Mit kezdjek magammal?
Én is így voltam, még az érettségi és felvételi napján is. Aztán felvételiztem projektmenedzser asszisztensnek, de rájöttem a nyáron, hogy nem is érdekel.
Valami gyakorlatiasabbat akartam és érdekesebbet. Bementem a közeli szakközépbe, hogy milyen OKJ képzések vannak. Elmondtak párat és a gépészmérnök asszisztens neve megtetszett, gondoltam, kipróbálom...
Azóta azt el is végeztem és most 2. éve vagyok gépészmérnökin egyetemen. :)
Így utólag azt tudom ajánlani, hogy nézz utána jó pár szakmának. A nyárból legalább 1 hónapot próbálj azzal tölteni, hogy összeszeded, mi és mennyire érdekel, miben vagy jó és ennek függvényében keresel pár szakmát. Ezeknek pedig megpróbálsz rendesen utánajárni. Megnézed, hogy pontosan milyen is, mennyire tetszene éveken át a munkakör, mennyire szeretnél irodában vagy külső helyen dolgozni, stb. Próbálsz kapcsolatot keresni az adott szakmában dolgozókkal személyesen, neten, fórumokon, stb.
Lényegében próbáld meg teljesen felmérni az igényeid és a munkaköri körülmények passzolását. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!