Ti is éreztétek már hogy mások vagytok?
Nyilván a kor miatt de nem vagy egyedül :)
Én is totál ugyanez vagyok. Zárkózott, néha elvagyok haverokkal. Nem tudnak érdekelni az általános témáik (általában kimerülnek a zene,játék,szex,pia kategóriában). Jó néha erről is jó beszélgetni de nem állandóan. Regélnek hogy ki hogy rúgott be, ki milyet bulizott. Aztán jövök én "Hát..ő..izé...HU-t hallgattam és fantasy regényeket olvastam". Na a reakciók, hogy úristen nincs életed, elbas zod a fiatalkorod stb. Tudnék én bulizni ha hasonló érdeklődésű emberekkel lennék. Én is a magánytól félek leginkább, hogy már szinte mindenkinek van csaja nekem nincs. Én is félek hogy unalmas leszek, vagy csúnya vagyok.. És ez megöli az egészet.
Valahogy nem köt le hogy ki hányszor szokott recsizni, meg hogyan issza magát részegre. Nem buli ahol megy a vrumvrumtuctuc zene, és mindenki kavar mindenkivel. Inkább egy szalonnasütés szűk baráti körrel, kint a mezőn. Vagy közös bicajozás, séta. Bámulni a csillagokat, csak úgy gondolkozni a semmin..
Simán más vagy mint a többiek. Szerintem ez jó mert valamennyire van egyéniséged, nem vagy egy tömeggyártmány. Majd rájössz hogy nem is olyan rossz ez :)
Van egy baratom aki totál olyan mint te, meg a kor is stimmel nagyjabol. Szinten zárkózott, nem tul beszédes, es nalunk is néha beáll a csend. Viszont: En az egyik legjobb barátomnak tartom. Barmikor számíthatok ra es én is segítek neki.
Ezzel a példával csak annyit akartam érzékeltetni: Egyaltalan nem vagy reménytelen vagy rosz helyzetben. Te is gond nelkul talalhatnal baratokat, es fogsz is.
Ja, hogy valami gyakorlati tanácsot is adjak: készülj fel előre három témával, amit a kínos csendekben előrántasz. Például az időjárás, valami aktuálpolitikai esemény, meg valami harmadik közéleti aktualitás. Ezeket így bedobod, és meg van oldva.
A másik alapvető nagy trükk, hogy ha nincs miről beszélned, beszéltesd a másikat. Ezt kombinálhatod az előző megoldással is: Mi van veled? Mit szólsz ehhez a nagy meleghez/hideghez/változékony időjáráshoz? Mit gondolsz erről a [aktuális téma]?
Ez mindig bejön, mert a legtöbben imádnak magukról beszélni, mivel titokban mindenki mélységesen hisz abban, hogy ő a világ közepe. Miközben beszélsz, bólogatsz, a megfelelő helyeken azt mondod: igen; nem; nagyszerű, gratulálok!; ez nem semmi!; ez fantasztikus!; illetve: sajnálom; részvétem; ez borzasztó; ez nagyon nehéz lehetett.
Közben legyél barátságos, molyogj, érezz együtt.
Ha ennyit teszel, az emberek meg lesznek róla győződve, hogy egy barátságos, empatikus, intelligens emberi lény vagy, aki nagyszerű társalgó.
Negyven éves vagyok, ezt csinálom régóta, rólam is ezt képzelik. Akkor is ezt teszem, ha a másik hülyeséget beszél, mert senki nem vevő arra, hogy ellentmondjanak neki és ráébresszék, mekkora marha.
A saját véleményemet csak akkor közlöm ha kérdezik, és tudom hogy nem lesz bántó a másiknak.
Ja, és én is olyan voltam fiatalon, mint te, meg még több milliárd emberi lény rajtunk kívül. Szóval csak hajrá, nagyon egyszerű módon óriási sikereket fogsz elérni ezen a téren.
De ezzel nincs baj,attól még,hogy más vagy,nem vagy rosszabb.
Sőt.
Egy beszélgetés minősége 2 emberen múlik,nem "kell" csak neked tenni érte :)
Ha ezt észben fogod tudni tartani,akkor nem fogsz talán annyira rágörcsölni.
Megnyugodtam hogy nem csak én vagyok így:)
#3-as válaszoló én is inkább szerem a nyugisabb dolgokat, sokszor érzek hasonlóan
#6-os köszi a tippeket használn
Bocsi túl hamar elküldte.
Szóval azt akartam mondani hogy használni fogom amiket írtál:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!