Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Akik szintén szociofóbiásak,...

Akik szintén szociofóbiásak, hogy alakítottak ki barátságokat és találtak párt?

Figyelt kérdés
2016. aug. 22. 13:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

"alakítottak ki barátságokat"

nem

"és találtak párt?"

nem

2016. aug. 22. 15:37
 12/19 A kérdező kommentje:
Hát, köszönöm a hozzászólásokat, bár azt reméltem, a depresszív felhang nem lesz ilyen általános, még ha a megváltás receptjére fény nem is derül... Akkor nincs más, mint megbecsülni a kutyáimat. :/
2016. aug. 22. 16:24
 13/19 K...László ***** válasza:
100%
Régebben társkeresőn több lányt is megismertem, bár egy évnél tovább nem tartott egyik kapcsolatom sem. Azóta okosabbak lettek. Pár éve még válaszlevelet sem kapok senkitől. Ki szereti az olyat, aki kerüli a feltűnést, és nem szeret a középpontban lenni? Senki nem akar "lakatlan szigeten" boldog lenni úgy, hogy az kettőnkre tartozik, mikor minden arról szól, hogy oszd meg minden pillanatodat a közösséggel! A keresőoldalakat is ellepték a telhetetlenek, akik túl nagy elvárásokat támasztanak másokkal szemben, és a világ másik feléről szeretnék az igazit megtalálni, mert a várost, országot már végig ismerkedték, és mindenki meg volt, mindenki unalmas.
2016. aug. 23. 05:12
 14/19 anonim ***** válasza:
71%

Ez túlságosan felvilágosító jellegű volt.

Én most inkább ültetek egy babot és elnevezem bécinek.

2016. aug. 23. 07:08
 15/19 Senki Márk válasza:

Állat nem egyenlő ember.

Növény nem egyenlő ember.

Félek az emberi kontaktus helyettesítésére nem alkalmas maradéktalanul egyik sem.

Olyan köröket érdemes keresni, ahol nagyobb számban elfordulhatnak szociofóbiások, szigorúan békés hajlamú szociopaták és mizanthrópiások.

Pl.: furry fun kultúra, ezoterikus csoportok egy része...

Recept nincs rá, de az biztos, hogy egy szociofóbnak SOK barátja és párja nem lesz.

Nekem kapcsolatom volt, szociopata, közös megegyezéssel szakítottunk kulturáltabban, mint az utca embere.

Barátom három van, de legalább megbízhatóak. Egy szociopata, egy komplexusokkal teli, és egy tök normális ember az utcáról!

Egyszóval jó a realizmus, de a pesszimizmust hanyagoljuk, lehet így élni és ismerkedni.

2016. aug. 23. 11:11
 16/19 anonim ***** válasza:
Ez nekem is problémám. Az eddigi legjobb kapcsolatom meg pont az ezoterikus hülyeségek miatt ment gallyra, így abból nem kérek.
2016. aug. 23. 11:52
 17/19 A kérdező kommentje:
Bár a mondanivalója nem ez volt a hozzászólásnak, de ezotéria nálam is kilőve. A legingoványosabb terep, ami még érdekel, az a pszichológia... Mellesleg pont az okozza az egyik nehézséget, hogy hasonló világlátású emberekre találjak, ha mégis kinyitnám a szám, abból ne sértődés vagy unalom származzon.
2016. aug. 23. 12:26
 18/19 anonim ***** válasza:

Nekem így régóta nem az volt a legfontosabb, hogy "barátokat" találjak, legalábbis nem akartam senkit kivételesnek nevezni, mint barátomat.

Hiszen sokáig az volt, hogyha valaki a barátommá vált, - olyan barátommá, aki egyedüli a társadalommal szemben-, egy ideig jól éreztem magam mellette, mégis megromlott valami utána. Ilyenkor lép fel az az általános bizalmatlanság, amit minden szocfób nehezen kezel, amikor csalódik.

Egyszerűen próbálok minél inkább leküzdeni ezt a fóbiát, legyűrni a gátlásaimat, egyszersmint nem komolyan venni az egészet.

Nekem már abból is vidám élményeim vannak, amikor ismerkedem, vagy barátkozom. A lényeg, hogy nem muszáj megrögzött elvárások közt kapcsolat, vagy mély barátság szövődjön belőle. Elsősorban akkor találhatok, ha egyáltalán keresek.

Gyakran azt látom, hogy még az sem talál magának igazbarátot, vagy szerelmet, akiben nincs szociofóbia. Én meg az ilyen gátlás-nélküli, kiegyensúlyozott embereknél is türelmesebb vagyok.

Nem tudhatom, milyen receptet vársz a "kialakításra", simán csak próbálkozni kell, amennyire kitelik.

Szerintem egyszerűen az fontosabb, hogy a saját gátlásaimon tegyen túl magam, mintsem az, hogy másokat "megtaláljak".

2016. aug. 23. 23:07
 19/19 anonim ***** válasza:

Párt sehogy. Voltak próbálkozásaim társkeresőn és itt is, aki nem sürgette a találkozást, azzal néha egész jól elvoltam egy ideig.

Barátot mindig a perifériáról, és kis túlzással mindig csak 1-et egyszerre, az utolsó tartósnak bizonyult.

Az engem érdeklő témákról amúgy én is gond nélkül elbeszélgetek vadidegenekkel is, akár kezdeményezni is hajlandó vagyok. :)

2016. aug. 27. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!