Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Depresszioban élek az öngyilko...

Depresszioban élek az öngyilkosságot fontolgatom hogyan oldjam meg?

Figyelt kérdés

Szoval az egész ott kezdödött hogy alapból egy zárkozott ember vagyok nem kedvelem az ember társaim.Ezért nagyon már nincsenek barátaim igaz barátom még egyse volt...Nem hiszek istenben Se semmi ilyenben.A szüleim el váltak bár ez hidegen hagy már.Nem látok értelmet az életben fel akarom adni de nem voltam-vagyok elég bátor hogy meg tegyem.

Szabad idömben verseket irok körübelül ez az egy dolog van amitöl boldog leszek napi 5-10 verset írok Föleg depressziorol és az élményeimröl..Mostmár nem látom értelmét hogy fel keljek nincs már semminek se értelme.

Nem tudom hogy mit tegyek gondolkoztam szerelmen de rá jöttem hogy senki se illik hozzám vagy én hozzá legalább is akiket ismerek.

Irok ide egy verset...

Fako lett az életem

Semmit se várok már istenem

Az életem nincs már a kezemben

A hitemet el vesztettem

Boldog szeretnék lenni

Egy társat szeretnék ennyi

Boldogan élni az életem

De ugy érzem ez lehetetlen

És ez megborzongat engem

Semminek sincs értelme

Mit kéne tennem

Hogy örömöm legyen végre?

Pár dolgott már probáltam

De mindig kudarcot vallotam

A vissza utasitástol félek

Inkább halgatok e végett

Nem rontok többet

Talán boldog lesszek csöppet.

A hangomat el folytom

s a szavaimat hanyagolom.

2015. aug. 15. 22:52
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
Az öngyilkossági gondolatok csak a depresszió tünetei. Ha tudsz beszélni a lelki dolgaidról az már egy fontos lépés ahhoz, hogy meg is oldjad őket.
2015. aug. 16. 13:11
 12/34 anonim válasza:

ért mostanában valami nagy sokk?

történt veled valami?

ha nem akkor SZEDD ÖSSZE MAGAD!!!

MERT KAPSZ AZ ÉLETTŐL EGY AKKORA POFONT, AKKOR FOGOD

MEGTUDNI HOGY MILYEN JÓ IS VOLT RÉGEN MIKO NEM VOLT ILYEN PROBLÉMÁM (tapasztalat)

2015. aug. 16. 19:42
 13/34 A kérdező kommentje:
Az én problémám az hogy eddig egy barátom se volt akit barátnak is neveznék senkivel se tudtam el beszélgetni komolyabb dolgokrol senki se ért meg a kor társaim közül de szerintem velem van a gond mert 12 évesen már öngyilkoságon gondolkodom a világrol azt gondolom hogy egy rossz hely stb... És a verseimet nem akarom hirdetni eddig 2-3 ember tud ezekröl akik ismernek engem.Nem publikálnám semmi kép sem mert még csak az kéne hogy teljesen ki legyek közösitve az osztályombol meg mindenhonnan...
2015. aug. 18. 22:33
 14/34 anonim ***** válasza:

Nem is gondolnád mennyien keresik még rajtad kívül a választ..szinte minden ember. Miért élek? Mi értelme? Csak egy porszem vagyok a sivatagban,. semmi értelme az életemnek..ezen mindenki átesik hidd el.

Csak van akinek bizonyos okokból nehezebb.

Ha már felismerted,hogy javítani akarsz ,jobbá akarod tenni az életed,(bár én inkább úgy mondanám,hogy találni elfoglaltságot,barátokat,olyat ami leköt,és szívesen csinálsz... )Én is zárkózott voltam világ életemben, nem szeretem az embereket, most állatokkal foglalkozom, nő létemre elkezdtem boxolni,nagyon szeretem, emberek között vagy/mert muszáj még ha herótod is van tőle,én is szinte bele erőszakoltam magam/ha már érdekel valami sport-bármi- már sokat segíthet hidd el. Egy dolgot ne felejts el_ Nincs lehetetlen! Ha te írni akarsz írjál, esetleg színészkedni,tedd azt! bármit elérhetsz csak akarnod kell! Szüleid vannak? támogatnak? Nyiss feléjük,őszintén mondj el nekik mindent.

Még ha nehéz is. Én a helyi pszichológushoz jártam be- nem mint beteg-de még így is nagyon élveztem,sok felnőtt,gyerek volt és mindenki elmondhatta problémáját. hiszen egyesek ugyan olyan zavarral szenvedtek mint a másik. Látták,hogy nincsenek egyedül a problémájukkal.

Ha gondolod nekem is írhatsz,levelezhetünk,beszélgethetünk.... csak kezd el valahol...

Egy dolgot tanácsolnék még...kezdj el szép lassan pozitív irányba hajló versikéket írni,,a depit felejtsd el.

Kicsit átköltöttem a versikédet:) csak hogy értsd miről beszélek!:)

Fakó volt az életem

De segítettél Istenem

Az életem mától az én kezemben

Boldog leszek hiszem,érzem!

Egy társsal,békességben

Boldogan élem az életem

Nehéz lesz ,de megteszem!

Már nem borzongat meg a világ

Az értelmét lassan visszanyeri

Mit kéne tennem még nem tudom

De erős leszek,VÁLLALOM!

Pár dolgot már próbáltam

De a földről én mindig felálltam

A visszautasítástól félek

De ha hallgatok azzal mit érek?

Nem csüggedek többet

Érzem a boldogság szép lassan körbevesz

A hangomat én többet el nem fojtom

szavaimat felvállalom!

2015. aug. 19. 13:53
 15/34 A kérdező kommentje:
Köszönök mindent.Meg probálok barátokat kerseni..
2015. aug. 19. 15:41
 16/34 anonim válasza:
Szia! Hát én is zárkózott ember vagyok, nem nagyon járok sehová, legalább is nagyon ritkán.Szeretek egyedül lenni, a barátokról meg csak annyit, hogy nagyon-nagyon ritka az, hogy olyan barátot találjunk, akire totálisan számíthatunk bármiben. Vannak olyanok akikről csak azt hisszük, hogy barátok, vannak olyanok, akiket mi szeretnénk, ha barátkozna velünk és vannak olyanok akik barátok, de csak felszínesen azok. Művészlélek vagyok én is, mint Te, ezért vagyunk zárkózottabbak a kelleténél. Veled ellentétben optimista vagyok és nagyon is hiszek ISTENBEN, bár nem gyakorlom a vallást.Nehezen találtam meg az oda vezető utat, sok évbe telt. Aki jó verset ír mint Te, nem szabadna szégyellnie magát ezért! (Versíró vagyok magam is). Szeretném, ha büszke lennél magadra ezért!!! Nem olyan rossz a világ, mint amilyennek érzed vagy látod! Mindenkinek lehet és van mélypont az életében, kinek rövidebb, kinek hosszabb ez az idő, de néha kell, hogy újra fel lehessen állni, mert a remény hal meg utoljára!!!!!!!!!!! Mindig jön egy újabb nap, amikor javíthatsz, vagy jobbá teheted a napjaid. Újrakezdhetsz mindent! Kezdhetnéd azzal, hagy akiket ismersz, mosolyogj rájuk többet, figyeld meg a változásukat. Tudom, még kezdetnek is nehéz, de egy idő után, már Te fogsz tanácsot adni Nekik és "irigyelni" fognak, hogy valójában milyen jó fej vagy!!!!! :-)
2015. aug. 20. 20:00
 17/34 A kérdező kommentje:

Meg probálok többet mosolyogni fel veszek egy állarcot...

Istenben pedig soha sem fogok hinni mert értelmetlen...

De ez csak az én véleményem.

2015. aug. 20. 20:25
 18/34 anonim válasza:
Szia! Nem mondtam , hogy bárkiben, vagy bármiben is hinned kellene. Az egyetlen akiben hinned kell, az Te magad vagy!!! Nem kell álarcot felvenned ahhoz, hogy mosolyogni tudj. Nem "bájvigyorognod" kell, csak magadat adnod, nem kell sztárnak lenned ehhez. Szerintem Te nagyon jó fej vagy, csak egy idő után már elkezdted a negatívot magadból másokra vetíteni. Nekem is volt ilyen időszakom, tudom mi ez!!!
2015. aug. 20. 20:44
 19/34 A kérdező kommentje:
Jó fej?Hát talán 1-2 ember mondta nekem ezt és szerinetem az se gondolta komolyan...
2015. aug. 20. 22:35
 20/34 anonim válasza:
Szia! Azt hittem én is régen, hogy senki nem gondolja komolyan, ha jót is mondott, hogy komolyan mondja. Mindenki szemében én voltam a kedves, a bájos, a "de rendes vagy". Untam és utáltam! Úgy éreztem, hogy ezzel csak lenéznek, semmibe vesznek, átnéznek rajtam és hülyének éreztem magam tőle, ezért visszavonulót fújtam és kerülni kezdtem az embereket, mert azt hittem, hogy ezzel megvédem magam mindenki "hülye" beszólásától. A versek voltak az egyedüli vigaszaim, majd elkezdtem figyelni az emberek gesztusait, mire, milyen helyzetekben, hogy reagálnak, ez lehetett bárhol és bárki. Sokat tanultam belőle, mert rájöttem, hogy amikor azt gondoltam, hogy az én életem "nyomorúságos", az Övéké még jobban annak látszott és ez így volt a közelemben élőkkel is. Egyszer csak azt kezdtem tapasztalni, hogy azt mondják de szerencsés vagyok sokféle témában, sajnálták magukat, meghallgattam Őket, de nem engedtem, hogy rám ragasszák a terhüket, a rossz hangulatukat. Tanulhatunk mások hibájából is, de ezt nem kell, hogy lássák rajtunk. Utáltam az embereket régen, mindig jöttek a tanácsaikkal meg a kioktatásukkal, gyűlöltem ezt. Ma nem utálom, elfogadom Őket, sokakat szeretek is nagyon, megpróbálom megérteni, hogy mi miért van. Magamba is rendet kellett tennem, talán bennem is volt hiba, így utólag volt is és biztos van is, csak mindenki a saját igazát véli a legjobbnak. Nem ítélkezek senki felett, én sem szeretném, ha valaki pálcát törne felettem. Még mindig keresem magam én is, de próbálkozom, gyakorlom folyamatosan, még akkor is, ha úgy érzem, hogy "kicsit szűk a világ nekem", de azt gondolom, hogy egy "művész" lelkileg mindig magasabb szinteken jár, mint aki nem az. Gondold végig, ha sok mindenre rosszul vagy inkább sehogy sem reagálsz, még jobban bezárod magad a saját börtönödbe, mert igenis, miért ne lehetnél Te nagyon jó fej és kedves, vagy jó humorú (nem nevetséges!!!!). El kell fogadni, hogy az embereknek lehet és van véleménye rólad, de csak Te rajtad áll, ezt hogy kezeled, hisz Neked is van másokról véleményed. Légy önmagad, formáld magad. Adj hangot a verseidnek!!! Azt írod:"Fakó lett az életem... Semmit sem várok már istenem..." Ha nem hinnél benne, nem azt írtad volna, hogy "istenem". Minden szavadban ott van a remény és a hit. Vágysz rá, akarod!? Hisz a Tiéd! Fakó lett az életed? Színezd ki újra, csak Te, mert csak Te tudhatod mennyi árnyékolás legyen benne. Azt Írtad a bevezetődben, nem látsz értelmet az életben, hát megnyugtatlak, mindennek van értelme. Még annak is, hogy most így érzel, mert most innen lesz szép felállnod és fel is fogsz állni!!! Kezdj valamit a versekkel, mert jó lehetsz benne!!! Hidd már el végre, hogy nincs Veled semmi baj!!!!!!!!!!!! :-( Látod ezt? :-) És ezt? Hát mosolyogj többet, mert minden görbület kijavítható!!!
2015. aug. 21. 21:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!