Mit csinálljak?
Ez is egy életforma, amit én is űzők már egy ideje. :)
A felesleges energiát és időt inkább olyan dolgokra fordítom ami érdekel. Ezt összepárosítod a fantáziával már is egy jó pofa dolgo(ka)t lehet, kihozni. :)
Pl.: informatikai tudás + kütyük/eszközök = okos otthon :)
Ez is olyan, hogy miben vagy jó. Van egy ismerősöm, aki ugyanígy egyedül él + dolgozik. Egyébként: fény és villamosmérnök. Azaz állat a saját házát behuzalozta vagy 40km-nyi elektromos kábellel.
2 emeletnyi belmagas nappaliban a plafon tele van pislákoló ledekkel. Sötétben rohadt jól mutat. :)
A világítás és elektronika nem ad szeretet és törődést sajnos :(
Kellenek a barátok, a szerelem és emberi kapcsolatok szerintem.
#3. vagyok
Én úgy tartom, hogy ha környezeteddel és magaddal nem törődsz, akkor hogy akarsz törődni másokkal? Ha másokkal nem tudsz törődni, akkor mi oka másnak veled törődni/segíteni?
Mikor még egyetemista voltam lakótársaim csukott ajtó mögött tengette az életét. Mikor mentem boltba, mindig megkérdeztem, hogy kell-e valami. Vagy mikor megbontottam egy nagyobb zacsit (lásd: csokit, ropit), mindig megkínáltam a többieket. Hátha. Attól függetlenül, hogy már 100x visszautasította udvariasan, mivel kitudja mikor fogadja el.
Amit adsz, azt kapsz.
Igaz, ez kicsit manipulatív :) mivel akkor ők fognak igényt érezni, hogy tőlem kérdezik meg, hogy kell-e valami. Kérek-e valamit.
Ugyanezt csinálom kb. mindenhol. Generálom a tartozásokat. Legyen ez szívesség vagy kedvesség. Ugye? :) Ha veled jól bánnak, te miért bánnál vele rosszul?
És egy jó olvasmány.
Könyv: Hallgass a szívedre! (Andrew Matthews)
Ú, én megnézném azt a nappalit. Lehet, hogy magányos vagyok?
Amúgy nem értek egyet azzal, hogy ha te nem teszel semmit másokért, akkor nem is várhatsz el. Ha így működne a világ, akkor a vakok nem lennének átkísérve az úton, vagy nem adományoznának beteg gyerekeknek. A segítségnyújtásnak belső késztetésnek kell lennie.
14
De nem megy, én próbálok de nekem valamiért olyan nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!