Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Mennyire ítélitek el az...

Mennyire ítélitek el az öngyilkosságot?

Figyelt kérdés
Úgy értem, milyen esetben lehet megoldás? Mikor elfogadható?

2015. márc. 19. 16:34
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Ha bánt valami, ami miatt te keseredtél el így, akkor inkább írj nekem. Hátha tudok segíteni. Lehet olyan helyzetben vagy amiben én is vagy ismerőseim voltak. Szivesen meghallgatlak. Írj! :)
2015. márc. 19. 17:11
 12/22 anonim ***** válasza:

Én nem ítélem el egyáltalán, tiszteletben tartom, ha valakinek ez a döntése.

Legfeljebb felhívom a figyelmet arra, hogy az életösztön nagy úr, és sokkal könnyebb nyomorékká válni, mint meghalni - és halál sem szenvedésmentes, mert nem villanykapcsoló módjára működik: még egy fejlövés vagy lefejezés után is akár percekig élhet és szenvedhet az illető (például egy Henri Languille nevű, guillotine-al lefejezett ember fején fedeztek fel életjeleket). A méreg és gyógyszer pedig a bekapcsoló életösztön miatt pánikot szül, amit már nem lehet visszafordítani, így ez még hosszabb szenvedést okoz.

És hogy a halállal minden megszűnik, az egy materialista hipotézis (ami mellesleg lehet igaz is), valójában senki nem tudja mi történik. Ha netán mégis megmarad a tudatossága az illetőnek, akkor egy pánik rohammal tengődni ki tudja, meddig, ha ugyan beszélhetünk "meddig"-ről. Raymond Avery Moody "Élet az élet" után című könyvében halálközeli élményeket gyűjtött össze, ezek ritkák, de ha vannak többnyire pozitívak, viszont vannak rém-látomások is, amelyek gyakorta öngyilkosságot megkísérelt emberekhez köthetők.

Egy szó mint száz, a következmények nem túl kecsegtetők, de ha valaki vállalja, ám tegye, én fejet hajtok előtte.

Az öngyilkossággal fenyegetőzők többsége figyelemfelhívásból teszi ezt, kevesebb, mint 5%-ka próbálja meg ténylegesen (a legtöbb öngyilkos előzőleg nem fenyegetőzik). A fenyegetőzés egy hatalmi játszma, amelyre ha a másik fél tiltakozással reagál, már bele is ment a játszmába.

2015. márc. 19. 18:37
 13/22 anonim válasza:

Mindig is sokat foglalkoztatott a téma. Bevallom, volt két kísérletem is. A legutóbbiba majdnem belehaltam, azóta jobban becsülöm az életet. Nem ítélek el senkit, aki megteszi. Azt meg egyértelműen nem, aki sokat gondolkozik ezen. Szívesen beszélgetek erről bárkivel, meg a tapasztalataimról is.

18l

2015. márc. 19. 18:54
 14/22 anonim ***** válasza:
53%

Nem ítélem el.

Lenne hozzá bátorságom már nem élnék. Nincs senki akinek hiányoznék, ha lenne biztos nem tenném.

2015. márc. 19. 20:04
 15/22 anonim ***** válasza:

Szerintem kell erő ahhoz, hogy valaki megtegye, viszont egyszerre gyávaság is, ha csak a problémák elől való menekülés miatt teszi.

Abban az esetben, ha az illető beteg, és egy hosszú, gyötrelmes halál vár rá, elfogadható, és szerintem akkor is, ha az embert olyan mértékben megnyomorítják, hogy már gyötrelem neki az élet. Például olyan sérülést szenved, hogy teljesen lebénul, stb.

Viszont a többi problémát meg kell próbálni megoldani, mert (szerintem) az életet jobbá lehet tenni , de azt senki sem tudja biztosan, hogy a halál után lesz-e valami, és ha igen, jobb lesz-e, vagy rosszabb.

2015. márc. 19. 20:13
 16/22 anonim ***** válasza:
Nem ítélem el őket. Ha tőlem függne lebeszélném őket róla és megpróbálnám felvidítani őket, hogy ne legyenek ennyire szomorúak.
2015. márc. 19. 20:37
 17/22 anonim ***** válasza:
Az öngyilkosság abban az esetben elfogadható ha azzal mások életét menti meg az egyén. Jó példa erre, hogy a háborúk során hányan ugrottak rá gránátokra, ezzel bajtársaikat megmentve. Önzésből mert, hogy neki milyen szar még nem kell öngyilkosnak lenni. Mindennek oka van, és ha rájön, hogy mi az ok úgy az igazság felszabadít, és így lehet változtatni.
2015. márc. 19. 23:37
 18/22 anonim ***** válasza:
Az én szememben gyáva az ilyen ember aki a problémák elől elmenekül és a halált válassza. De h ne csak rosszat mondjak, az elfogatható ha valaki másért hall meg az illető.
2015. márc. 20. 14:21
 19/22 anonim ***** válasza:
szerintem ha valaki nem akar élni, minden joga van véget vetni annak, de csak ameddig a saját halálával nem teszi tönkre mások életét... pl 10milliós svájci frank adóssága van és 2 gyereke... akkor elítélendő...
2015. márc. 21. 09:55
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

"Az öngyilkosság abban az esetben elfogadható ha azzal mások életét menti meg az egyén."

Az nem öngyilkosság. Az önfeláldozás. Semmi köze az öngyilkossághoz.

Én sem ítélem el az öngyilkosságot. Mindenki szabadon dönt a saját élete felett. Kivétel, ha valakiért felelősséggel tartozik, például gyereke van.

2015. márc. 21. 11:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!