Városban élők, illetve városban születettek, mit gondoltok azokról, akiknek ez a véleményük?
"Minél messzebb mész egy nagy várostól, annál normálisabbak az emberek..."
(Én városban születtem és nőttem fel, a közelemben hangzott el egy ilyen kijelentés, de nem csak azért nem tudom osztani ezt a véleményt, mert városban születtem és nőttem fel, hanem azért sem, mert ismerek embereket faluból is, akik nagyon távol állnak a "normálistól" viselkedésüket tekintve.)
Nem értek vele egyet. Vannak normális emberek faluban és városban is.
Voltam olyan faluban, ahol egy nagyon összetartó közösség volt, segítették egymást. De olyanban is, ahogy állandóan meg a pletyka, meg hogy kivel hogyan lehetne kiszúrni. Szóval ez annyira egyedi. Nincs ilyen, hogy minden város rossz és minden falu jó.
Na meg, akik városokban élnek, azok sokan falvakból költöztek oda. Akkor ők normálisak vagy sem? :)
Én a segítőkészséggel nem értek egyet.
Egyszer egy kis faluban kaptam defektet. Senki sem segített!
Leskelődtek az ablakból. Meg a helyi menő csávó párszor elmotorozott mellettem, oda-vissza, bámult. De semmi segítség.
Szerintem falura sem feltétlenül igaz, a barátságosság. Sok falu éppen, hogy nagyon zárt és zárkózott, az idegeneket kinézik. Míg városban is lehetnek segítőkész környékek. Pl. a mi lépcsőházunk ilyen. Azért is költöztem ide, mert márt a lépcsőházon látszott, hogy annyira rendben van, hogy itt biztosan normális emberek élnek.
De pl. nagyszüleim faluja meg olyan volt, ahol mindenki igyekezett a másikat segíteni.
Egy ismerősöm meg azért költözött el most egy faluból, mert annyira borzalmas volt minden, az emberek, az iskola, az óvoda, borzasztó nevelők és tanárok voltak, akik nagyon csúnyán bántak a gyerekekkel.
Szóval ilyenben általánosítani hülyeség.
Városban és falun egyaránt élnek suttyó emberek.
A vidék előnye a természeti környezet, és ezért érdemes vidékre költözni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!