Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Hogy szabaduljak ki ebből a...

Hogy szabaduljak ki ebből a körből?

Figyelt kérdés
37éves vagyok. Van egy kislányom.Nem dolgozom. Van egy párom, most anyagilag ő segit,de munkát keresek. Egész nap itthon vagyok, főzök, mosok, takaritok, gépezek, elmegyek futni, de mindent egyedül csinálok. Annyira magányos vagyok.Mit tehetnék ez ellen??? És mivel a kislányom egyke, ő is magányos lesz felnőtt korára? Mert azt nem látja,hogy anya társasági életet élés igy meg sem tanulja. Nekem még van testvérem és igy is őrülten magányos vagyok, de neki még az sem lesz... Mit tegyek,hogy sem én, sem ő ne legyen magányos???
2015. ápr. 22. 11:54
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
hány éves a lányod? vidd el játszótérre, sétálni, valami ingyenes programra, emberek közé...
2015. ápr. 22. 12:06
 2/19 A kérdező kommentje:
Hat éves. De igazából nem akartom arra tanitani, hogy az emberekkel kapcsolatot alakitson ki, mert egyik kapcsolat sem olyan tartós, mint a testvéri kapcsolat.Neki pedig az nem lesdz, meg kell tanulnia a magányt, mert sajnos ez lesz számára a jövője.
2015. ápr. 22. 12:11
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

"De igazából nem akartom arra tanitani, hogy az emberekkel kapcsolatot alakitson ki, mert egyik kapcsolat sem olyan tartós, mint a testvéri kapcsolat."

Ezzel csak azt fogod elérni, hogy kamasz korában depis lesz, magába fog fordulni, stb.

2015. ápr. 22. 12:27
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

nekem 3 testvérem van, de a legjobb barátommal sokkal testvériesebb a viszonyunk...3 tesóm közül egyiknek sem adnék kölcsön 5000-nél nagyobb összeget, legjobb barátomnak 100+-ot is adnék...

hiába van egy kapcsolat egy életen át ha a minősége nem megfelelő...

azért lesz a magány a jövőre mert te ezt szánod neki...de ő még kitörhet belőle...ha nem engedi, hogy a te negatív felfogásod kihasson rá, akkor ő még megmenthető...

és te írtad van testvéred mégis magányos vagy...szóval még a testvéri kötelék sem elég a magány száműzéséhez...emberekkel kellene találkoznod és nem magadat sajnáltatnod, mert ez a lányodra is kihathat!

2015. ápr. 22. 12:30
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Na, szep.. Miert akarod maganyra itelni ot is?

Nekem nincs testverem, gyerekkoromban barataim sem nagyon voltak (mas orszagbol koltoztunk Magyarorszagra ovodas koromban, nem beszeltem a nyelvet, nehez volt a beilleszkedes).. Megsem lettem felnott koromra maganyos, olyan barataim vannak, akikre barmikor szamithatok. Nem kell ahhoz testveri kapcsolat, hogy szamithass valakire.

Ne akard ezt elore elvenni a lanyodtol, lathatoan neked sem tesz jot a magany, szerintem igenis jot tenne neki a kozosseg, engedd baratkozni mas gyerekekkel, kozos programot csinalni az ovodas/iskolas tarsaival.. Onallosagra, taplraesettsegre lenne jo nevelni a gyereket, nem maganyra, igy megtalalja majd o a helyet a kozossegben, ha nem veszed el tole a lehetoseget..

2015. ápr. 22. 12:38
 6/19 A kérdező kommentje:
Minden délután leviszem a játszótérre,deottakorosztályában csakis fiúk vannak... Rossz nézni, ahogy fut utánuk, ők meg nem veszik be,mert lány.És igen.Nem látom értelmét a kapcsolatoknak.Nekem is volt barátnőm,nem is egy,mégis mindenhova (piacra, ruhásboltba, stb.) egyedülkellett mennemés a mai napig issajnos egyedülkellmennem mindenhová,mertnincs akit megkérdezhetnék, hogyeljönne e velem. Ezek a barátok, idézüjelesen,mársehol sincsenek,senki nem irrám, nem hiv fel, nem érdeklek senkit. És a lányomnál is ezt látom, hogy kb.olyan kisugárzása van, mint nekem, senki nem akar vele játszani,mindigő fusson mások után...
2015. ápr. 22. 12:49
 7/19 A kérdező kommentje:
Már a tesómmal nem akarom tartani a kapcsolatot,mert lelkiismeretfurdalásom van amiatt, hogynekem van valakim,neki, mármint a kislányomnakmegnemlesz senki,akifelhivja pl. hetente.
2015. ápr. 22. 12:57
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Ne vetítsd ki az érzéseidet a lányodra! Azért mert te csalódtál, nincsenek barátaid, attól még a gyerekednek lehet majd színes és kielégítő társasági élete, lehetnek igaz barátai. Nekem 16 évig nem volt testvérem, így lényegében egyedül nőttem fel, mégis vannak barátaim.

Szerintem inkább nézz magadba és tedd fel magadnak a kérdést, hogy vajon miért nincsenek barátaid.

2015. ápr. 22. 12:58
 9/19 mtke ***** válasza:
65%
Most biztos mindenki lepontoz majd de ezt le kell írnom! Menj pszichológushoz valami nem stimmel nálad és ezt a gyereked fogja megsinyleni
2015. ápr. 22. 13:09
 10/19 A kérdező kommentje:
Ez jó kérdés,hogy nekem miért nincsenek barátaim. El fogok rajta gondolkodni. De szerintetek mit tegyek ezzela dologgal, hogy ha felhiv a testvérem,már szinte nem is akarok vele beszélgetni, mert lelkiismeret-furdalásom van amiatt,hogy nekem van tesóm, nekimeg nem lesz.Vajon a lányomat ki hivja majd felpl.hetente, hogy mi van vele,mint engem a tesómat??? Majd a barátok? Na ne már.... Megmondom. SENKI. És ilyen életet kellélnie,miattam.
2015. ápr. 22. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!