Honvágy? Ti mit tennétek?
MobiPro program keretében. Bizonyos nyelviskolák indítanak ilyen projektet, és ennek keretében lehet kijutni is. Idén pl. én a Kecskeméti Korona Nyelviskolán keresztül csináltam meg a támogatott nyelvi képzést. Általában év elején indítanak ilyet, és kb. év közepén van vége. Én február 16.-n kezdtem és június 26.-n volt vége, és 27.-n kellett B1-es TELC nyelvvizsgát tenni.
Ez pedig az iskola, jövőre Elektrós képzést indítanak kint:
Elmondom, mitévő légy: Ébredj fel, és nyisd ki a szemed!
Gondolom,még nem dolgoztál üzemben Mo-n. Az a netto 100-110E legjobb esetben is csak több műszakban, pótlékokkal, túlórával jön össze. És megfingatnak rendesen: nem elég hogy ,meg kell szakadni, még cseszegetnek is ha kell, ha nem. Voltam olyan helyen, ahol a gyártósoron heti 4000 forint bónuszért marták egymást az emberek, amit jó ha havonta 2x meg is kaptak.Otthon aztán hiába vár a kutya,meg a barátok, amíg fiatal vagy, bírod, de 40 felett már annak is örülsz, ha 10 óra meló után beesel a tv elé. És a vezetők képesek pozitívumként azzal érvelni, hogy legalább BE VAGY JELENTVE!!! Röhej, egy vállalat Németo-ban legfeljebb 1x játszhatja meg, hogy nem jelent be, nálunk meg nemzeti sport lett.
Most még biztos nem okoz gondot az otthon biztosítása, a megélhetés, megtakarítás számodra. De idővel rájössz, hogy nagyon nehéz itthon úgy elhelyezkedni, hogy mindezt biztosítani tudd magadnak, és a gyerekeidnek. Hiába köt ide minden, az kevés lesz az önálló élethez. És jelzem, nem lesz jobb, még évekig.
Az idősgondozás elég megterhelő munka, mind fizikailag, mind lelkileg. Hallottam fekália kenegető öregemberekről, stb. De azt is érdemes mérlegre tenni, hogy Németo. egy elöregedő társadalom. Rengeteg magányos öreg emberrel, akik előbb-utóbb gondozásra szorulnak. Azt gondolom,hogy ha rátermett vagy, érdemes erre alapozni a jövődet, mert lehet, hogy nehéz a munka, de nagyon nem mindegy, hogy tiszta munkahelyen dolgozol 8-10 órát, ahol ha leülsz 5 percre, senki nem ad fegyelmit, és a félretett pénzből 25-30 év alatt, de hitel nélkül vehetsz magadnak egy kisebb lakást akár, vagy itthon kikészülsz egy mocskos, hajszolós gyárban, vagy irodában, ahol 2 ember munkáját kell végezned gombokért.
A honvágy legjobb csillapítója az értelmes elfoglaltság, és a hó végi bérjegyzék, amin szabad szemmel is látható összeg szerepel.
"honváygad" azért van MOST, mert nincs mivel elfoglalni magad és ezt "elvárja" a környezeted is.
Ha ott leszel, akkor nem lesz honvßaygad, mert egyrészt nem lesz idöd unatkozni, másrészt rájössz, hogy ott jobban élsz, harmadszor, ha nagyon magyar beszélgetésre vágysz, akkor ott van a telefon, internet skype, stb - egyáltalán nem leszel elvágva a magyar környezetedtöl.
A legdrágább költség Németben a lakhatás. Ha ez megoldott, nem értem,miért lenne kevés a 800 juro!
A kaja megvan 200-ból egy hónapban, ha nem étteremben eszel...
A kölcsönt meg ráér vissza fizetni, ha rendes állásban leszel, de sztem így sem lehetetlen.
Azért nézz utána az euro árfolyamának, mirlőtt ilyen kalkulációba kezdesz.
De tudod mit? Úgy beszéled le magad a jó életről, ahogy akarod. Te tudod. Én például nem gondolkodnék egy pillanatig sem, pedig már van kisgyerekem is, mivel végre most sikerül elhelyezkednem a már fent leírt kitűnő állások után pedagógiai asszisztensként. Havi nettó 80! E forintért. Tök jól fogunk élni, már előre látom. Mindenki úgy rontja el az életét, ahogy akarja. Én így csináltam, te úgy fogod, hogy szépen meggyőzöd magad, mint a nyuszika, aki elindult kölcsönkérni a róka létráját...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!