Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » A magány egyenlő a rossz élettel?

A magány egyenlő a rossz élettel?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok. Kb. 2 éve nem találkoztam egy ismerősömmel sem. Egy évet az iskola elhagyása után itthin töltöttem, eljárni csak boltba, vagy hivatalos ügyeket intézni jártam el. Rá következő egy éve pesig dolgozom, de az egy év alatt itt sem alakítottam ki baráti kört magamnak. Régebben, mindig úgy volt, hogy reggel suli, suli után meg egyböl haza, még pénteken, vagy szünet előtti utolsó nap sem mentem iskola után sehova. Szünetekben meg mégúgy sem. Soha nem jártam koncerten, buliba, szórakozóhelyeken és ez nem is vonz, lehet, hogy egy részt a tömegiszonyom miatt. Mikor még voltak, haverokkal se jártam el soha sehova, se bandázgatni, se lógni se semmi. Lánnyal a boltosokon, hivatalos személyeken kívűl csak úgy személyesen kb. 5 éve beszéltem utoljára, de neten is kb másfél éve. Még soha nem volt barátnőm, nem szexeltem, még csókot se kaptam soha, de még csak egy ölelést sem.

Nem mintha ez engem annyira zavarna, csak mindenhonnan azt kapom, hogy ha egyedül élek, akkor nem lesz jó életem. Ez igaz? Mert ha olyan barátokkal veszem körbe magam, akik lehet nekem jópofiznak, de a hátam mögött lenéznek akkor azzal mit értem el? Mert ne mondja nekem senki, hogy nincs olyan ember, aki ne csinálna ilyet.

Én lényegében teljesen egyedül tervezem az életem. Kamionsoför akarok lenni, szeretnék egy házat, egy erdős hegyes vidéken, távol a mai világ mocskaitól. De félek, hogy ez az emberi ösztön tönkre fogja ezt tenni. Ki tudnám irtani valahogy ezt, hogy ne vágyjak társaság után?

2015. aug. 22. 10:40
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Én is ilyen voltam 1 éve, aztán meguntam, elkezdtem bulizgatni, kocsmázni stb.

2 hete jöttem rá, hogy 1 évet elpazaroltam ilyenekre az életemből, mert ez nem én vagyok. Felszínes kapcsolatok, felszínes párkapcsolat, sok elbulizott pénz és züllés volt ez az 1 év. Sosem volt nekem sem párkapcsolatom ezelőtt, 3 hónapja lett egy és a végén már majd megbolondultam. Szerencsére 1 hónap után vége lett. De nekem is nagyon az elvárásaim és nagyon rossz lánnyal kezdtem. Kell a magány nekem is, na. Nem folytatom ezt a tömegéletet, buli,pia, álszent haverság stb. Nem én vagyok. NE kezdj bele te, ha nem ilyen vagy, hiába ez a divat, csak az idődet pocsékolnád.

A fő kérdésre válaszolva, nem. Nem egyenlő a rossz élettel. Én, ha lesz főiskola után melóm, egyedül akarok végre élni egy albérletben és végre csak magammal foglalkozni, persze segíteném az özvegy anyámat egy kevés pénzzel, amiért felnevelt.

Még annyit, hogy azok az emberek mennyivel jobbak, akik állandóan a párkapcsolatot keresik? Szánalmas egy szinten. Nem tudnak egyedül érvényesülni és el sem tudják képzelni, hogy milyen a szingli élet. Vannak ilyen ismerőseim és csak sajnálni tudom őket. Félnek az egyedülléttől. Ez a szánalmas, nem a magány.

2015. aug. 22. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!