Ti is éreztétek már hogy mások vagytok?
Figyelt kérdés
Egy lassan 16 éves lány vagyok.Mindig is kissé zárkózott voltam, persze barátaim voltak de nem olyan nagyon sok.Mindenkivel el tudok beszélgetni udvarias szinten, mindenki kedvesnek tart de nem nagyon nyílok ki az embereknek, nincsenek mély barátságaim.Inkább olvasni szeretek, de azt nagyon, és szeretek új dolgokat tanulni.Idáig nem nagyon figyeltem rá hogy hogy viselkedem de most látom csak hogy a korombeliek mennyivel másképp viselkednek.Buli,pasik meg hasonlók.A régi barátaim is kezdenek máshogy viselkedni, akikkel régen jól elvoltam, most néha úgy érzem hogy unalmasnak tartanak.Amikor az emberekkel beszélek azon szoktam agyalni hogy mit mondjak hogy ne untassam őket.Meg vannak ezek a csendek amikor beszélünk, nnemjut eszembe semmi és semmit és borzalmasan kínosnak érzem, folyton azon rágódok hogy biztos uncsinak tartanak.Az emberek körülöttem mindenről el tudnak beszélgetni, jókat hülyülnek mindenen és emiatt úgy irigylem őket.Olyan másnak érzem magam, engem nem izgatnak azok a dolgok amik például az osztálytársaimat, ők egy könyvet se vesznek kezükbe, olyan dolgok érdeklik őket amik engem nem igazán.És az a baj hogy a legrégebbi barátaim is kezdenek így viselkedni, bulikba járnak és pasijuk van én pedig teljesen úgy érzem hogy baj van velem.Néha olyan magányosnak érzem magam, és elfog ez az érzés hogy egyedül fogok maradni, túl másnak tartanak az emberek.Félek hogy sose lesz fiúm, mert a fiúkkal úgy vagyok hogy vagy nincs közös témánk és megint csak a kínos csönd, vagy alapból túl zárkózott vagyok hogy beszéljek velük.És hiába próbálok tenni ellene, nem tudok máshogy viselkedni.Próbáltam lazábban beszélgetni az emberekkel de nem igazán jött össze.És néha elfog a depressziós érzés hogy magányos vagyok és ennek az egész világnak semmi értelme, és néha nem értem hogy a korombeliek hogy tudnak ilyen felhőtlenül boldogok lenni olyan dolgoktól mint egy buli, mikor engem inkább egy jó könyv dob fel.Miért vagyok ennyire más? Mintha nem passzolnél a világba.Vagy csak amiatt aggódok ezen annyit mert pont egy ilyen korban vagyok? De akkor a többiek miért nem? Bocsi hogy kisregényt írtam de tényleg kellene a segítségetek.2015. júl. 20. 22:18
11/13 anonim válasza:
Szia!:) 15 lány vagyok. Tavaly ballagtam el általános iskolából (most leszek 10.es). A régi osztálytársaim mind összejárnak éjjel nappal együtt vannak. Elején még hívtak engem is de amikor elmentünk mondjuk moziba.. 6. osztályban voltam utoljára..:D akkor nem igazán találtuk meg a közös hangot. Mivel rendszeresen sportolok ezért a délutánjaim mindig foglaltak, mindig lemaradtam a nagy témázásokról és amikor a moziban is beszélték hogy húú Bence összejött Krisztivel.. Ki az a Bence?? Szóval soha nem volt semmi közös dolog amiről tudtam volna velük beszélgetni, úgyhogy teljesen eltávolodtam tőlük. Viszont van szerencsém minden nap megkapni a snapchataket: megint berúgtunk... Én most már teljesen a sport felé fordultam. Élsport osztályba járok, versenyekre hétvégenként, legjobb barátnőm is ezt csinálja. Holnap megyek kiállításra.. az edzőtársaimmal. Igazából csak az a lényeg hogy keress olyan embereket akikkel közös az érdeklődési körötök pl. suliban, más évfolyamokon. Mondanám hogy menj el ilyen klubokba, de ha nekem új helyekre kell menni azt igazi rémálomként fogom fel. Nem igazán szeretek beszélgetni olyanokkal akiket nem ismerek jól mert szégyenlős vagyok és kb meg sem tudok szólalni:D Még egy recepcióshoz sem merek odamenni. Tuti, hogy mindketten rá fogunk találni a nagy Ő-re, bár az én esetemben nem vagyok ebben oly biztos:D (Én is imádok olvasni. Legjobban a vörös pöttyös könyveket szeretem:) És ajánlom figyelmedbe a sorozatokat van egy pár nagyon jó:P
12/13 A kérdező kommentje:
Hát én is valami hasonló helyzetben vqgyok,nem igazán találom a közön hangok ha ilyen témákról van szó.Szerintem a sprotolás nagyon jó dolog, ezerszer jobb program mint minden héten részegre inni magad.A klubbokkal hasonló helyzetben vagyok, nem hiszem hogy bárkivel le tudnék állni csak úgy dumálni.Nagyon aranyos lánynak tűnsz,ráadásul sportember is vagy szóval szerintem nyugodtam biztos lehetsz magadban,biztos rátalálsz majd a nagy Ő-re :D
Egyébként azt hiszem megtaláltam a nekem való embereket, akikkel felhőtlenül boldog vagyok és nem aggódog azon hogy úristen mit mondjak hogy ne unatkozzanak, mert egy percig sem tudunk unatkozni:D úgyhogy köszönöm a bátorításokat mindenkitől!^^
2015. júl. 29. 09:36
13/13 anonim válasza:
Szia előző vagyok:D Nem csak mi vagyunk ilyenek akik nem részegednek le minden nap. 9. osztály 2. félévében, mikor már annyira ismertem a lányokat az osztályban hogy hozzájuk mertem szólni, elmeséltük egymásnak hogy mi volt az első benyomásunk a másikról és kb mindenkinek ugyanaz: úú basszus én nagyon féltem tőled.. nem mertem megszólalni nehogy valami rosszat mondjak és kinevess.. Aztán persze más osztályokban nem volt ilyen probléma. Ott voltak az elevenebbek akik egyből kérdezték hogy ki a kedvenc előadód kedvenc számod ( nem mertem nekik mondani hogy Lana Del Rey mert tuti lefikázzák ) hol vásárolsz stb. Aztán kiderült hogy vannak mások is akik nem csak azt a zenét szeretik amit rádión nyomatnak hanem van saját ízlésük zenében öltözködésben nem mindig moziba járnak nem váltogatják a pasijukat napról napra.Nem tudom hogy milyen környékre jársz iskolába de lehet, hogy ez is gond, amiért nem találsz hozzád hasonló embereket magad körül. Ez nem azt jelenti hogy valami hiba van benned, csak még nem találtad meg azt a közösséget ahová tartozol. Azt írtad hogy szeretsz olvasni, látom tudsz helyesen írni. Mindenképp tanulj jól, mert ha dolgozni kezdesz, az alapján amit leírtál nem valószínű, hogy a takarítók utcaseprők között fogod meglelni az igaz barátságot. Velük soha sem fogsz tudni értelmes dolgokról beszélgetni, mert egyszerű emberek. Még életemben nem írtam ennyit gyakori kérdéseken:DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!