Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Az alábbiak miatt érthető...

Az alábbiak miatt érthető lenne, hogy nincs barátnőm? Elképzelhető még egy hozzám hasonló?

Figyelt kérdés
Nem voltam, sosem vagyok a társaság középpontja, enterténer. Nem is igazán vonz a nagy társaság. A gépzenét, bulikat, bugyuta, üres tartalmatlan filmeket sem szereztem. Nem dohányzom, nem fogyasztok alkoholt semmilyen mértékben. A páromnál sem tolerálnám a dohányzást, az alkoholfogyasztást elfogadom, ha nem akarja rám erőltetni. A mainstream szórakozás tőlem távoli dolog. Mindig szeretnék visszaröppenni a múltba, az értékeket átmenteni más korokból. Nézek régi Ki mit tudokat, hallgatok jazz-t, classic rockot, bluest. Mondják, meg kéne nyílni az újnak, de nem megy. A gagyi, a giccs számomra nem befogadható. Ki tudja, vajon van-e még valahol a világon hozzám hasonló. Azt írják, mindenkinek megvan valahol a másik fele, mégis azt érzem, nekem nincs.
2016. nov. 18. 00:38
1 2 3 4 5
 11/42 A kérdező kommentje:

Nyolcas válaszoló.

"Már több kérdésedet olvastam, és a stílusod borzalmas. Lenéző, negatív, energiavámpír."

Ez csak részigazság. Valóban nincs sok közös azokkal, akik a fél életüket a discoban töltik, modernkedők, rá vannak ragadva a televízió képernyőjére. Hogy miért? Az énstruktúrát teljesen átírják, létrehoznak egyfajta módosult tudatállapotot. Ezt pszichológiai vizsgálatok is igazolják, így nem vagyok egyedül ezzel a gondolattal. Nézz körül, mi van az utcákon, a tizenéves generációt, teljesen agymosottak.

Egyáltalán nem érzem azt, hogy több, jobb lennék másoknál, sőt a legtöbb dologban kevesebbet érek. Egyszerűen csak más vágányokon futok.

Negatív lennék? Szerintem csak realista.

2016. nov. 18. 12:10
 12/42 A kérdező kommentje:

A társkeresőkön sem jobb a helyzet. Az Elittárs valami borzalom, ráadásul át is vertek az oldal készítői.

Halak versenyeznek: a lepényhal ér be elsőnek, a reményhal meg utoljára. Lehet az is, hogy meg kell elégednem azzal a két éves kapcsolatommal, ami volt, így is nyertes vagyok. Sokkal többet elértem, mint azt vártam volna valaha is.

2016. nov. 18. 12:20
 13/42 anonim ***** válasza:
70%
Tudod, meg ha kulsore be is jonnel meg szimpatikusak is lennenek a jellemvonasaid, nem ismerkednek veled, mert sut beloled az hogy valamilyen ubermenschnek kepzeled magad es senki nem erhet a labad nyomaba, mert olyan dolgokat szeretsz, amilyeneket. Nem ezen mulik, elhiszed?
2016. nov. 18. 13:29
 14/42 anonim ***** válasza:
41%
Szerintem nem az érdeklődési köröddel van baj, hanem azzal, ahogy felvágsz vele. Mindent leszólsz, ami nem tartozik bele a te szűk kis világodba. Én sem szeretem a "modern" zenét, a tv-ben is szelektálok és nem nézek való világot. Nem dohányzom, a piát is csak mértékkel iszom. Csodák csodájára, mégsem utál mindenki. Az a titok, hogy nem kezdek rögtön szarozni, ha esetleg nem tetszik valami bennük. Mindenkinek vannak hibái, nem fogsz tökéletes embert találni. Ha te pedig egy aprócska kompromisszumra sem vagy képes, akkoe meg is érdemled, hogy egyedül legyél.
2016. nov. 18. 13:36
 15/42 A kérdező kommentje:

Milyen jó, hogy leírtam: egy csöppet sem érzem magam többnek, jobbnak másoknál. Időnként kevesebbnek viszont igen, így az Übermensch kifejezést felejtsétek el velem kapcsolatban.

Csupán véleményt alkotok dolgokról. Ne lennék kompromisszumokra képes? Ha tudnád, mennyi kompromisszumot hoztam a volt kapcsolatomban, amivel saját magamat tagadtam meg. Persze, ez csak egy felület, amin keresztül nem mindig értjük egymás kommunikációját.

2016. nov. 18. 14:00
 16/42 anonim ***** válasza:
11%

" Ki tudja, vajon van-e még valahol a világon hozzám hasonló"

Ezzel a mondatoddal persze nyilvan nem arra celoztal hogy te tobb vagy...

2016. nov. 18. 14:07
 17/42 anonim ***** válasza:

Semmivel sem jobb másoknál, csak olyanokat ír, hogy a tizenévesek "agymosottak".

Plusz az egész mondanivalód abból áll, hogy te milyen különleges vagy, nem vagy tömegember, bla bla bla...

2016. nov. 18. 17:15
 18/42 anonim ***** válasza:
De, többnek képzeled magad. Süt innen is, meg a többi kérdésedből is.
2016. nov. 18. 17:32
 19/42 Umaku ***** válasza:
Elsőre azt gondoltam, huha talán rádírok! Hátha jóban leszünk. De ahogy utána írtál az elképesztő. Vannak barátaim, egész "népszerű" vagyok, mégis sokszor érzem azt hogy mennyivel kevesebb vagyok náluk. De nálad ez meg sem mutatkozik. Jó az önbizalom. Csak mértékkel.
2016. nov. 18. 17:46
 20/42 A kérdező kommentje:

Nos, a "ki tudja van-e még hozzám hasonló" mondattal arra céloztam, hogy kevesen vagyunk, akik nem hódolunk be.

Mindig is magamat tartottam kevesebbnek másokhoz képest, szubmisszív alkat vagyok.

A tömegemberektől való elkülönülés csupán a másságot fejezi ki, a sehová sem tartozást.

2016. nov. 18. 23:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!