Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Hogyan tudnék barátot szerezni?

Hogyan tudnék barátot szerezni?

Figyelt kérdés

Nem volt normális kapcsolatom, abból is csak 2 és egyik se tartott 1 hónapnál tovább. Nem vagyok nagyon oda a tömegért, nyáron most ki se mozdultam, általában csak itthon gépezek, de unalmas és kezdem egyedül érezni magam. Mivel szinte soha nem megyek el sehova egyedül (hívni meg már nincs ki, megszakadt a kapcsolatom minden ismerősömmel szinte) fogalmam sincs, hogy kellene ezt elkezdeni. Lehet rám azt mondani, hogy emberekhez hülye vagyok, nem tagadom. Ezért kérnék valami tanácsot.

16/L

2015. júl. 18. 15:30
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Nem tudom kinek mi a szándéka, akik átvertek mind közel kerültek hozzám annyira, hogy minimum a nevemet és a hangomat ismerjék.

Próbálok tovább lépni, de újra meg újra ugyan az játszódik le. Talán elmegyek egy eseményre a nyáron, de nem tudom mi lesz. (Tömeg miatt "menekülök" onnan fél órán belül szinte mindig, nem érzem jól magam házon kívül.)

2015. júl. 18. 17:37
 12/27 anonim ***** válasza:
Továbbra is javaslom, hogy barátkozzunk :)
2015. júl. 18. 17:43
 13/27 anonim ***** válasza:
Már nem azért de unalmasak az itteni magányos vagy barátkozni akaró lányok,állandóan ezt fujják évröl évre hogy mások mint a többi ember és hogy másokban van a hiba nem bennük..Az ilyen embereknek eszük ágába sincs megváltozni csak sajnáltatják magukat..Komfort zónába jobb nekik..Semmi sem változik ha semmin sem változtatunk..És igen csalódni kell százszor ezerszer,mig boldog leszel egyetlenegyszer..
2015. júl. 18. 18:36
 14/27 A kérdező kommentje:
Sosem mondtam, hogy bennem nincs hiba. Tisztában vagyok vele a személyiségem idegesítő, tényleg képes vagyok a hisztire, egyedül nem vagyok semmire képes, mégis ha segítségért fordultam eddig az emberekhez magamra hagytak.
2015. júl. 18. 18:45
 15/27 anonim ***** válasza:

Látod, itt kezdődik a probléma... hogy TTE SEM SZERETED MAGADAT! Először próbáld meg elfogadni magadat olyannak, amilyen vagy! aztán ha kibékültél magaddal, akkor képes leszel másokat is szeretni :-)

Ezenkívül egy 1 hónapos kapcsolatra nem lehet azt mondani, hogy barátság!

Most leírok Neked valamit, ha akarod, megfogadod, hanem, hát akkor nem tudok segíteni...

Én úgy élem az életemet, hogy van 3 kör körülöttem:

1. kör roppant széles, benne van egy csomó ember, a Lidl-ben a pénztárostól kezdve a szomszédokig, a gyerek tanáráig mindenki. mosolygok rájuk (őszintén), beszélgetek velük - szinte MINDENKI belefér

2. kör: na ide már kevesebben férnek be - ez a kör a több, mint jó ismerős, már majdnem barát, de mégse, mert náluk azért vannak erkölcsi fenntartásaim, pl. láttam már tőle olyan dolgot, amivel nem tudok azonosulni (mondjuk megcsalta a férjét, de egyébként totál jóba vagyunk)

3.-ik kör: BARÁT! Na ilyen nagyon kevés van, kb. 2... De ők azok, akiknek BÁRMIKOR BÁRMIT MEGTENNÉK ÉS VISZONT (természetesen nem büntetendőt :D )

Pl. ha 3 ezer ft-om van és 2.500-at kölcsönkér, akkor adok neki - még az is lehet, vissza sem kérem :-)

vagy éjjel felhívna, hogy bajban van, mennék, segítenék. De az ilyen kapcsolatokhoz azért sok idő kell, kiismerni a másikat.

Engem is vágott át régen egy legjobb barátnőm (nem a mostani), fájt is, de ez nem az én problémám, mivel ez az Ő jellemhibája.

Ilyenkor az önsajnálat semmit nem ér - tovább kell lépni :-)

Ja, és még egy fontos dolog:ha az átvágából azt szőri le valaki, hogy akkor nem bízom meg senkiben, nem szeretek inkább senkit, akkor tényleg el fog magányosodni.

A szeretés kockázattal jár! - bizony megsérülhetünk...

Viszont én sokkal jobban szeretek így élni, ilyen "melegben", hogy ha valaki meglát, akkor rám mosolyog, megörül nekem, - mintha állandóan fagyos levegő lenne körülöttem...

TE DÖNTESZ! mit választasz...

2015. júl. 18. 19:08
 16/27 anonim ***** válasza:

A barátság adok-kapok viszony, és lassan alakul ki.

El kell hinned, hogy nem vagy menthetetlenül hülye, kiállhatatlan és ronda, mert ha nem hiszed el, hogy tudsz adni, és nem állsz rá készen, akkor kapni se sokat fogsz. Ne utáld se magadat, se a többi embert, mert úgy nem működnek a kapcsolatok.

Meg kell bíznod az emberekben. Néha hátba szúrnak, ez van, olyankor fel kell állni. Nehéz, de máshogy nem megy. Hidd el, a többség nem bántani akar.

Nem baj, ha nem szereted a tömeget, de azért emberek közé menni muszáj, ha ismerkedni akarsz.

És készülj fel arra, hogy a barátok nem jönnek csőstül. Beszélgetni kell, ismerkedni, igen, idegenekkel. Évekbe telhet, amíg egy (egyetlen egy!) kapcsolatodra rámondhatod, hogy igen, ez tényleg barátság. Azok, akik kimozdulnak, általában haverokkal, jó ismerősökkel mennek.

2015. júl. 19. 01:05
 17/27 A kérdező kommentje:
Ismerőseim maradéka utazik vagy egyszerűen csak nem érdeklem. Osztályom meg csak fiúból áll. Ismerősök akkor szerintem itt kilőve. Társaságba meg hiába mennék, nem beszélek, nincs téma amit fel tudok hozni, mert sosem érdekelte senkit a véleményem. Ha elvétve kérdeznek valamit válaszolok.
2015. júl. 19. 10:07
 18/27 Firedoom ***** válasza:
89%

Nem kell feltétlenül nagy tarsasagba menned, néha eleg egy kisebb 5-10fos is, azt meg nem lehet tömegnek nevezni. Olyanokat keress akikkel megegyezik az érdeklődési korod: Ha sakkozol akkor sakk klubb, ha kosarazol akkor kosarmeccs, edzses, stb.

Engem is szurtak mar hatba, de felaltam es nagy nehezen talaltam ujra baratokat. Nalam a baráti kor ugyan olyan szűk mint az elozo valaszoloe, összesen 3embert mondok baratomnak, a tobbi haver. Feladni soha nem szabad! Ezt fogadd meg. En eszerint gondolkodom az elet minden teruleten, es többnyire el is érem a celjaimat.

Csunya vagy? Kibírhatatlan? Hisztis? Ki tudja? A vilagon el parmilliard ember, biztos van olyan akinek te vagy a "nagy ő" vagy mi a fene. Lehet, hogy csak önbizalom hiány, önértékelési zavar vagy valami hasonlo. Dobalozhatunk meg hasonlo szavakkal, de ismeretlenkent csak annyit tudok mondani: Ismerd meg magad. Ismerd a jo es rosz tulajdonsagaidat es szelektalj, valtoztass.

Nem olyan nehez elbeszélgetni az emberekkel, mint ahogy anno hittem, de megvannak a maga veszélyei. Fognak meg hatba szurni, fogsz meg csalódni, árulnak meg el. En is felek ettol, te is félsz, mindenki fel. De ha nem próbálod, ha nem adsz neki esélyt akkor nem is fog változni.

18/f

2015. júl. 19. 11:44
 19/27 anonim ***** válasza:

Én szívesen ismerkednék veled. Kicsit én is ilyesmi vagyok, bár nem utálom a tömeget se és azért ki szoktam mozdulni, de mégis én is egyedül érzem magam. Nem vernék át senkit se, így téged se, bár nem kérhetem, hogy bízz meg bennem, hisz nem ismersz. De ha nem is ismerkedsz, akkor jó se történhet. Akkor már inkább, ha valakivel nem jössz ki jól, vagy untat, akkor ne beszélgess vele tovább és keress mást. Egyszer csak találsz vkit, akivel nem unalmas beszélgetni :) és mondjuk még megbízható is. Nem minden fiú szemét, csak sok xD

23/f

2015. júl. 20. 00:41
 20/27 anonim ***** válasza:

Úgy tűnik, hiába adtak itt többen is hasznos tanácsot, még csak el sem gondolkodsz azon, amit mondanak (pl. mi érdekel? kezdj el olyan helyeken forgolódni, ismerősöket szerezni)- csak fújod a magadét.

Tudod ez a legnagyobb baj, hogy idejössz, tanácsot kérsz, de amit mondunk, azon még csak el sem gondolkodsz!!!

Annyira magadba fordultál, hogy igazából Téged sem érdekel, amit írtunk - legalábbis így látom.

Így valóban nem lehet barátokat szerezni, ha nem érdekel, amit mond a másik ...

Bezártad az ajtót és bárki kopogtat, még csak ki sem nézel, nemhogy beengednéd... Márpedig, ha nem is engeded be, aki Hozzád jön, (jelképesen), de legalább kimennél megkérdezni, mit akar?

Nem megbántani akarlak, hanem érzékeltetni, rávilágítani: miért is nincs barátod?

2015. júl. 20. 09:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!