Az alábbiak miatt érthető lenne, hogy nincs barátnőm? Elképzelhető még egy hozzám hasonló?
Van másik feled - nem egy, temérdek -, de neki ugyanúgy egy robusztus alkatú, alacsony gátlású fiú kell, mint a "mainstream szórakozáshoz" közel álló hölgyeknek.
Ne gondold egy percre sem, hogy egy sápadt, madárcsontú, magányos, anime-rajongó, nerd lány számára a férfi ekvivalense nem láthatatlan (vagy akár gusztustalan), és nem ő is ugyanúgy egy 188 cm-es, magas szociális státuszú, magabiztos sráccal lenne szívesebben.
Azok a lányok, akiket olyan zenekaros pólókban látsz, amelyekért rajongsz, vagy hasonló módon "elvontnak", nem-"tömegembernek" tűnnek, kívánják a legjobban, hogy azok a magas, napbarnított, helyes fiúk, akik csak popzenét hallgatnak, megpakolják őket.
Ez is lenézés. Ez a behódolás duma.
Nekem soha nem voltak olyan barátnőim, akikkel egyezett az ízlésem. De nem is kellett. 14 évesen Beatles-t, Ramones-t, GNR-t, még Sláger Rádiót(!) hallgattam. Régi film noir filmeket néztem meg 70/80-as évekbeli slasher filmeket.
Ha meghallok egy Lady Gaga számot, és megtetszik, behódolok? Ha megnézem a Jessica Jones-t, behódolok?
Miért behódolás nálad az, ha valakinek valami őszintén tetszik?
Ez olyan, mintha magadat immunisnak állítanád be, többnek. És ha a 34 a korod, nem értem, mit érdekelnek a tizenéves kölykök.
"Ha meghallok egy Lady Gaga számot, és megtetszik, behódolok? Ha megnézem a Jessica Jones-t, behódolok?
Miért behódolás nálad az, ha valakinek valami őszintén tetszik?"
Ez valóban nem behódolás. Viszont sajnos azt kell látnom, hogy a legtöbb embernél az azonosulási vágy, identifikálódás a fontos. Nem azért szeretnek egy zenét, mert tetszik nekik, hanem egész egyszerűen nem szeretnének mások lenni.
Én 15 éves koromtól hallgattam Hobot, Deák Bill Gyulát, Takáts Tamást, Beatlest, Rolling Stonest, Manfred Mannt, régi bluesokat, később early jazzt.
Néztem/nézek régi magyar filmeket, művészfilmeket, mert vissza szerettem volna röppenni egy kicsit, elemelkedni a jelentől, felülemelkedni a saját problémáimom. Belevetettem magam a könyvekbe, mert nem tetszett a kor és benne az ember.
Ez akkor még nem volt ennyire tudatos, ma már sokkal inkább.
Társaságba azért nem jártam, mert utálom a dohányfüstöt, az alkohol ízét. Ehhez hozzájárul az is, hogy egy társaságban általában periferikus elem vagyok, nem hallgatnak meg az emberek, ráadásul annyira nem is vágyom, hogy a középpontban legyek. Otthon el szoktam lenni a könyveimmel, zenéimmel, filmekkel, internettel. Ezt nem tartom antiszociális viselkedésnek, csupán annyi, hogy állandó konfrontáció volt, mert mélységesen nem értettünk egyet sem a kortársaimmal, a fiatalabb generációról meg inkább nem is írok semmit. Lesújtó a véleményem.
"mélységesen nem értettünk egyet sem a kortársaimmal, a fiatalabb generációról meg inkább nem is írok semmit. Lesújtó a véleményem."
De az a lényeg, hogy még mindig nem tartod jobbnak magad senkinél...
De honnan tudod, valakinek miért tetszik egy zene? Most én is mondhatnám, hogy magyar zenéket, filmeket nem ismerek, szóval gagyi vagy.
Én sem iszom, képzeld, így is lehet szórakozni. Megtalálod azokat az embereket, akik szintén nem isznak. Vagy akik nem isznak annyit, hogy ne tudjanak magukról.
Amúgy meg nem is kell szeretni az ilyen helyeket. Lehet menni moziba, sétálni, kávézni, kirándulni, színházba, múzeumba, állatkertbe, otthon is fel lehet találni magad.
Ha olyan ember vagy, bármiben találsz értékeset, egy bugyuta Marvel filmben is.
Nem azért nincs barátnőd, mert régi filmeket nézel, hanem ahogy előadod magad.
Es az miert baj, hogy valaki nem akar folyton kattogni, hanem a 8 oras munka utan jol esik egy gagyi filmet megnezni es rohogni, es meg nem azon agonizal este, hogy ugyan vajon miert ekkora nagy a munkanelkuliseg magyarorszagon es ehhez a KSH oldalan nezeget statisztikakat?
Alapvetoen azzal van baj, hogy szuk a latokorod es keptelen vagy tuljutni azon, hogy mindenkinek mas a szorakozas.
Tanultam filmszakon, igy igen tag a filmes tudasom, vegigneztem az osszes nagy filmtortenetben jelentos filmet, de ez nem azt jelenti, hogy elbol elutasitok egy Marvel filmet. Mert szorakoztato, egy kicsit kikapcsol es nincs benne tobb. Ezzel a keszitok is tisztaban vannak (mellesleg azert a Marvel es DC filmeknek nagy jelentosegu a kepregenyes hattere). Ugyanez vonatkozik az irodalomra, az osszes nagy klasszikust elolvastam, a Rougon-Macquart ciklustol elkezdve a dramakon at mindent. De, tokre szeretem a gagyi tiniregenyeket, ugyhogy ha ahhoz van kedvem, akkor azt olvasom es ez ilyen egyszeru. Nem erzem, hogy szembekopnem magam ezzel.
Az, hogy periferiara szorulsz egy tarsasagban, az nem feltetlenul az o hibajuk. Ha magambol indulok ki, en azert szoktam ignoralni valakit egy tarsasagban, mert idegesit az illeto, folyton azt akarja, hogy mindenki ra figyeljen, csak rola van szo, stb. tehat mar abbol lejon, hogy egy egoista fäsz.
Az ilyen embereknel altalaban az szokott lenni a problema, hogy keptelenek elrugaszkodni a masok fele allitott elvarasaiktol, es mindenkit a sajat kepukre szeretnenek formalni. Ez mar valami generacios hiba lehet, mert eleg sok ilyen embert ismerek.
Ja igen, meg ennyit, elozo voltam:
"Nem azért szeretnek egy zenét, mert tetszik nekik, hanem egész egyszerűen nem szeretnének mások lenni"
Es te ezt honnan tudod? Annyira belelatsz mindenki gondolataiba, hogy kapasbol megmondod miert szeret valaki valamit? Tudod, akkor ennyi erovel rad is rad lehetne ezt sutni, hogy azert hallgatsz/olvasol/nezel nem mainstream dolgokat, mert szembe akarsz menni a tomeggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!