Mit tegyek ha mindenki utál?
"Mellesleg csúnya, kövér, és rossz tanuló is vagyok, és ez még jobban rombolja az önbizalmam." - Ez ellen simán tehetsz. Étkezz egészségesebben és sportolj, lefogysz, szebb lesz a bőröd, kevesebbet fogsz betegeskedni. Ehhez nem kell pénz sem, csak odafigyelés és elhatározás.
Rossz tanuló vagy - miért van ez így? Nem figyelsz oda eléggé, nem tanulsz, nem tudsz koncentrálni? Aztán függően a választól erre a kérdésre változtass valamin. Tanulj többet, vagy stukturáld jobban a tananyagot, minden napra ossz magadnak feladatot, következetesen tartsd be. Ha például 2 órát tanulsz naponta, az viszont 2 óra tanulás legyen, sokan itt-ott-amott elveszítenek pár-pár percet az idejükből, mert mással kezdenek el foglalkozni, ezzel könnyű kizökkentened magad a tanulási folyamatból (akár annyi is elég néha, ha megnézed a mobilod.. amikor tanulsz, akkor ne foglalkozz mással).
Ha valami nagyon nem megy, kérd a tanár külön segítségét, vagy kérj fel egy magántanárt.
Ha mindenki utál, akkor vagy valamit rosszul csinálsz, vagy nagyon rossz környezetben vagy. Az atlagot megijeszti, taszítja a sötét, depresszív gondolkodás, ne reklámozd feleslegesen (volt olyan osztálytársam aki mindenre kérdés nélkül előadta a borús gondolatait, nem is voltak barátai nagyon, borzasztó energiavámpír volt.. ami sok, az sok).
A kezedben a kulcs, neked is változtatnod kell, kicsit jobban megpróbálni alkalmazkodni, a korrigálható hibákon pedig javítani.
Ha más nem, kérhetnéd szakember (pl. iskolapszichológus) tanácsát. Nem leszel attól még bolond vagy beteg, ha ellátogatsz hozzá, és segíthet, ha valaki meghallgat ítélkezés nélkül.
Kedves kérdező!
Tudom, mit érzel én is átéltem már és még most is élem sajnos, hogy a családom nem áll mellém és csak kritizál, de magukért se tesznek semmit így más kertjébe áskálódnak. Suliba sokan nem kedveltek, sőt egyenes a szemembe vágták ezt, mert én nem álltam be a sorba és mai fiatalok szavaival fogalmazva nem nyaltam úgy gondolkodtam legyek az, aki vagyok nem az, aki nem. Javaslom, próbálj megismerkedni és valami hobbit keresni a tanulásodon csak te tudsz javítani elvégre, tudod te, hogy tanulsz, könnyebben. Mégse tudod? Akkor se keseredj, eltapasztald, ki kutakodj az interneten és olvass az. Öngyilkosság? Miért is? Változtathatsz ezeken a dolgokon a tanuláson és barátokat lehet találni felesleges, küzdj és küzdj az elismerésért és az eredményért meg kell küzdeni és ne haragudj ilyen sokat írtam, de remélem tudtam segíteni, ha esetleg szeretnél velem beszélgetni, akkor jelezd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!