Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Hikikomori vagyok, (magányos,...

Hikikomori vagyok, (magányos, bentulos), vajon miért van ez? Tobb alant

Figyelt kérdés
Tehát mindig otthon vagyok, nem megyek sehova, senkivel nem beszélek, nem tartom se szuletésnapot, se névnapot, semmilyen unnepeket. Egész nap a gép elott ulok, játszok, animét nézek, netezek egész hajnalokig, másnap mindig kb délután kelek fel. Emberekkel nem tudok beszélni, még 1-2 mondatot sem... Valahogy mindig pánik kap el, szaporán szedem ilyenkor a levegot aztán csak állok bambán, és nem tudok semmit sem mondani. Már gondolkodtam rajta, hogy miért van ez? Mitol alakulhatott ki ez a helyzet? Hisz anyámék, tesóm társasági emberek, akkor én miért lettem ilyen? Ráadásul semmmirekello is vagyok, se mosni, fozni takarítani nem tudok és nem is akarok. Egyszeruen nincs bennem akarat ezekhez. Csak azért nem ulok szemétdombon mert még otthon lakom, és anyám kimos, foz rám. Egyébként elpusztulnák éhen. Menjek vásárolni - mondanátok egybol, de nekem még ez is nehéz, szinte lehetetlen. Hisz nem bírom a szúró szemeket, nézéseket, azt érzem mindenki figyel, látja hogy milyen vagyok, és magában nevet rajtam. Meg osszesúgnak hátam mogott, ami nem biztos hogy így van, de én akkor ezt érzem. Nem tudom elmondani ezt az érzést, olyan, mintha a hatodik érzékemmel érezném oket, tehát tényleg érzem hogy megvetnek, kinevetnek, és nekem azt a kevéske onbizalmat is elveszik és mínuszba rakják hogy még véletlenul se sikeruljon semmi. Az az érdekes ebben a helyzetben hogy már megszoktam, egyáltalán nem vágyok társaságra, beszélgetésre, barátnore, viszont attól félek hogy mi lesz ha a családtagjaim meghalnak/elkoltoznek stb, hogy akkor hogy fogok megélni és mibol. Mert dolgozni biztos hogy nem megyek sose. És nem azért mert munkakerulo lennék, hanem emberek miatt, ott ugye emberekkel kéne találkozni, beszélgetni, ott leszidják az embert ha rosszul teljesít, na ezt aztán tényleg nem bírnám! Nagyon érzékeny vagyok az ilyesmire, a legkisebb leszidástól is depresszióba sullyednék, vagy sírnák... Tudom hogy szánalmas vagyok de ez van. Ha valaki ajánlaná a pszichológust, hiába, oda se mennék el, mert ugye ahhoz ki kéne mozdulni, meg én szégyelleném elmondani mi a helyzet velem, szóval ez sose torténne meg. Inkább az okát szeretném tudni, hogy mért lettem ilyen, mi ennek a pszichológiai háttere???

2016. márc. 8. 10:11
1 2
 11/19 anonim válasza:
Utolsó kettő vagyok. Orvosi segítség aztán ha alakulsz szerezz barátnőt. Csajozz. Az sokat segít. :)
2016. márc. 9. 15:06
 12/19 anonim ***** válasza:

VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ EZ OLYAN UNALMAS HOGY NEM BÍRTAM KI HOGY NE ÍRJAM LEEE HOGY EZ MENNYIRE UNALMAAAS, TE IS TUDOOD A VÁLAASZT!!!!

nem tudok aludni bocsesz :(

2016. márc. 10. 04:02
 13/19 anonim ***** válasza:

ez nem mérges kiabálás volt, hanem inkább fura torz lassúú beszéd, oké? :)

igaziból kedves vagyok és ciki cuki de legfőképpen hülye..na jó ha nem akarsz unatkozni elviszlek egy buliba XD az animéket én is bírom...az álmatlanságot viszont neeeem -.- VÁÁÁÁÁ

2016. márc. 10. 04:06
 14/19 anonim ***** válasza:

az életed eddigi eseményei, beléd ivódott negatív és pozitív impulzusok, érzetek melyek bizonyos dolgokat kellemesnek, másokat pedig frusztrálónak láttatnak, éreztetnek veled. Mindenkiben idővel alakul csak mi miként viszonyul az életteréhez, ami ugye megint csak sok dolog függvényében válik azzá ami....szó mi szó koporsóba a "mi lett volna ha" kezdetű kérdésekkel. Az vagy aki vagy, a lényeg hogy megelégedsz e vele...és hogy ha nem teszel e ellene, vagy ha az, amivel nem elégedsz meg az a társadalom hibáiban keresendő keressd a kiskapukat.ott vannak , vállalj melót otthonról. Írj ha van időd, ahelyett hogy egész nap kockulnál, vagy csak ahelyett hogy pár órával tovább kockulnál..szóval dönts...

A lényeg hogy ismerd fel magadban mit akarsz, és szerezd meg, vagy csak igyekezz, könnyű mondani tudom, de nem hiába klisé a dolog :/

errefelé így megy, egyébként én otthonról melózok, van egy saját kis birodalmam, hozzám hasonló fura havejaim ... a pénzem nem sok és álom se jön a szememre sűrűn de vigyorgok nap hosszat, mert van aki nevetessen még akkor is ha egyedül vagyok... szóóval fejben dől el az egész, klisé ez is naná ..még zárásul egyet- az eredmény az út híján lehet csak egy darab kavics o.o

2016. márc. 10. 04:20
 15/19 elwera ***** válasza:
100%

Egyszer festettük a lakást, megéheztünk és nem volt kedvünk átöltözni, hát lementünk a boltba, szutyok tréningbe és szakadt idétlen mintás pulcsiba, fehér festékkel körbekenve. Paráztam, hogy mi lesz ebből, biztos be fog majd valaki szólni. Nézelődtem jobbra-balra, vártam a kritikát, de senki ránk se nézett. Komolyan. Akkor jöttem rá, hogy az emberek nagy ívben tojnak a másikra. Megfelelni, kiöltözni? Minek?

Egyszer futás közben elestem és nekirepültem csípővel egy kapu kiálló bejáratának. Nem tudtam felkelni, csak feküdtem a földön. Arra jött egy öregasszony, átlépett rajtam és megkérdezte. Részeg a kislány? Fú, úgy elöntött a düh. Az ilyen minek szólal meg? Ennyit a segítőkészségről.

Legtöbben saját magukkal vannak elfoglalva. Körül se néznek.

Látok néha nagyon ronda, nagyszájú nőt vagy férfit ordítani a buszon, vagy az utcán. Nincs gátlása, nincs önkritikája, nem járt iskolába sem, és nem vágja hogy mekkora ostobaságot beszél.

Az ilyeneknél biztos hogy ezer milliószor többet érsz, még így látatlanban is, és ezek vígan élnek, ezek meg vannak győződve róla, hogy tökéletesek.

Nagyon elcseszett világban élünk.

2016. márc. 13. 08:01
 16/19 A kérdező kommentje:

utolsó: gondolom, te városban élsz. Mondjuk rá ott én sem félnék annyira, ott tényleg nem ismernének. De más eset ha faluban laksz, ott azért ismernek, tudják hogy otthon vagyok, nem dolgozok semmit, a napot lopom, ők pedig dolgoznak, és ez bizony az embereket dühíti, és megvető pillantások kereszttüzébe kerülök. És ezt sajnos nem beképzelem, mert már megállítottak pl. boltban, hogy dolgozok-e már vhol. Ráadásul hangosan, gúnyosan hogy a többiek is hallják.

A bolti esetedhez írnák: honnan tudod, hogy nem beszéltek utána rólad? Azért gondolatolvasó te se vagy, lehet mikor kimentél, már akk elkezdtek pletykálni rólad...

2016. márc. 13. 13:58
 17/19 anonim ***** válasza:
Ha én nagy tömegbe kerülök akkor néha rám jön a szívdobogás érzés és elkezdek szédülni. Ilyenkor elkezdek mély levegőt venni többször is és érzem, hogy jobban vagyok. Az én taktikám a félelmeim legyőzésére az, hogy neki vágok kis lépésekben annak amitől félek és sikerélményként fogom fel az egészet. Szóval egyik nap kimész a kapuhoz megnézed van-e levél és ezt addig csinálod míg természetes nem lesz. Utána kimész a kapun és elmész a sarokig, ha valaki kérdezni akar hadd kérdezzen. Tényleg annyira rosszindulatú, hogy nincs jobb dolga, mint belerúgni valakibe, aki a földön fekszik? Szánalmasak az ilyen emberek. A többség kiválasztja a gyengébb célpontot közüllük és azzal élcelődik? Gyengébbet bántani meg egyszerűbb. Szóval törődjön a boltban beszológató a saját komplexusaival és azok miatt ne rajtad próbáljon elégtételt venni!!!! Na miután kimentél a postára egy utcát tovább, akkor még egy utca és így tovább tágítsd a konfortzónád. Nagyon felemelő érzés, ha szembeszállsz a félelmeddel. Otthoni munkát is tudsz vállalni átmenezoleg és van olyan pszichológus, aki szociális fóbiásoknál házhoz megy.
2016. márc. 17. 23:51
 18/19 anonim ***** válasza:
Közben a kérdező törölte magát. Én is hikikomori vagyok. Ha más hikikimori is idetalál, nyugodtan írjon privátot.
2016. szept. 8. 03:27
 19/19 László Próféta válasza:
Nos ha elfogadod azt a tényt hogy zárkozott vagy az már a gyógyulás felé vezető út. Jó magam is az voltam de 7 éve ugyan azon a helyen dolgozom, a munkámat szeretem, igaz a munkatársakkal nem sokat beszélgetek, mert nincs időm rá, meg aztán nem szoktam mások nevét megjegyezni. Sokat kerékpározok lehetőleg nagy távokat, mellette fotózok. Így fizikailag és szellemileg képes vagyok karban tartani magam. Sajnos nem tudok sokat aludni, mert nagy ritkán vannak csak álmaim. Az emberekkel nem szívesen beszélgetek, elvégre nincs miről, mert ők általába véve hülyének tartanak, én meg "zombinak" vagy fid...esnek őket. Sokat olvasok, szoktam animéket is nézni, de csak komoly hangvételűt aminek van értelme, (tv-t nem nézek 4 éve) az álmatlanság miatt, az altató (és még egyébb más gyógyszerek: antihisztamin, kedélyjavítók, stb) nincsenek hatással rám. A kávé az egyetlen amitől képes vagyok valamennyire aludni. Mindenesetre 2010 óta "újra" ennek az "agybeteg" civilizációnak a részese vagyok.
2018. júl. 13. 02:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!