Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Depresszioban élek az öngyilko...

Depresszioban élek az öngyilkosságot fontolgatom hogyan oldjam meg?

Figyelt kérdés

Szoval az egész ott kezdödött hogy alapból egy zárkozott ember vagyok nem kedvelem az ember társaim.Ezért nagyon már nincsenek barátaim igaz barátom még egyse volt...Nem hiszek istenben Se semmi ilyenben.A szüleim el váltak bár ez hidegen hagy már.Nem látok értelmet az életben fel akarom adni de nem voltam-vagyok elég bátor hogy meg tegyem.

Szabad idömben verseket irok körübelül ez az egy dolog van amitöl boldog leszek napi 5-10 verset írok Föleg depressziorol és az élményeimröl..Mostmár nem látom értelmét hogy fel keljek nincs már semminek se értelme.

Nem tudom hogy mit tegyek gondolkoztam szerelmen de rá jöttem hogy senki se illik hozzám vagy én hozzá legalább is akiket ismerek.

Irok ide egy verset...

Fako lett az életem

Semmit se várok már istenem

Az életem nincs már a kezemben

A hitemet el vesztettem

Boldog szeretnék lenni

Egy társat szeretnék ennyi

Boldogan élni az életem

De ugy érzem ez lehetetlen

És ez megborzongat engem

Semminek sincs értelme

Mit kéne tennem

Hogy örömöm legyen végre?

Pár dolgott már probáltam

De mindig kudarcot vallotam

A vissza utasitástol félek

Inkább halgatok e végett

Nem rontok többet

Talán boldog lesszek csöppet.

A hangomat el folytom

s a szavaimat hanyagolom.

2015. aug. 15. 22:52
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
Probálkozok majd de a verseimmel az a gond hogy nagy részt depresszív és a kor társaim nem nagyon kedvelnének engem azt hinnék idiota vagyok stb...Amugy azt hogy szeretem a vers írást kb 1 honapja ismertem fel egy táborban...Ott beszéltünk gondokrol meg minden és akkor az lett a feladat hogy volt pár szo és irjunk egy verset és legyenek benne...Hát én komolyan vettem és le irtam hogy mit hogyan érzek és fel szeretném már-már adni.Meg azt sem tudom hogyan publikáljam a verseimet.Probálok boldog lenni de igazábol ugyérzem addig nem leszek ameddig nincs egy igaz barátom-barátnöm.Igazábol ez az élet célom hogy találjak valakit akivel öszinte lehetek stb.
2015. aug. 21. 23:56
 22/34 anonim válasza:
Szia! Örülök, hogy írtál, már csak azért is, mert látod, így is lehet beszélgetni valakivel, pedig nem is ismered. Nem kell feltétlen barátnak lennie az illetőnek, hogy beszélgethess vele. Nem baj, hogy a verseid kissé depresszívek. Most ezt a korszakod éled meg. Tudod a nagyoknak is voltak bizonyos korszakaik, íróknak, költőknek, festőknek stb. A tábor, amit említettél, nagyon jó dolog. Rávilágíthat néhány dologra, amit nem is gondoltál volna, hogy sikerülhet, vagy tehetséges lehetsz benne. Az ilyen szituációs feladatok segítenek, hogy erősebb légy, több önbizalmad legyen és jobban ki tudd magad fejezni bármikor, bármilyen helyzetben.Jókor voltál jó helyen, így kiderült, van tehetséged az íráshoz. Az, hogy verseket írsz, a legjobb dolog a gyógyulás felé. Kiírhatsz magadból dühöt, fájdalmat, vágyat, szerelmet, mindent, amit csak akarsz. Hát írj, és úgy ahogy Neked jó!!! Ne ragaszkodj kérlek ahhoz, és ne az legyen az életcélod, hogy feltétlenül barátaid legyenek. Vannak, körülvesznek Téged, csak mivel bezárkóztál, úgy érzed "kitáncoltak" az életedből és magadra maradtál egy fantomérzéssel, ami kínoz és fogva tart. Azt is írod, hogy keresed a szerelmet, de ne feltétlen tegyed. Sokszor kapunk elutasítást. Nem felelhetünk meg mindenkinek és nekünk se más. Tudom, tapasztaltam. Nagyon nehéz belenyugodni abba, hogy akit szeretsz és mindent megtennél érte, neki mégsem vagy olyan szempontból fontos, de felállunk és megyünk tovább, mert így kell lennie. Erre csak az ember képes. Ez Istentől való áldás. Az életcélod Te magad légy! A többit észre sem veszed és "melléd szegődik" életed folyamán, barát, barátnő, ismerős. Légy büszke, hogy írsz, mutasd meg bátran, beszélj róla. Az interneten több olyan portál is van, amik versírással foglalkoznak, sőt, még különböző témákban is versíró pályázatot hirdetnek. Próbáld meg!!! Vannak folyóiratok, ahová szintén beküldhetnél néhány verset, ott is kérhetsz visszajelzést, hogy lektorálják (véleményezzék). Ne aggódj, ha egy-két versed nem találják esetleg elég jónak, de ebből sokat lehet tanulni, sokszor én is átírtam jó párat. Ja, és ha elolvastad amit most írtam Neked, remélem egy fél mosoly belefér. :-)
2015. aug. 23. 02:46
 23/34 A kérdező kommentje:
Hát meg látom hogyan lessz...Ma rá jöttem hogy a fotozást is szeretem és ennek is neki kezdek a gépre gyüjtök most...Ma vettem egy könyvet és urni fogok amiröl csak tudok.Ebben lelem boldogságom.legalábbis most ugy érzem
2015. aug. 23. 20:51
 24/34 anonim válasza:
Szia! Most nagyon örülök, hogy egy kicsit boldognak érzed magad és vannak dolgok amik érdekelnek Téged. Nekem is kedvencem a fotózás, olyan dolgokat láthatsz és örökíthetsz meg, amit csak kevesen láthatnak. Fotózz minél többet és ha van már elég képed, mellékeld őket egy-egy versed mellé, így akár készíthetsz saját verses könyvet is, legalább is kezdetnek, mert a többi jó, még csak most kezdődik el!!!! Akár profi fotós is lehetsz, aki történetesen verseket ír, szerintem nagyon jól hangzik!!! Ha bármikor beszélgetni akarsz, írj nekem bátran, akár privátba is, én itt leszek. :-)
2015. aug. 23. 23:10
 25/34 A kérdező kommentje:
Most azon gondolkodok hogy el kéne menjek pszichológus-hoz csak nem tudom hogyan.Mert a szüleimnek nem akarom el mondani hogy mit hogyan látok.
2015. aug. 23. 23:40
 26/34 anonim ***** válasza:
2015. aug. 24. 17:13
 27/34 anonim válasza:
Szia! Örülök, hogy eljutottál idáig, hogy beszélni akarsz szakemberrel. Azt írod, hogy nem szeretnéd, ha a szüleid tudnának róla. Hát jó, végül is megvan a jogod hozzá, hogy azzal beszéld meg a dolgokat, akivel csak akarod. Ha nem tudnád megoldani mégis, hogy személyesen eljuss egy szakemberig, találtam Neked a neten egy oldalt, ami a Magyar Gyermek és Ifjúsági Lelki-segély Szolgálatok Országos Szövetségének az oldala, kérlek keress rá és olvasd el figyelmesen, vezetékes illetve mobilról is hívható teljesen ingyenesen. Itt pont olyan emberek segítenek, meghallgatnak Téged, még csak be sem kell mutatkoznod, ha nem akarsz, bár a keresztneved nyugodtan megmondhatod. Szerintem jót tenne Neked és hidd el, fognak tudni segíteni!!!! Azért ide írom a számot, vezetékes és 30-as mobilról lehet őket hívni ingyenesen, 09-től este 21-ig hívhatóak a szám:137-00 a weboldaluk: www.ifjusagi-lelkisegely.hu , majd kattints a "Hívhatsz bennünket" ill. a "Segítésről" szóló lehetőségekről és bővebben elolvashatod. Azért biztonság kedvéért belinkeltem Neked: [link] Majd írj, hogy döntöttél. Ha van kedved, szívesen elolvasnám a verseidet, írj le egypárat ide, de privátba is elküldheted. :-)
2015. aug. 25. 01:30
 28/34 A kérdező kommentje:
Gondolom romániábol nem hivható.A verseimet inkább hadjuk nem akarok senkit se meg bántani el tériteni stb...Meg csomó vers az emlékeimre alapul.Amiket csak én érthetek mert velem történtek meg.
2015. aug. 25. 01:53
 29/34 anonim válasza:
Szia! Igazad van abban, hogy a verseid mélységét, lényegét Te értheted a legjobban, de ha versről van szó, írd ki magadból a dolgokat, de engedd útjára őket, hogy mások is elolvassák, ne csak magadnak írj verseket. Ha folyton újra és újra olvasod, mindig gyötörni fognak a múlt és a jelen félelmei, fájdalmai. Nagy költők sem csak maguknak írtak, csak egy példa a sok közül, vegyük Adyt. Ő a szép, a fájdalmas, szerelemről írt, ott vannak a Léda versek. Mindenkivel tudatni akarta, hogy-hogy érez iránta. Mindent versben fogalmazott meg, ami Lédához fűzte, a gondolatait és az érzéseit. Igaz ez teljesen más téma, de az alapja ugyanaz. Bármit is írtál, engedd a verseket szabadon, hidd el, úgy fogod érezni, mintha egy egész hegy esett volna le a válladról. Szeretnék idézni valakit, aki azt mondta:"Ha nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek." Gondolkozz rajta, ne tartogasd a fájdalmat. Gondolom jó pár ilyen versed van. Nem szabad azzal foglalkoznod, hogy ki mit gondol majd róla, mert mindenkinek más a véleménye, sőt valaki úgy is érezheti, hogy végre van aki megfogalmazta az Ő gondolatát is, de segíthetsz másoknak is ezzel. Egyszer már írtál ide egy verset, hát írd le a többit is. A telefonszámról csak annyit, igaz, hogy ez Magyarország területén van, de találtam Neked egy oldalt, ami Nálatok található és szerintem az is megfelelő lenne a számodra. Bemásolom Neked a linket, itt is több lehetőség van, akár emailes, skypos, és telefonos. Link: [link] Próbáld meg, remélem sikerül. :-)
2015. aug. 25. 18:38
 30/34 anonim válasza:
Szia! A Linken, amit megadtam, először kattints rá a S.O.S. Lelkisegélyszolgálatra, majd a kék ikonra (Hallgatlak internetes lelkisegély-re)majd bejön egy másik lap, ott a jobb oldalon kattints a Telefonos lelkisegélyszolgálatra és ismét egy másik lap jön elő, a "Szórólapjaink" alatt van 3 telefonszám, az egyik teljesen ingyenes, Hargita megyéből Romtelecom hálózatból (0800-800-808), a másik 2 normál tarifás. (0754-800808 Orange normál díjas) (0723-800808 Vodafone normál díjas). Nem tudom, hogy Nálatok hogy van ez, de bízom benne, hogy sikerül. Sajnos az emailes lehetőség valamiért nem jó, de olvasd el az oldalt, több megoldás is van. :-)
2015. aug. 25. 19:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!