunába, de nem ment,túl erősnek bizonyultak a túlélő ösztöneim. Rengetegszer tervezgettem a tökéletes öngyilkosságot,folyton a halálra gondoltam. Meg voltam róla győződve, hogy az apám, és az egész családom utál, a barátaim már nem is szeretnek, nem beszéltem senkivel, ha igen, csak még inkább meggyőződtem az igazamról. Úgy éreztem, én vagyok a legcsúnyább, legesetlenebb, leggonoszabb, legromlottabb, és legszerencsétlenebb ember az egész világon. Undorodtam a személyiségemtől, és a tükörképemtől. Utóbbitól olyannyira, hogy az amúgy is egészséges súlyomból tizenhat kilót vesztettem. Eleinte hánytattam magam, de ezt csak pár hétig, később beálltam arra, hogy napi 400-500 kalóriát ettem. Hétköznaponként hat órát, hétvégenként több, mint tíz órát edzettem, bár inkább csak kínoztam magam. Reméltem, hogy ez segít, de csak még inkább utáltam magam, minden leadott kilóval, egyre kövérebbek éreztem magam, a testképem még negatívabb lett, és ahogy kínoztam magam, úgy vetettem meg egyre jobban a személyiségem is. Erősödött az öngyilkos vágy. Úgy éreztem, nem szeret a családom, a barátaim nem igaziak, mindenki megvet, és lenéz, rossz és ronda vagyok. Azt hittem mindennek vége.

És hogy ezt miért írom most le? Mert most jól vagyok. A legrosszabb, amit tehetsz, hogy elhiteted magaddal, hogy már nincs remény. Már miért ne lenne? Annyival rosszabb sorsú emberek újra tudják kezdeni, miért pont te ne lennél elég erős? Ne nyavalyogj állj föl, és old meg magad a problémáid. Szerezz munkát. Add egy kis értelmet a mindennapjaidnak, ha már az egyetem elvesztette az értelmét számodra, a mindennapi megélhetésedért való munka csak nem fogja. Elveszi az időd, eltereli a gondolataidat, és pénzhez juttat. Sportolj valamit. Jobban fogod tőle magad érezni, több lesz az energiád, kipihentebb leszel. Sőt, még az is sokat segíthet ha egészségesebben táplálkozol, rengeteg lesz tőle az energiád. Ráadásul a sport, és a munkád során ismerősöket is szerezhetsz.

Ezek mind csak mellék dolgok, sajnos a gyógyulási folyamatot csak kis mértékben tudod siettetni.A legjobb, amit tehetsz, hogy elhiszed, vagy olyan erős mint mások, és le tudod győzni ezt a nehéz időszakot, és le is fogod. Mindig emlékeztesd rá magad, hogy semmi sem tart örökké.

Sok kitartást!

2016. nov. 21. 23:48
 14/16 anonim ***** válasza:
0%

Azért arra nagyon kíváncsi lennék, kik azok a gyökerek, akik a normális válaszokat lepontozzak?

Lehet sok a rizsa a kérdező részéről, de lehet nem.

Ezt így látatlanban nehéz..

2016. nov. 22. 07:31
 15/16 anonim ***** válasza:
47%
Azt tudod kedves kérdező, hogy te teremted meg a saját belső boldogtalanságodat? Meddig tartana a fejedet jó gondolatokkal megtölteni? Ugyanannyi lenne, mint rosszakkal megtölteni. Ne sajnáltasd magad, hanem szedd össze. Senki sem fog megmenteni. Az mindenkinek a saját dolga. Én is magányos vagyok, 11 év után otthagytam a nőmet. Most haljak meg?! Tudod hány milliót hagytam nála?! Szarok rá... élek tovább! Hajrá!
2016. nov. 22. 08:43
 16/16 anonim válasza:
Szerintem te szorongásos depresszióban szenvedsz. Én is, és ugyanezek a tüneteim. Ráadásul én ugyanezt csináltam ennyi idősen, amit most te. Szerintem menj el dolgozni, meg egy jó pszichiáterhez és rendbe fogsz jönni. El kell menni a körzeti orvoshoz, el kell mondani ezeket és ő beutal TB-re pszichiáterhez. Ma már vannak nagyon jó antidepresszánsok, amik nyugtatnak is, és altatnak, és nincs rossz mellékhatásuk. Nem kell elhinni, hogy a gyógyszerektől tönkre mész, néha igenis szükség van rájuk.
2016. nov. 22. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!