Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Betegeség miatt öngyilkosság? 22N

Betegeség miatt öngyilkosság? 22N

Figyelt kérdés

Sajnos rengeteg betegségem van (szív és keringési zavar, nögyászati gondok) ami stressz miatt alakult ki, és nem lehet kezelni. Még a tüneteket sem tudjàk megszüntetni. Kezelni nem lehet, de belehalni se. Csak szenvedni .

Külföldön éltem és dolgoztam a pàrommal. Munkában sokat vagyok rosszul, ezért már fontolóra vették, hogy ha nem csinálok valamit magammal, távoznom kell. Egy napot nem tudtam bemenni, nem tudtak miattam kinyitni, mert egyik kolléganöm sem akart bemenno helyettesíteni.

Most otthon vagyok a szüleimnél, nagyon betegen. Már sok orvos vizsgált, nem találtak semmit. Nögyógyászati gondok, holott az orvosok szerint semmi bajom.

Nem tudok hétfön bemenni dolgozni, mert nögyógyászhoz megyek. Ha nem talál semmit, akkor meg kórházba. Azaz a munkahelyemnek búcsút inthetek. Meg a páromnak is, mert ö külföldi, de egy fizetésböl éhenhalunk.

(A betegségem miatt intimitás nulla, mert szex után azonnal kiújul, pedig óvszert hasznàlunk)

Tegnap éjszaka olyan fájdalmaim voltak, hogy kishíjàn elájultam. Gyakran fáj olyan szinten, hogy az agyam már kikapcsol, máskor hallucinálok, szédülök, hányni kell.

Anyu tehnap nem akart mentöt hívni, mert hétvégén a kórházban is csak benyugtatózmak, és úgyhagynak, nincs vizsgálat.

Nincs még német biztosítóm, csak baleseti, jö ö hónapról akartuk elintézni, akkor lett volna pènz.

A párom, családom, mindig boldognak lát, de tegnap már öngyilkos gondolataim voltak két görcsroham közepette.

Hogy tartsam magamban a lelket?

Köszönettel

22N

2015. máj. 16. 13:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
85%

Ez a 18-23 közötti kor volt nekem is életem legrizikósabb része. Nekem is többször megfordult a fejemben az öngyilkosság.

Ez is egy megoldás, de csak a gyenge embereknek. 22 évesen vagy az életed csúcspontján, ilyenkor tudsz bármin változtatni!

Erőt, egészséget és kitartást kívánok! :)

2015. máj. 16. 13:22
 2/14 anonim ***** válasza:

Nem tudom miféle betegséged van, és azt sem, hogy hogy fog alakulni az életed a továbbiakban. Annyit tudok mondani, hogy ne légy gyenge, ne légy öngyilkos emiatt, mert nem bírod legalább a családod miatt. Gondolj bele, hogy hogy bírnák, ha meghalnál! Én csak 14 éves vagyok, ezekhez semmi tapasztalatom, de gondolom, hogy nehéz lehet. Nem is értem, hogy hogy tehetsz fel ilyen kérdést., amikor családod van... :/

Igyekezz! Élj! Próbálj dolgozni,... mert életből csak egy van, és azt meg kell becsülni!

2015. máj. 16. 13:23
 3/14 anonim ***** válasza:
86%

Ugyan nem vagyok orvos, de ha a stressz megszűnne, akkor a tüneteid, betegségeid is elmúlnának idővel, nem? (ha jól vettem ki a szövegből, akkor a stressz váltotta ki ezeket) Miért vagy stresszes, most nyilván az állapotod miatt is, de ezen kívül miért voltál az? Munka, család, párkapcsolat miatt?

Ugyan ezek a tünetek már nem elhanyagolhatóak, de az öngyilkosság helyett jobb lenne ezen gondolkodni, hogy mi miatt váltál ilyen stresszessé, mi az, amit máshogy kellene csinálnod? Ebből az állapotból csak te tudod kigyógyítani saját magad, legalábbis én így gondolom.

2015. máj. 16. 13:24
 4/14 anonim ***** válasza:
11%
Nehogy öngyilkos lègy! Kèrd Istent ő segít! Higgy benne! De ha nem, higgy magadba ugyis jobb lesz de öngyilkos ne lègy kèrlek
2015. máj. 16. 13:25
 5/14 anonim ***** válasza:
86%

Minden betegségnek lelki okai vannak. Egyetlen orvos és gyógyszer sem tud segíteni meggyógyulni. Saját magadban kell helyreraknod a dolgokat és meggyógyulsz hidd el. Az öngyilkosság a lehetö legrosszabb megoldás.

[link]

[link]

A második linken listázva vannak a betegségek és mellette a lehetséges lelki okok. Ha nem is hiszel benne, legalább olvasd végig és nézd meg, hogy mennyi igaz rád a lelki okok közül. Próbálj meg azokon dolgozni. Sok sikert kívánok neked és kitartás! És ne légy öngyilkos!!

2015. máj. 16. 13:25
 6/14 A kérdező kommentje:

Régen nagyon rossz volt a viszonyom a családommal, terror és bántalmazás 20 éven át. Akkor változtak meg, amikor elköltöztem, és évekig nem láttak.

Nagyon nehéz életem volt, ha mindent kiírnék, nem lenne, aki elolvassa. Szóval tudom, mi okozza a streszt.

2015. máj. 16. 13:28
 7/14 FüligJimmy88 ***** válasza:

Nem biztos, hogy jól tudom, de elvileg betegállomány alatt senkit nem rúghatnak ki, sem itthon, sem Németországban. De ha ez nincs is így: most az az első, hogy te meggyógyulj, minden más másodlagos. Persze, hogy nem találtak semmit: minden betegség lelki eredetű, a modern orvostudomány pedig, lehet akármilyen fejlett, gyakorlatilag csak tünetet kezel. Tehát oké, betegállományba kell menned, de csak TE gyógyíthatod meg magad. Érted: boldognak látnak, mert elfojtod a gondjaidat, akkor ne csodálkozz, hogy beteg vagy, attól nem oldod meg a gondjaidat, csak felhalmozod őket és hatványozottan fognak visszacsapni. Azzal nem teszel jót senkinek, ha eltitkolod a gondjaidat, éppen ellenkezőleg, effektíve hazudsz nekik. Legyél őszinte a szeretteiddel, és ne félj segítséget kérni tőlük. Ajánlom figyelmedbe egyébként Berente Ágitól a "Reiki"-t, postákon meg a coop-ban lehet kapni, 500 forintért, nekem sokat segített, indulásnak jó lesz.

És soha ne add fel.

2015. máj. 16. 13:32
 8/14 anonim ***** válasza:
68%

Tudom nehéz továbblépni, de mi lenne ha a hátad mögött hagynád a múltat. Az már elmúlt, hülyeség miatta stresszelni, látod mi lett a vége.

Szépen fogd magad és kezdj új életet. A betegségeid meg úgy tűnnek lelki eredetűek, szóval kezdj el meditálni, önsegítő könyveket is olvashatsz...stb. A lényeg, hogy nyugodj le és engedd el a múltat.

2015. máj. 16. 13:35
 9/14 anonim ***** válasza:

Nem tudsz kivenni szabit?

Gyorsan új munkahelyet keresnék. Tényleg vannak olyan betegségek - főleg, ha szervileg az orvosok mindent rendben találnak -, amiknek lelki eredete van. Egyik barátom erre elkezdett pszichológushoz járni. Nem volt könnyű, de valamit segített neki.

2015. máj. 16. 13:37
 10/14 anonim ***** válasza:
78%

Nem bíztatlak az öngyilkosságra, mielőtt valaki félreértené, de senki ne mondja már, hogy aki képes megölni magát, a legvéglegesebb "megoldást" választani, a semmit, hogy az gyáva, mert nem az. Az ember féli a halált, viszont aki önként képes vállalni, az NEM gyáva.

Persze kérdező, ez nem is a követendő példa ilyen esetben.

Nőgyógyászati gondok.

Azt mondod, hogy kiújul. Szerintem a párodat is meg kéne vizsgálni, mert az óvszer ellenére is lehet, hogy ő is hordozza, azért újul ki nálad. Nem biztos, de egy próbát megér.

Ha stressz az oka a dolgoknak, akkor valamit találnod kéne, ami ezt enyhíti. Új hobbi, új közeg, stb.

Isten meg nem segít, ne várj a csodára. Tégy érte.

2015. máj. 16. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!