Irígykedem azokra az emberekre akiknek vannak barátaik, hogy szabaduljak az érzéstől?
16 éves fiú vagyok.
Mikor az utcán látom hogy csoportosan mennek az emberek és köztük lányok is mindig elkap a szomorú érzés.
Most itt a Balatonon is egy csapat (kb 13 an voltak köztük lányokkal) kibérelt egy vizibiciklit és tök jól elvoltak.
Én is szeretNÉK olyan fiatalkort mint másoknak van....pl együtt mennek nyaralni, koncertrkre, fesztivalokra stb.
Tudom nem nagyon lehet ma már ilyen igazi kapcsolatokat kialakítani, de akkor is jó lenne.
Én félek ismerkedni.
Akár lányokról van szó akár fiúkról (persze baratkent) nem merek..
Régen velem nem foglalkoztak és mindig egyedül " játszottam" magamban vagy csak ültem a szünetekben.
Ebből én már megtanultam hogy nem vagyok érdemes kapcsolatokat kialakítani ezért nem merek senkivel sem beszélgetni vagy megnyílni.
Például akárhányszor kezdtek beszélgetni velem az új iskolámban nekem egyből az a gondolatom volt hogy: Ez egy idegen.. Mit akarhat tőlem? Pont tőlem??
Pedig szeretnék ismerkedni, de alapból a kissebbrendű szerepben érzem magamat.
A lányokról meg nem is beszéljünk.. Ha állok az állomáson és elkezd közelíteni felém egy nekem tetsző lány (közben csak a szemeteshez ment) én elkezdek pánikolni hogy mit akarhat tőlem?
Mások olyan könnyen barátkoznak és csajoznak en meg lesokkolok és irígykedem :(
Mit csinálhatnék?
Egyszer majd a sarkadra kell állnod és bátornak kell lenned hogy odamenjél mondjuk egy lányhoz, ezt nem tudja helyetted senki megtenni.
Ha majd kicsit nagyobb leszel megtanulod elfogadni magad, az egésznek a kulcsa az önbizalom! :)
"Tudom nem nagyon lehet ma már ilyen igazi kapcsolatokat kialakítani"
Feljebb írtad, hogy mindig látsz baráti társaságokat... Köztük lányokat is... Akkor honnét veszed, hogy nem lehet? Igenis érdemes vagy kapcsolatokat kialakítani, minden emberi lény az. Bízz magadban! Az az "idegen" azért kezdett veled beszélgetni veled, mert érdemesnek tartott rá.
Bízz egy kicsit magadban, és ne pazarold el a fiatalkorodat a komplexusaidra!
15-16 évesen nem voltak barátaim, nagyon rosszul éreztem magamat, ez sok stresszet okozott és e-miatt kialakult egy súlyosabb tüdő betegségem. Szerencsére az nagyon hamar elmúlt és barátaim is lettek. De nem az égből potyogtak, hinnem és tennem kellett értük. Néha visszagondolok a 3 évvel ezelőtti magamra és a mostanira és döbbenet. 3 éve csak az unokatestvérem volt, akit társaságnak mertem nevezni, de az sem volt az igazi, megbízhatatlan volt és akaratos. Összevesztem vele és nagyon magam alatt voltam, mert baráti téren senkim sem lett. Ezután jött a változás.
Viszont amikor most egyedül megyek az utcán, vagy látok társaságot, akkor én is irigy és szomorú vagyok, lehet, hogy a sok év barát nélküli idő miatt nagyon sok barátra vágyok.
szerintem pont az a helyzet, hogy ma MÁR könnyű barátokat, ismerősöket szerezni, mert régebben mindenféle társadalmi konvenció nehezítette az emberi kapcsolatokat, és ezek mára már leomlottak.
Az ember társas lény, és természetes az igényed, hogy barátaid legyenek, ez nem egy elfojtandó érzés.
Az érzéseid jeleznek, hogy milyen irányba kellene továbbmenned, hogy jobban érezd magad a bőrödben. Tehát barátokat kell szerezned, és jobban leszel. Hogy hogyan? egyszerűen lépésről-lépésre kell haladnod, és nem rögtön azt várni, hogy egy húszfős baráti társaságod legyen.
Kezdj el hozzászólni emberekhez, idegenekhez, pl. egy mondatot. Én sem vagyok egy szociális típus, és erőt kell vennem magamon, hogy pl. a liftben mondjak valami kedveset a szomszédaimnak, ha találkozunk.
Ha már eléggé begyakoroltad ezt, akkor olyanokhoz is könnyebben hozzá tudsz szólni, akiknek a társaságára igazán vágysz. Mosolyogj az emberekre, fogd föl gyakorlásnak. Ne legyen mogorva az ábrázatod, mert akkor senki sem fog merni közeledni feléd. Ha van rá keret, akkor iratkozz be valami tanfolyamra, szakkörre, sportra, ahol új emberekkel ismerkedhetsz meg. Az osztályodban is próbálhatsz kialakítani kapcsolatokat. Egyszerűen próbálj kedves lenni, próbáld önzetlenül valaki más napját szebbé tenni egy bókkal, kedves megjegyzéssel. Az emberek azokat szeretik, akik szeretik őket, akiktől szebb lesz a napjuk, akik mellett jobban érzik magukat. Gyakorolj, és ne várj rögtön eredményt, csak gyakorolj minden nap, bármi történik.
Ez a kérdés olyan, mintha én tettem volna föl 2-3 évvel ezelőtt. Most vagyok 16 éves, akkoriban annyi külömbség volt közted, és az abban az időbeli magamban, hogy volt 1 db. barátom, és még 3-4 ember, akiket néha barátnak mondhattam, de nem bízhattam bennük.
Alapvetően visszahúzódó ember vagyok, nehezen nyílok meg. Azóta összeszedtem magam, egyre több ember felé nyíltam meg, és ezáltal ők is nekem.
Akiket 2-3 évvel ezelőtt "barátaimnak" mondtam, ők mostanra teljes értékű barátok, mindegyikükbe feltétel nélkül bízhatok, és ennek egy kulcsa volt, MEGNYÍLNI.
Tudom, hogy nehéz, én is nagyon nehezen tettem meg, mert jól megvoltam egyedül is, de mostmár visszagondolva nemtudom elképzelni, hogy ne csináljak a haverokkal valamit egy átlagos napon. Rendesen rosszul érzem magam attól, hogy lehettem olyan befordult. Elkezdtem hinni magamban, bár még vannak néha kételyeim, de legyőzöm azokat is.
Mostanra a visszahúzódó énemből nagyjából semmi nem maradt, mindenkivel nyílt tudok lenni.
Mostmár mi is kialakítottunk egy olyasmi társaságot, mint amiről te írsz.
Egy dolog a fontos, teljesen mindegy, hogy kinek, de NYÍLJ MEG. Nem lesz könnyű menet, de ha nekem sikerült, akkor neked is fog. Akkoriban én mélyebb gödörbe voltam, mint most te.
Ami azt illeti, hogy nehéz barátkozni? Ez tévedés, hetente ismerek meg új embereket, akik lehet, hogy lekopnak a társaságból, de 1-1 mindig ott ragad a társaságba, bár a kezdeti társaság mindig megmarad :)
Sok sikert, ezen ne keseregj. Tudom, hogy sokadjára írom, de NYÍLJ MEG!!!! Ez a mindent eldöntő kulcs!
Nekem azóta a haverkodással nincs gond, bár azért lányok közelébe még én is gyakran leblokkolok, de ezt is kezdem levetkőzni magamról, és ennek is ugyan az a kulcsa, mint a barátkozásnak, a megnyílás!
Remélem, hogy tudtam segíteni, sok sikert az életben. Ha esetleg nem volt minden világos (nem olvastam vissza, esetleg valami érthetetlen mondat van, vagy valami), vagy csak simán kérdésed lenne, nyugodtan írj privátba :)
Köszönöm a válaszokat :)
Hát nem tudom... :/ Leírok pár okot hogy miért vagyok ilyen aszociális.
Az a gond hogy jobban belegondolva semmit nem teszek érte, de ha tennék is az ellenkezője történne, mert nem tudok jól kommunikalni ezert nem nagyon szeretnek az emberek.
A másik meg az hogy 1 éve általános iskolában csúnya voltam (és most os.. Mert mikor pár héttel ezelotti kepeket nézek vissza azokon olyan hülyén nézek ki, de mikor készítettem nagyon tetszettek.)
Na de folytassuk.. Régen rám mindenki úgy nézett hogy..uhh.. Hülye lúzer... Úgy is kezeltek.... És akkor a lányokról még nem is beszéltem.
Nemhogy még (ismeretlen lányok) azt mondták volna hogy menj innen csúnya vagy.. Nem... Még levegőnek néztek és sokkal rosszabb volt azt nézni hogy mennek a jóképű fiúkhoz velük meg olyan kedvesek. :(
Mára szebb lett az arcom.. (kb...Sokáig nem mozdultam ki és rengetegen kérdezték hogy ki vagyok vagy mondták hogy nem ismertek meg.. Nekem a rengetek az kb 8-10 ember.. Ez nekem sok) a fogszabályzónak köszönhetően (ez még csak az a fajta ami előkészíti az igazinak a számat, ja és nem kócosak a fogaim.. Nem azért)
Na de mára szebb lett, de ugyanúgy érzem magamat mint régen.
Ha fiúk szólnak hozzám akkor meghúzom magamat.
Ha lányok szólnáNAK akkor ott helyben lefagyok aztán túlságosan komolyan válaszolok, túl keveset és mindig használok kézjeleket (nem tudom miért :( Pl ha mondom hogy mentem bickizni ide vagy oda akkor mindig arra legyintek a kezemmel).
Melyik lánynak jönne be egy komoly, unalmas, félős, csúnya humortalan fiú? Ezért inkább nem is próbálkozom lányoknál és nem is tervezem (fiúknál sem.. A lányokat szeretem, de nem merek beszélni 1-el sem).
Ha elkezd beszélni velem 1 lány a folyosón ő is csak azért jön oda hogy mrgkérdezze hol van xy (fiú).. Kösz
Innen ered az hogy én azt érzem hogy nem szabad barátkozonom mert alsóbbrendű vagyok. (Ha 1 fiú rám néz akkor már elkezdek félni mert régen is engem közösítettek ki és bántottak mikor csúnya voltam)
Amikor meg lány néz rám akkor meg egyből azt érzem azért néz hogy úúú :S de csúnya... (én is ezt gondolom.. Ha vannak sokkal bátrabb, erősebb, jóképűbb fiú akkor miért nézne pont engem?)
A társaság... Ha bekerülnék valahova (tudom ez nem így megy) és ha hasonló módon bánnának velem mint régen (nem annyira drasztikusan) vagy nem ugyan annyi törődést kapnék akkor egyből megint előjön az alsóbbrendűségi érzés és inkább én venném ki magam a csoportból.
A másik meg hogy ha valaki elkezdene törődni velen vagy hívnának buliba akkor egyből azt hinném.. Ja jó vicc... Biztos csak szórakozik... Csak azért hív mert nincs más.
Ha pedig egy lány kezdene érdeklődni utánam akkor olyan gondolatok járnának a fejemben hogy pár összeszokott haver (nem az enyémek) küldött hozzám egy lányt csak azért hogy majd mikor több lenne akkor koppanhassak hogy: haha vicc volt.. Hulye vagy hogy elhitted.
Az a gondolat hogy én összejöjjek egy nekem is tetsző lánnyal az egyenesen lehetetlen... Ott van tobb százezer jóképű... És pont én kellek valakinek? Persze...
Nekem már az lenne fura hogy nem egyedül vagyok.
Meg ha lenne társaságom vagy érdeklődnének a lányok akkor miről beszélhetnék? Egész nap itthon ülök..
Bocsi hogy ennyire sajnáltatós lett a szöveg, de nem annak szántam.. Ezek csak az okok :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!