Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Ti is éreztétek már hogy...

Ti is éreztétek már hogy mások vagytok?

Figyelt kérdés
Egy lassan 16 éves lány vagyok.Mindig is kissé zárkózott voltam, persze barátaim voltak de nem olyan nagyon sok.Mindenkivel el tudok beszélgetni udvarias szinten, mindenki kedvesnek tart de nem nagyon nyílok ki az embereknek, nincsenek mély barátságaim.Inkább olvasni szeretek, de azt nagyon, és szeretek új dolgokat tanulni.Idáig nem nagyon figyeltem rá hogy hogy viselkedem de most látom csak hogy a korombeliek mennyivel másképp viselkednek.Buli,pasik meg hasonlók.A régi barátaim is kezdenek máshogy viselkedni, akikkel régen jól elvoltam, most néha úgy érzem hogy unalmasnak tartanak.Amikor az emberekkel beszélek azon szoktam agyalni hogy mit mondjak hogy ne untassam őket.Meg vannak ezek a csendek amikor beszélünk, nnemjut eszembe semmi és semmit és borzalmasan kínosnak érzem, folyton azon rágódok hogy biztos uncsinak tartanak.Az emberek körülöttem mindenről el tudnak beszélgetni, jókat hülyülnek mindenen és emiatt úgy irigylem őket.Olyan másnak érzem magam, engem nem izgatnak azok a dolgok amik például az osztálytársaimat, ők egy könyvet se vesznek kezükbe, olyan dolgok érdeklik őket amik engem nem igazán.És az a baj hogy a legrégebbi barátaim is kezdenek így viselkedni, bulikba járnak és pasijuk van én pedig teljesen úgy érzem hogy baj van velem.Néha olyan magányosnak érzem magam, és elfog ez az érzés hogy egyedül fogok maradni, túl másnak tartanak az emberek.Félek hogy sose lesz fiúm, mert a fiúkkal úgy vagyok hogy vagy nincs közös témánk és megint csak a kínos csönd, vagy alapból túl zárkózott vagyok hogy beszéljek velük.És hiába próbálok tenni ellene, nem tudok máshogy viselkedni.Próbáltam lazábban beszélgetni az emberekkel de nem igazán jött össze.És néha elfog a depressziós érzés hogy magányos vagyok és ennek az egész világnak semmi értelme, és néha nem értem hogy a korombeliek hogy tudnak ilyen felhőtlenül boldogok lenni olyan dolgoktól mint egy buli, mikor engem inkább egy jó könyv dob fel.Miért vagyok ennyire más? Mintha nem passzolnél a világba.Vagy csak amiatt aggódok ezen annyit mert pont egy ilyen korban vagyok? De akkor a többiek miért nem? Bocsi hogy kisregényt írtam de tényleg kellene a segítségetek.

2015. júl. 20. 22:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
A többi kamasz ugyan ezt érzi. Lehet, hogy mássla kapcsolatban, de nem, nem te vagy az első és egyetlen.
2015. júl. 20. 22:21
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan ugyanolyan vagy, mint a többiek. Ebben az életkorban ez tipikus. Majd kinövöd.
2015. júl. 20. 22:23
 3/13 anonim ***** válasza:
69%

Nyilván a kor miatt de nem vagy egyedül :)

Én is totál ugyanez vagyok. Zárkózott, néha elvagyok haverokkal. Nem tudnak érdekelni az általános témáik (általában kimerülnek a zene,játék,szex,pia kategóriában). Jó néha erről is jó beszélgetni de nem állandóan. Regélnek hogy ki hogy rúgott be, ki milyet bulizott. Aztán jövök én "Hát..ő..izé...HU-t hallgattam és fantasy regényeket olvastam". Na a reakciók, hogy úristen nincs életed, elbas zod a fiatalkorod stb. Tudnék én bulizni ha hasonló érdeklődésű emberekkel lennék. Én is a magánytól félek leginkább, hogy már szinte mindenkinek van csaja nekem nincs. Én is félek hogy unalmas leszek, vagy csúnya vagyok.. És ez megöli az egészet.

Valahogy nem köt le hogy ki hányszor szokott recsizni, meg hogyan issza magát részegre. Nem buli ahol megy a vrumvrumtuctuc zene, és mindenki kavar mindenkivel. Inkább egy szalonnasütés szűk baráti körrel, kint a mezőn. Vagy közös bicajozás, séta. Bámulni a csillagokat, csak úgy gondolkozni a semmin..

Simán más vagy mint a többiek. Szerintem ez jó mert valamennyire van egyéniséged, nem vagy egy tömeggyártmány. Majd rájössz hogy nem is olyan rossz ez :)

2015. júl. 20. 22:29
 4/13 anonim ***** válasza:
Ne aggódj amiatt amiért te másképp viselkedel és mások érdekelnek, nem csak te vagy ezzel így, és lehet hogy pont a hozzád hasonlókkal találnád meg a közös hangot.:)
2015. júl. 20. 22:29
 5/13 Firedoom ***** válasza:

Van egy baratom aki totál olyan mint te, meg a kor is stimmel nagyjabol. Szinten zárkózott, nem tul beszédes, es nalunk is néha beáll a csend. Viszont: En az egyik legjobb barátomnak tartom. Barmikor számíthatok ra es én is segítek neki.

Ezzel a példával csak annyit akartam érzékeltetni: Egyaltalan nem vagy reménytelen vagy rosz helyzetben. Te is gond nelkul talalhatnal baratokat, es fogsz is.

2015. júl. 20. 22:30
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Ja, hogy valami gyakorlati tanácsot is adjak: készülj fel előre három témával, amit a kínos csendekben előrántasz. Például az időjárás, valami aktuálpolitikai esemény, meg valami harmadik közéleti aktualitás. Ezeket így bedobod, és meg van oldva.

A másik alapvető nagy trükk, hogy ha nincs miről beszélned, beszéltesd a másikat. Ezt kombinálhatod az előző megoldással is: Mi van veled? Mit szólsz ehhez a nagy meleghez/hideghez/változékony időjáráshoz? Mit gondolsz erről a [aktuális téma]?

Ez mindig bejön, mert a legtöbben imádnak magukról beszélni, mivel titokban mindenki mélységesen hisz abban, hogy ő a világ közepe. Miközben beszélsz, bólogatsz, a megfelelő helyeken azt mondod: igen; nem; nagyszerű, gratulálok!; ez nem semmi!; ez fantasztikus!; illetve: sajnálom; részvétem; ez borzasztó; ez nagyon nehéz lehetett.

Közben legyél barátságos, molyogj, érezz együtt.

Ha ennyit teszel, az emberek meg lesznek róla győződve, hogy egy barátságos, empatikus, intelligens emberi lény vagy, aki nagyszerű társalgó.

Negyven éves vagyok, ezt csinálom régóta, rólam is ezt képzelik. Akkor is ezt teszem, ha a másik hülyeséget beszél, mert senki nem vevő arra, hogy ellentmondjanak neki és ráébresszék, mekkora marha.

A saját véleményemet csak akkor közlöm ha kérdezik, és tudom hogy nem lesz bántó a másiknak.

Ja, és én is olyan voltam fiatalon, mint te, meg még több milliárd emberi lény rajtunk kívül. Szóval csak hajrá, nagyon egyszerű módon óriási sikereket fogsz elérni ezen a téren.

2015. júl. 20. 22:36
 7/13 anonim ***** válasza:
Nem vagy más, van aki társasági ember és van aki nem, nem több egyik se a másiknál, de az emberek szeretik egyedinek és különlegesnek érezni magukat.
2015. júl. 20. 22:43
 8/13 opened paradise ***** válasza:
53%

De ezzel nincs baj,attól még,hogy más vagy,nem vagy rosszabb.

Sőt.

Egy beszélgetés minősége 2 emberen múlik,nem "kell" csak neked tenni érte :)

Ha ezt észben fogod tudni tartani,akkor nem fogsz talán annyira rágörcsölni.

2015. júl. 21. 00:09
 9/13 A kérdező kommentje:

Megnyugodtam hogy nem csak én vagyok így:)

#3-as válaszoló én is inkább szerem a nyugisabb dolgokat, sokszor érzek hasonlóan

#6-os köszi a tippeket használn

2015. júl. 21. 16:02
 10/13 A kérdező kommentje:

Bocsi túl hamar elküldte.

Szóval azt akartam mondani hogy használni fogom amiket írtál:)

2015. júl. 21. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!