Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Miért van annyi magányos ember?

Miért van annyi magányos ember?

Figyelt kérdés
2016. máj. 26. 09:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%
Mert a legtöbben elhiszik, hogy az, ami a közösségi oldalakon folyik igazi kapcsolatteremtés, szocializáció. Éppen ezért magunkat se ismerjük, csak azt hisszük. Nem teremtünk normális emberi kapcsolatokat, a nap 24 órájában a telefonunkat/gépeinket bámuljuk. Az emberek már alig beszélgetnek, mert nem tudnak miről. Elérünk egy látszatot a közösségi platformokom a lájkokkal, meg tetszikekkel meg szivecskékkel, és nem vesszük észre, hogy az mind hazugság, valójában magányosak vagyunk, mert amíg kommentelni kell, mindenki barát. De a valóságban már nem.
2016. máj. 26. 09:53
 2/13 anonim ***** válasza:
89%
Facebook, illetve egyéb ilyen közösségi médiák miatt többek között. Na meg régen ha unatkozott az ember elment mondjuk a barátaival bringázni pl. Ma ha unatkozol leülsz a gép elé és kockulsz. Vagyis röviden azért mert ma már egyedül is el tudja foglalni magat az ember, nem kell hozzá társaság.
2016. máj. 26. 10:12
 3/13 anonim ***** válasza:
személy szerint azért, mert az ismerőseimnek van fél órája telefonon keresztül beszélgetni, meg van napi 1-2 órája csetelni, de hogy ebben az időben átjönne.. na az már nem fér bele az életükbe. Nekem meg a cset és a telefonálás nem fér bele az életembe.
2016. máj. 26. 10:35
 4/13 anonim ***** válasza:
Mert mindenki a csodát várja és jajveszékel a net előtt, ahelyett, hogy változtatna a neki nem tetsző dolgokon.
2016. máj. 26. 12:11
 5/13 anonim ***** válasza:
Hogyan lehetne barátom,barátaim,amikor saját magamat se tudom elfogadni...
2016. máj. 26. 20:10
 6/13 homo ludensz ***** válasza:

Mivel busszal járok így tényleg előfordul hogy összefutok egy egy régi ismerőssel. A szokásos jól vagy? Jól,és te? Akik meg kocsival járnak azoknak még ez sem adatik meg.

Lehetne olyan hogy az egymásnak szimpatikus,hasonló érdeklődésű emberek a hét egy napján összejönnek és csak úgy beszélgetnek. Bármiről.Esetleg megisznak közben egy kávét.

A felnövekvő generáció már olyan hogy a kisdiák az út egyik oldalán telefonon beszéli meg az út másik oldalán ballagó osztálytársával iskolába menet hogy merre hány méter. Mert ez a menő.(?)

2016. máj. 26. 20:22
 7/13 anonim ***** válasza:
Kérdezö te is magányos vagy?
2016. máj. 26. 21:22
 8/13 A kérdező kommentje:
Én a kettő között vagyok.
2016. máj. 27. 08:45
 9/13 anonim válasza:

Szerintem sok oka van. Igen, az internet es az hogy el tudja magat foglalni az ember. De szerintem a varosi letezesmod is. Es hogy nincs "rakenyszeritve" az ember arra, hogy kapcsolatokat tartson fent - ha egy elmegy, majd jon masik... Nem akarunk konfrontalodni, problemakat megoldani, mert kenyelmetlen, nem kellemes, amikor benne van az ember. Aztan meg az is az ok szerintem, hogy tulvallalja magat mindenki es egyszeruen "nem jut ideje" a masikra. Rohanunk allandoan es tizszer annyi feladatot akarunk elvegezni, mint amennyi realisan beleferhetne egy napba. Es ilyenkor a kapcsolatok szorulnak az utolso helyre, plane hogy adott esetben kenyelmetlenek is, mert epp problemaba utkoznenk. Es ilyenkor konnyebb elmenekulni, ugy tenni, mintha mi sem tortent volna es egy ujabb utan nezni. Aztan meg az is szerintem, hogy turelmetlenek vagyunk, tul hamar tul sokat varunk el egy emberi kapcsolattol es nem vagyunk hajlandok idot es energiat belefekteteni. Mint ahogy a Kishercegben a roka is mondja... (Ugyanez igaz a penzre is - azonnal akarunk meggazdagodni es nem szamit az ara...)

No es meg ezer masik oka van.

Ami a borzaszto az egeszben, hogy majdnem mindenki kapcsolatra vagyik, viszont mindenki a masikra var, hogy majd a masik lepjen...

Tobbes szam elso szemelyben irtam mindent, mert nekem is boven van hova fejlodnom... ;)

2016. máj. 28. 22:03
 10/13 A kérdező kommentje:
Valóban paradoxon, mert az ember azt gondolná, hogy a sok magányos ember egymásra talál. Az emberek többsége szerintem magányos.
2016. máj. 29. 07:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!