Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Honvágy? Ti mit tennétek?

Honvágy? Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Adódott egy lehetőség, hogy Berlinben tanulhatok idősgondozást 3 évig. Ingyenesen, mert ez EU által támogatott az egész. Ezt megelőzően volt egy 4 hónapos német nyelvi képzésem, amit szintén az EU állt, és B1-es szintet értem el vele, a nulláról. Most pénteken indulnánk a csoporttal Berlinbe, 6 hét próbaidőre (gyakorlatra), most még nem lenne suli. Majd csak szeptember 1.-től kezdődik, annak akivel elégedettek a 6 hét után. Havi 818€ -t kapunk ösztöndíjra majd. Bármikor ki lehet lépni a programból, mindenféle következmény nélkül... Viszont, most döbbenek rá hogy nekem nagyon nagy honvágyam lenne... Már most minden bajom van, pedig ki sem mentem még. Igaz, hogy itthon esetleg üzembe tudnék elmenni dolgozni, ott keresnék havi 100-110-et nettóba. De nem tudom mit tegyek... Félek hogy a munka sem menne a 6 hét alatt így, hogy ilyen erős honvágyam lenne. Túl sok minden köt ide, a családom, a barátok, a kutyám, a megszokott programjaim.... Egyszerűen nem tudom mi tévő legyek.
2015. júl. 6. 10:30
1 2
 11/12 anonim válasza:

Akkor leírnám, hogy mik voltak ebben a programban! Ismerem.

1. Lakhatás NEM megoldott, csak a praktikumi időszakra, ami most a 6 hét. Utána, bizony fizetős! Ami 250-300€-ig terjed, többnyire 1 szoba.

2. Már 500€ marad, ebből elmegy 200€ kajára. Marad 300€, azaz kb. 100.000 Forint, amiből még van neked bérlet amit venned kell, és sok más. Ha még Te haza is akarsz adni, akkor te vagy éhezel, vagy épp nem fogsz hazamenni a családodhoz.

3. Ezek tudatában, nem kell a hattyúk halálát eljátszani, mint ahogy az utolsó tette. Ez a program annak jó, akinek nem kell haza segítenie, vagy nincs honvágya és nem jár haza! Úgy tudsz gyűjteni... Ezek nélkül nem!

2015. júl. 9. 20:50
 12/12 anonim válasza:
Ja, és ui.: Ha nagyon ki akar menni valaki, ahhoz nem kell ez a program, kérdezőnek van már nyelvtudása! Innentől csak pénz kérdés, és bárhol talál munkát, még ha csak mosogatni is. Nem minden ez a program, bárki tud lépni, nyelvtudással pláne.
2015. júl. 9. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!