Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Ha azt kérdem emberektől,...

Ha azt kérdem emberektől, hogy mi a véleményük a szeretetről, akkor miért néznek furcsán? Mi a baj ezzel a kérdéssel?

Figyelt kérdés
2016. okt. 3. 23:09
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Miért, erre mit lehet válaszolni?

Aki szeret valaki, azt fogja mondani, hogy jó dolog. Akinek szerelmi bánata van, vagy hasonló, akkor azt mondja, szívás.

Szerintem a szeretet, a világ legjobb dolga. A szeretet tesz boldoggá. A szeretet miatt érzünk fájdalmat is.. De akármi akármennyire is fájjon, sokkal jobb, ha szeretünk, mintha nem érzünk semmit. Tapasztalat.

2017. ápr. 20. 19:49
 22/27 anonim ***** válasza:

Talán mert furcsán tetted fel a kérdés. A szeretetről nem gondolok semmi különöset, nem vagyok költő. De a szeretteimről igen (habár amúgy szerintem ez intim téma is, az emberek nem tudnak bárki előtt szeretetről ömlengeni).

Ezt a kérdést maximum olyan formában tudom elképzelni, mint “Van valaki, akit igazán szeretsz” - habár ez tapintatlan, de valamennyivel érthetőbb kérdés.

Vagy pl. ha megkérdeném, “mi a véleményed a hazugságról?”, ez is olyan elvont fogalom. Szerintem akkor van értelme eme szavaknak, ha konkrét hazugságokról beszélsz, egy bizonyos személynek a füllentéséről, vagy egy általad ismert személynek a szeretetéről. A világ összes szeretetéről nem igazán tudsz véleményt alkotni, max unalmas közhelyeket odaszólni. Jobb szeretek beszélni személyes érzéseimről/kapcsolataimról, mintsem általánosítva.

2017. nov. 12. 09:51
 23/27 anonim ***** válasza:

Ennél biztos lehet jobb témákat is találni. Ez olyan:

“Mi a véleményed az 1-es számról? Mi a véleményed a szavakról? Hát a mondatokról?”

Konkrétan mire vagy kíváncsi, az ember magánéletére vagy úgy általánosan az emberekére? Mert így megfogalmazva olyan, mintha egy random szót kéne véleményezni.

2017. nov. 12. 10:11
 24/27 A kérdező kommentje:

"Konkrétan mire vagy kíváncsi, az ember magánéletére vagy úgy általánosan az emberekére? Mert így megfogalmazva olyan, mintha egy random szót kéne véleményezni."

Hogy kinek mennyire fontos. (a szinglik önámítása miatt kérdem)

2017. nov. 12. 12:11
 25/27 anonim ***** válasza:

“Szinglik..”

Így elég zavaros. A szó sok mindent jelent, sok dologra lehet gondolni általa, nem csak párkapcsolatra. Pl. ha nem is szeretem az emberek többségét, még szerethetem a szüleimet, rokonaimat, ha nincs is párom, akkor is lehet ezernyi dolog, amit szeretek.

A legtöbb embernek fontos, de az is biztos, hogy mindenkinek mást jelent a szó. Lehet, hogy ők nem ugyanazt értik ez alatt, amit te érteni szeretnél.

2017. nov. 12. 13:28
 26/27 anonim ***** válasza:
Ha egy kérdéssel baj van, túl kell lépni rajta:D Nekem is akadt 1-2 kínos beszélgetésem emberekkel, amikor valami furát kérdeztem, és nem értették. De nem csodálkoztam, hogy “na ezt miért nem értik??”, hanem átéreztem a viszonyulásukat és legközelebb másképp kezeltem az ilyen beszélgetéseket.
2017. nov. 12. 13:32
 27/27 anonim ***** válasza:

Szerintem valamennyire segítene a beszélgetésen, ha úgy hoznád fel, hogy előbb te elmondod a vèleményed erről, hogy mire is gondolsz a témán belül, mi foglalkoztat, bevezeted a saját gondolataidról, és utána kérdezed meg, hogy mi a véleményük:D

Ha téged érdekel ez, akkor te kell dominálj a témában, nem pedig belőlük húzod ki a szót.

Szerintem minden kérdésre igaz lehet, hogy ha feldobsz egy témát, akkor te kell írányísd a beszélgetést a magad gondolatával első sorban, nem úgy hogy csak másoktól várod, hogy kezzenek róla beszélgetni.

2017. nov. 12. 13:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!